пистов мотор за начинаещ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: пистов мотор за начинаещ

Мнение от xerial » 06 Окт 2014, 11:25

С риск някой да се засегне, един приятел каза: Ладата на моторите .... за неговото си Кави Zx10R :mhihi:

кой както иска да си прави изводите :yes:
Най-важното - мотора да е поддържан и да не е събиран от 20 други мотора... На мен също не ми допада като дизайн доста ретро ми е вече, но за тия пари това е и на мен ми се иска С1000РР ама нема :D
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 06 Окт 2014, 13:43

За по-голям човек 600рр е изключително неудобен за возене...От собствен опит! При сравнение с ф4-ка, старата карбураторна машина имаше много повече ряз при отваряне на газта, и изненадващо харчеше по-малко...Уж нямаше никакви проблеми с механиката на рр-ката, но с такива впечатления останахме в компанията...
От друга страна, изклюително повратлив и доста по-лесен за управление от ф4-ката, за малогабаритен човек сигурно ще си е рай :)
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 06 Окт 2014, 18:01

Мен доста ми харесва като визия този мотор. Лошото е, че съм се качвал само на нинджа и не знам дали ще ми е удобен, но живот и здраве ще видим :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Окт 2014, 19:16

Прекалено много го мислиш първия мотор - взимай и карай, пък то ще си покаже ...

Иначе, като заспорите за тия Ямазукита и се сетих за Хилдо :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen: :

Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Окт 2014, 22:11

Новото компресорно Kawasaki Ninja H2 кърти мивки , ако съм начинаещ бих избухнал с едно такова :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Окт 2014, 10:17

Да, Н2 е много подходящ мотор за начинаещи. Можеш да го покараш един - два сезона и после да си вземеш нещо по-сериозно...

Колеги, съвсем серизно се чудя, колко от пишещите в тая тема РЕАЛНО са карали мотоциклет? Ама не от гаража до барчето, а по шосето, на дълго, в трафика, през планината, по магистралата, с багаж и втори човек, нощем, по мокрите павета в дъжда... Всеки може да ръси акъл по форумите, но колко от вас имат повече години на мотора и километри под задника си? Казал съм каквото имал за казване и спирам да чета тая тема. Просто нямам време за глупости...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 11:16

То човек като иска да си счупи главата може и с 50сс скутер да го направи със голяма успеваемост .Аз съм против малките 400-600 сс пърпоретки за начало щото са много нервни и непредвидими .Големите мотори имат по равномерно така да се изразя поведение .Пълния контрол върху мотоциклета зависи в много малка степен от това колко е голям и тази разлика и страх от голямата маса се преодолява много бързо .Дори има една обратна заблуда в начинаещия че малкия двигател е по лесен за контрол и се стреми да го изпъне веднага до предела да види колко може .Но грешките са еднакво болезнени .В крайна сметка мотоциклетите са нещо което или го имаш в кръвта и ти се удава или го нямаш .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Окт 2014, 19:30

snaiperist0 написа:
boksioraE39 написа:Не искам да цапам темата на момчето и да влизам в спор в тема която е затворена страница за мен (поне за сега) но ще ти кажа че може би съм имал повече моторетки отколкото ти си се качвал и съм се поинтересувал за това онова,не искам да те разочаровам но само с това което каза за неудобното и грозно К2 ми изгуби интереса че може да кажеш нещо полезно...Човек се учи докато е жив,така че преди да оплюеш нещо се замисли дали найстина си се убедил че е така както казваш,аз преди да кажа/напиша нещо винаги гледам да се докосна до въпросното и да видя дали найстина е така защото другото е хейт. :winky:

Без да си кривя душата и като заклет фен на SUZUKI ще кажа че това нещо от видеото което ще видиш ще постави нов ред при 1000cc. ;)
http://www.cycleworld.com/videos/latest ... =obnetwork
http://www.youtube.com/watch?v=yNcrnvB4EOo

хубави клипчета ама до там , тука не говорим за производителите щото едвали някой изобщо помни к2-ките :ok: , карал съм достатъчно за да знам какво говоря , ти започна с нападнките ама не ми се занимава да споря с теб. Аз продължавам да се мъч а да помогна на момчето за първи мотор пък ти си спори за Сузана или Уамаха или Кавазаки успех дано ти проговорят :yes:

Phil написа:Aз не мога да разбера защо го водите тоя тъп спор, при положение че при моторите нещата са толкова субективни...На теб ти е удобен един, на него друг...Все пак всеки см височина/дебелина/кривина :mhihi: е от значение...Щом пича си го е харесал да си го взима...
И на мен ми обясняваха, че пистов мотор не е подходящ за първи, но всичко е в главата...ако имаш акъл ще оцелееш...ако нямаш...и с миксер можеш да се пречукаш...

