Пробка радиатор TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Пробка радиатор TDS

Мнение от Cyberloner » 03 Окт 2014, 12:34

Трябват ми диаметърът и стъпката на резбата на пробката, която е отдолу на радиатора за антифриза на Tds.

На един приятел въпросната пробка(пласмасова) се е счупила и няма намиране проклетия чарк. Гледах за нея в RealOEM и стигнах до номер на частта 07119919146, купил го е въпросното нещо от дару - е няма нищо общо просто :) Някаква месингова пробка е и тотално различен размер от това, което трябва да влезе в радиатора. Къде ли не я търси тая пробка и няма намиране та май ще играем варианта със стругар.
Молбата ми е ако някой скоро сменя антифриз просто да отдели 30 секунди да измери дължината на пробката, външния димаетър на резбата и стъпката с обикновен шублер че да спретна един чертеж за стругаря. Допускам, че е стандартна метрична резба, въпросът е кой размер е и дали е нормална или ситна стъпка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Пробка радиатор TDS

Мнение от laviatan » 03 Окт 2014, 12:53

Cyberloner написа:Трябват ми диаметърът и стъпката на резбата на пробката, която е отдолу на радиатора за антифриза на Tds.

На един приятел въпросната пробка(пласмасова) се е счупила и няма намиране проклетия чарк. Гледах за нея в RealOEM и стигнах до номер на частта 07119919146, купил го е въпросното нещо от дару - е няма нищо общо просто :) Някаква месингова пробка е и тотално различен размер от това, което трябва да влезе в радиатора. Къде ли не я търси тая пробка и няма намиране та май ще играем варианта със стругар.
Молбата ми е ако някой скоро сменя антифриз просто да отдели 30 секунди да измери дължината на пробката, външния димаетър на резбата и стъпката с обикновен шублер че да спретна един чертеж за стругаря. Допускам, че е стандартна метрична резба, въпросът е кой размер е и дали е нормална или ситна стъпка.

M14X1,5-ZN/PBX
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 03 Окт 2014, 14:26

laviatan написа:
Cyberloner написа:Трябват ми диаметърът и стъпката на резбата на пробката, която е отдолу на радиатора за антифриза на Tds.

M14X1,5-ZN/PBX

да, това е чаркът който излиза в RealOEM и купихме от Дару кар и няма нищо общо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 03 Окт 2014, 16:08

В тaкъв случaй вероятно рaдиaторa е сменявaн и отивaш при стругaр-aз търсих пробкa зa обезвъздушaвaне и тогaвa рaзбрaх че и моя е сменян :mhihi: Хем си беше много добро копие-и от към нaдпси по него дори,но резбaтa нa пробкaтa другa..... :confused: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X6
Мечтае да кара: BMW X6M
Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP

Мнение от saleene » 03 Окт 2014, 16:22

ЗДР. колега , за това ли говориш ?
Изображение
ако е за него е с друг номер 17 1 11 712 816 :yes:

PS. и радиатора е наистина сменен тази пробка е за бензиновите мотори М44 примерно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 03 Окт 2014, 17:22

не зная дали е тази пробката, аз не съм я виждал старата :)
знам само че е отдолу на радиатора и е пласмасова :)
Иначе зная че стругарят е моето спасение и затова питам дали някой може да я измери :)
а в RealOEM излизат 2 радиатора - на единия има пробка показана като отделен чарк, на другия - не.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Окт 2014, 18:27

В краен случай един радиатор втора ръка да си вземе и да види дали пробката е такава. Взема я от него и я сменява, другото на вторични. :lol: Макар, че пак няма да е сигурен вариант тъй като не се знае колко са се прецакали качествата на пластмасата от годините.
Защо не иде направо на стругар и да си реши проблема завинаги с проблемната част? :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: M-technik
Мечтае да кара: M6

Мнение от aspro » 05 Окт 2014, 9:33

Колега ,ако се интересуваш от пробка още мисля ,че имам една от старият ми радиатор която мога да ти подаря :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 06 Окт 2014, 15:09

aspro написа:Колега ,ако се интересуваш от пробка още мисля ,че имам една от старият ми радиатор която мога да ти подаря :driving:

Имаш ЛС

Назад към E39