проблем с климатроника при по високи обороти спира да работи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- utrepnik
- Потребител
-
- Кара: bmw e39 (530d)
- Мечтае да кара: m6 i x6
- Детайли за колата: колата ми е комби 2000 година
проблем с климатроника при по високи обороти спира да работи
Колеги имам следния проблем то скоро си взех е39 530д 2000г да мина на проблема климатроника ми работи добре но като я карам в града духа си нормално студено охлажда ми добре ама я забелязвам като си ходя на село и като я карам с по високи обороти и вече спира да духа студено духа си само вентилатора в купето
Пускам го спирам го от копчето но не иска да духа студено и чак вече като спря колата и мотора тресе мъчи се да се пусне но не иска и като угася мотора и си тръгва климатика духа си студено работи си супер форсирам колата на място няма проблеми и не знам какво може да му е четох във форума но не намерих тема с такъв проблем
ако някои може да ми помогне ще съм много благодарен

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: проблем с климатроника при по високи обороти спира да ра
utrepnik написа:Колеги имам следния проблем то скоро си взех е39 530д 2000г да мина на проблема климатроника ми работи добре но като я карам в града духа си нормално студено охлажда ми добре ама я забелязвам като си ходя на село и като я карам с по високи обороти и вече спира да духа студено духа си само вентилатора в купетоПускам го спирам го от копчето но не иска да духа студено и чак вече като спря колата и мотора тресе мъчи се да се пусне но не иска и като угася мотора и си тръгва климатика духа си студено работи си супер форсирам колата на място няма проблеми и не знам какво може да му е четох във форума но не намерих тема с такъв проблем
Трябва да се провери налягането на системата сигурно пренадува, т.е налягането е над 20 бара, и като причини са неработеща коректно перка, мръни радиатори, кондензатор, запушен дехидратор, и т.н.
Щом се получава при високи обороти само това е проблема, сега ти трябва да се закачат едни маномтри за автоклиматици и да се види ниското и високото налягане.
- utrepnik
- Потребител
-
oci написа:utrepnik написа:Колеги имам следния проблем то скоро си взех е39 530д 2000г да мина на проблема климатроника ми работи добре но като я карам в града духа си нормално студено охлажда ми добре ама я забелязвам като си ходя на село и като я карам с по високи обороти и вече спира да духа студено духа си само вентилатора в купетоПускам го спирам го от копчето но не иска да духа студено и чак вече като спря колата и мотора тресе мъчи се да се пусне но не иска и като угася мотора и си тръгва климатика духа си студено работи си супер форсирам колата на място няма проблеми и не знам какво може да му е четох във форума но не намерих тема с такъв проблем
Трябва да се провери налягането на системата сигурно пренадува, т.е налягането е над 20 бара, и като причини са неработеща коректно перка, мръни радиатори, кондензатор, запушен дехидратор, и т.н.
Щом се получава при високи обороти само това е проблема, сега ти трябва да се закачат едни маномтри за автоклиматици и да се види ниското и високото налягане.
Благодаря колега аз мисля първо да изчистя радиятора има едни японски спрейове защото много мирише особено като изключа климатика и остане само перката а този дехидратор къде се намира

- Fikretmollov
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 530d
Здравейте колеги! Аз имах същия проблем, само че моя климатик не спираше на високи обороти или когато загрее двигателя ами когато си иска..спира и пак почва. Мислех, че ми е за зареждане за това откарах колата в оторизиран сервиз за климатици и там ми измериха високо налягане в системата. Казаха ми че климатика не ми е бил за зареждане (въпреки, че го заредиха) и ми казаха че имам някакъв цилиндричен филтър в самата климатична система..Има ли някой представа къде се намира и какво представлява точно този филтър за да го сменя? Колата е БМВ е39 530д 2002г.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Дехидратор се казва стои в коша в ляво зад фара http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 60&lang=de сам не можеш да го смениш трябва да се изтегли фреона и тогава да сменяш
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- utrepnik
- Потребител
-
Да явно е от дехидратора и на мен така ми казаха ама нищо лошо няма и да го изчистя с тези спрейове (пяна) защото и това много пречи ако е задръстена питата само не знам точно как става
То за пръскането във въздуховодите на парното на таблото не знам някои колега ако е чистил по този начин нека драсне някакво инфо 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
utrepnik написа:Да явно е от дехидратора и на мен така ми казаха ама нищо лошо няма и да го изчистя с тези спрейове (пяна) защото и това много пречи ако е задръстена питата само не знам точно как ставаТо за пръскането във въздуховодите на парното на таблото не знам някои колега ако е чистил по този начин нека драсне някакво инфо
Нищо няма да направиш като пръскаш във въздуховодите, така ще почистиш само тях, миризмата няма нищо общо с твоя проблем, мирише от бактерий в изпарителя, трябва него да напръскаш.
- utrepnik
- Потребител
-
oci написа:utrepnik написа:Да явно е от дехидратора и на мен така ми казаха ама нищо лошо няма и да го изчистя с тези спрейове (пяна) защото и това много пречи ако е задръстена питата само не знам точно как ставаТо за пръскането във въздуховодите на парното на таблото не знам някои колега ако е чистил по този начин нека драсне някакво инфо
Нищо няма да направиш като пръскаш във въздуховодите, така ще почистиш само тях, миризмата няма нищо общо с твоя проблем, мирише от бактерий в изпарителя, трябва него да напръскаш.
А може ли да се стигне до изпарителя без да се сваля цялото табло (сиреч да се разглоби половината кола )аз мисля отпред от десния филтер на климатика той май е най близко до изпарителя на климатика

8 мнения
• Страница 1 от 1