Не водя нищо , нито смятам да продължавам с конкретния човек . Дадох пример за момчето и му следя темата защото ми е интерестна а това че на някой не му харесва моето мнение и започва да ме упреква и напада си е негов проблем :ok:

Карал си велосипед с 18-скорости шимано като те чета ама айде със здраве... ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Окт 2014, 19:38

Jordana написа:То човек като иска да си счупи главата може и с 50сс скутер да го направи със голяма успеваемост .Аз съм против малките 400-600 сс пърпоретки за начало щото са много нервни и непредвидими .Големите мотори имат по равномерно така да се изразя поведение .Пълния контрол върху мотоциклета зависи в много малка степен от това колко е голям и тази разлика и страх от голямата маса се преодолява много бързо .Дори има една обратна заблуда в начинаещия че малкия двигател е по лесен за контрол и се стреми да го изпъне веднага до предела да види колко може .Но грешките са еднакво болезнени .В крайна сметка мотоциклетите са нещо което или го имаш в кръвта и ти се удава или го нямаш .

Ми в интерес на истината моето най-зверско пребиване беше с една ямаха аерокс 100цц.. така че си прав но не мисля че вече 600цц е "пърпоретка" дига там 260-270....
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 19:55

Сега като каза "пърпоретки " се сетих за един случай .Преди повече от 15 години ...познат продава едно двутактово RD gama и идва новия собственик казват си там квото има да казват и разменят с изричните наставления да не навива много масура докато не му свикне .Оня се мята на мотора и газта беше на макс веднага с тръгването - съответно първо малко зиг заг по улицата после по очи и мотора сам напред :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 07 Окт 2014, 20:15

Понеже още съм на тема избиране, какво мислите за хондичката от тази обява ?
http://motori.cars.bg/m122390
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 20:37

Еми ако ти допада като визия отиваш гледаш на място и преценяваш .Основните неща са стандартни -преглед по рамата за подбитости и деформации ,състояние на верига и окачване .Дали работи и пали нормално двигателя симптоми за нередности .Проверка работата на всички функции като свелини спирачки превключване на скорости .Съосие на предна задна гума и такива неща. Гуми и дискове на спирачките също ако те са вред изброените мяташ се и си ти . За цена нищо не мога да кажа ,не ги следя отдавна .

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 08 Окт 2014, 9:47

boksioraE39 написа:
Jordana написа:То човек като иска да си счупи главата може и с 50сс скутер да го направи със голяма успеваемост .Аз съм против малките 400-600 сс пърпоретки за начало щото са много нервни и непредвидими .Големите мотори имат по равномерно така да се изразя поведение .Пълния контрол върху мотоциклета зависи в много малка степен от това колко е голям и тази разлика и страх от голямата маса се преодолява много бързо .Дори има една обратна заблуда в начинаещия че малкия двигател е по лесен за контрол и се стреми да го изпъне веднага до предела да види колко може .Но грешките са еднакво болезнени .В крайна сметка мотоциклетите са нещо което или го имаш в кръвта и ти се удава или го нямаш .

Ми в интерес на истината моето най-зверско пребиване беше с една ямаха аерокс 100цц.. така че си прав но не мисля че вече 600цц е "пърпоретка" дига там 260-270....

285 изключва р6-то
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 08 Окт 2014, 12:29

snaiperist0 написа:
285 изключва р6-то

По километраж :)

Аз на моята повече от 225-230 не съм й правил...Шубе ме е за повече :mhihi:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 09 Окт 2014, 11:21

Аз в момента се оглеждам за Хорнет (600). Ако имате някакъв читав предвид ще се радвам да пуснете линкче. :)
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата