Избор на автомобил..? - e36 318is
Модератор: Общи модератори
Избор на автомобил..? - e36 318is
Здравейте, колеги. Търся си автомобил до 2000лв , който да ми върши работа само за няколко месеца (студен последен курс съм). Значи чудя се дали да е по-нов фиат (което ще рече 97-ма ..браво примерно) или някой мерцедес 190-ка бензин (на 2.3 8v съм се спрял). Според вас кое е по-удачния избор... колата ще се кара само няколко месеца после живот и здраве заминавам за чужбина. Разхода на гориво не ми е голям проблем понеже минавам 6-7000км на година. Знам, че това не е фиат или мерцедес форум, но там работата е много спряла и за това реших да попитам тук.
Иначе ще се ходи на работа в чужбина за да изкарам пари за любимата марка
Като цяло адски много ми се карам БМВ, но в момента финансите не го позволяват 
Иначе ще се ходи на работа в чужбина за да изкарам пари за любимата марка

Последна промяна M-coupe на 16 Окт 2014, 19:11, променена общо 1 път
..Bayerische Motoren Werke..

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Избор на автомобил..?
бравото е най-скапания трошлив автомобил евър, един много добър приятел дълги години караше една такава кошара и през два месеца имаше по някой друг ремонт.
За бравото четох, че 1.4 12v двигателя е много зле (чупи валове, заради фабричен дефект и е 3 клапана на цилиндър
) за 1.6 чух, че бил доста сполучлив. За мерцедес не мога да намеря много мнения и ми е чудно дали 2.3 136к.с. мотора е здрав или 2.0 122к.с. Ако някой има информация за бензиновите двигатели на мерцедес ще се радвам да я чуя
Варианта със автобуса не ми допада понеже живея във сравнително голямо селУ (3000човека), което е на 4км от града и автобусите са препълнени постоянно (като казвам препълнени имам предвид, не седалките да са заети, а като си прав и ако не се държиш няма вариант да паднеш
)

Варианта със автобуса не ми допада понеже живея във сравнително голямо селУ (3000човека), което е на 4км от града и автобусите са препълнени постоянно (като казвам препълнени имам предвид, не седалките да са заети, а като си прав и ако не се държиш няма вариант да паднеш

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Какво общо трябва да имат бравото и мерцедеса?
Точно при 190 едва ли има несполучлив двигател, предвид че се срещат доста на над милион км без ремонт
Според мен по-добър избор е 124ка или е34 м50б20. Проблем на тия години (особено при ниския клас автомобили като 190 и е30) е ръждата, средния клас са по-добре защитени.
Точно при 190 едва ли има несполучлив двигател, предвид че се срещат доста на над милион км без ремонт

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
M-coupe написа:За мерцедес не мога да намеря много мнения и ми е чудно дали 2.3 136к.с. мотора е здрав или 2.0 122к.с. Ако някой има информация за бензиновите двигатели на мерцедес ще се радвам да я чуя![]()
И двата мотора са еднакви .. Само дето единият е с повече коне и кубатура, и всичко следващо от това

Механичен инжекцион са ... Гният !
Плюс че никой няма да правил нещо по мултилинка отзад ...
По-добре си купи Ауди 80 за тез пари

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
За 2.3 не знам, но 7 години карах мерцедес w124 2.0 122коня. Еми няма толкова здрава кола! Върви доста прилично за килограмите си и няма чупене ако попаднеш на поддържана и читава кола! Помня, че бях сменял само водна помпа и 2 шарнира. За друго по сериозно не беше влизал в сервиз.
Но за 2000лв не знам колко читав мерцедес ще намериш.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Да не ги поглежда въобще ...
1.8/2.0/2.3 са все 102 мотор с различен тип управление на ПХ !
За тези пари по-добре нещо друго .. Че надали е останало много Мерцедес от кола за подобни пари !
Тъжно е, но това е истината
1.8/2.0/2.3 са все 102 мотор с различен тип управление на ПХ !
За тези пари по-добре нещо друго .. Че надали е останало много Мерцедес от кола за подобни пари !
Тъжно е, но това е истината

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Е34 разбира се.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
С разбити носачи, централна щанга, тропащи и нечистещи чистачки, и неработещо парно ...
За тези пари - съжалявам но точно на гробел ще попадне ...
Не хваля Аудито, но там поне няма толкова неща за чупене, и не е толкова сложно за оправяне ...
После почват разните ГоУф3 и компания ...
Не хваля Аудито, но там поне няма толкова неща за чупене, и не е толкова сложно за оправяне ...
После почват разните ГоУф3 и компания ...

boksioraE39 написа:Е34 разбира се.
Е34 за 2000лв дали може да се намери или по-голям е шанса за е36 седан, без значение от двигателя и вървеж ?

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Май не си намерил правилния Фиат форум. Доста е активен и ще ти бъде от ползa:
Forum.fiat-bg.org
Forum.fiat-bg.org
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
За тия пари според мен можеш да си намериш 316ка е36? Я компакт, я седанче. 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
ивчо написа:С разбити носачи, централна щанга, тропащи и нечистещи чистачки, и неработещо парно ...
k.milanov написа:За тия пари според мен можеш да си намериш 316ка е36? Я компакт, я седанче.
Хм явно живеем в различни светове