Ключалки преден капак - УСПЕШНО РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ключалки преден капак - УСПЕШНО РЕШЕН
Здравейте колеги. Някой има ли идея как да стигна до ключалките на предния капак? Нещо са клеясали и не се затваря хубаво капака. Оня ден съм се засилил, слизам после и гледам, капака полуотворен, само едната степен го държи. Така, както гледам, трябва да разглобя цялата предница, за да стигна до номер 19, който ми прави мизерии. Опитах да смажа, не става. Просто като отворя капака и заключващия механизъм не се връща. Като затворя капака и нищо не го държи, мога да го отворя пак.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Elesar74 на 17 Апр 2015, 9:20, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Re: Ключалки преден капак
Не става колега. Пръсках с WD40, грес се мъчих да вкарам, не ще. Просто механизма не се връща достатъчно. Оттам не задържа стоп буферите на капака, те си влизат в дупките, но едвам ги захваща. И като дръпна капака нагоре и го отварям. Като бутна с отверка, оправям ги. Размърдвам няколко пъти и е ОК. Като затворя капака и го отворя, пак същата работа. Просто явно механизма е клеясъл или и аз не знам какво. И ако трябва да сваля това цялото нещо от картинката, ужас.
Всъщност, разбрах как става от това видео:
https://www.youtube.com/watch?v=fT57DJFNRbM
Всъщност, разбрах как става от това видео:
https://www.youtube.com/watch?v=fT57DJFNRbM
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
И аз имах подобен проблем,както ти и аз си мислех,че е от механизмите,а се оказа че жилото се къса и не позволя да се върнат напълно и да заключи та първо откачи жилата и погледни дали се движат свободно.
картинка е малко грозна колега.
давай смело.
лесно се стига до ключалките.
не е толкова сложно изобщо.
давай смело.
лесно се стига до ключалките.
не е толкова сложно изобщо.

- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
При мен бяха запекли, като и аз се бях засилил да ги свалям, но успях да ги раздвижа, колко ръжда изтече заедно със спрея не е истина
Проблема мисля, че не идва от самия механизъм а от жилото към другата ключалка.
Най добре напръскай и двете ключалки, под левия(шофьорския) бъбрек минава жилото от дясната ключалка, можеш с ръка да хванеш жилото и да го дърпаш към теб, така дясната ключалка трябва да започне да мърда, като едновременно трябва да пръскаш и със спрея за раздвижване.
Малко объркано звучи, но дано си ме разбрал

Проблема мисля, че не идва от самия механизъм а от жилото към другата ключалка.
Най добре напръскай и двете ключалки, под левия(шофьорския) бъбрек минава жилото от дясната ключалка, можеш с ръка да хванеш жилото и да го дърпаш към теб, така дясната ключалка трябва да започне да мърда, като едновременно трябва да пръскаш и със спрея за раздвижване.
Малко объркано звучи, но дано си ме разбрал

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Re: Ключалки преден капак - УСПЕШНО РЕШЕН
Оправих се. Падна разглобяване, ама все пак стигнах до тия машинки. Лошото е, че не се разглобяват. Смазах колкото можах и монтирах обратно. Сега уж се затваря капака и държи.
7 мнения
• Страница 1 от 1