Формула 1 2014, новата/стара турбо ера
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 2014, новата/стара турбо ера
^
Изглежда много сериозен удар наистина
, дано оцелее младежа.

Изглежда много сериозен удар наистина

...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
audi_rulzzz написа:За съжаление след този удар не мисля,че верроятноста да оживее е голяма.Пък и само хематом... силно се съмнявам
http://www.liveleak.com/view?i=935_1412607015
Само не мога да разбера тоя галфон горе защо показваше зелен флаг и даже след като се нацепи другия пилот в багера, тоя продължи да си развява зеления флаг. Въобще знае ли закво е там, баси неадекватния японски г*с.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Връщах го няколко пъти, не се вижда добре дали главата му се удря директно в извитата част на багера или ударът е в предпазителя над нея... Но така или иначе е адски тежък, предвид разликата в мащаба на двете превозни средства... Дано да е ОК, някъде четох, че е контактен, което е много добър признак при мозъчна травма.
Never mistake motion for action...
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
b00st написа:audi_rulzzz написа:За съжаление след този удар не мисля,че верроятноста да оживее е голяма.Пък и само хематом... силно се съмнявам
http://www.liveleak.com/view?i=935_1412607015
Само не мога да разбера тоя галфон горе защо показваше зелен флаг и даже след като се нацепи другия пилот в багера, тоя продължи да си развява зеления флаг. Въобще знае ли закво е там, баси неадекватния японски г*с.
Може би заради тоя идиот не пуснаха видео толкова време след катастрофата...

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Днес цял ден френските медии въртят едно и също : състоянието му е критично , но стабилно ! Заобиколен е от най-опасните френски и японски неврохирурзи специализирани в катастрофи при автомобилни спортове , същите доктори са се грижили и за Шуми...
Дано да има късмет пича и да прескочи трапа без последствия !
Дано да има късмет пича и да прескочи трапа без последствия !
- b00st
- User
-
Дано, ама като гледам как се нахака в тоя трактор, невероятен късмет ще е да се отърве. Иначе не знам какви са логическите обяснения - пистата басейн, болидите ги карат с интермедия, ония бастун там си маха квито цветове го кефят...тва все едно не е мултимиарден автоспорт, ми някъв детски картинг.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Кофти късмет за мен...Има една снимка как най-вероятно е поел удара с каската, главата и операциите там ок, ама врат, гръбнаци едно друго ...шибана работа.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Дифузно увреждане на аксоните - при лека и среднотежка травма е възможно пълно възстановяване.
При тежка травма от този вид в 90% от случаите оцелелите остават в кома - само 10% успяват да се събудят, но остават инвалиди.
И аз като гледам как повдигна багера с глава...
Дано поне неговата травма е среднотежка...
Иначе е срамота според мен, как си се наградиха след инцидент като този - че и се изказват разни пияни бивши величия, че ФИА нямала вина, че не може да се каже кога е по-опасно...Ако е така, защо се опитват да крият видеото със зеления флаг на оня малоумник на кулата и не е ли по-опасно, ако обстановката налага да видиш жълт флаг или дори да караш зад кола за сигурност, а някой задремал манаф ти вее зелено знаме

При тежка травма от този вид в 90% от случаите оцелелите остават в кома - само 10% успяват да се събудят, но остават инвалиди.
И аз като гледам как повдигна багера с глава...

Иначе е срамота според мен, как си се наградиха след инцидент като този - че и се изказват разни пияни бивши величия, че ФИА нямала вина, че не може да се каже кога е по-опасно...Ако е така, защо се опитват да крият видеото със зеления флаг на оня малоумник на кулата и не е ли по-опасно, ако обстановката налага да видиш жълт флаг или дори да караш зад кола за сигурност, а някой задремал манаф ти вее зелено знаме

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Аз бих попитал: защо писти като Сузука и Сочи се карат през октомври?! Оня 85 годишния нормален ли е?! Как ще караш ти F1 болид с турбо и адски кекави гуми на такъв дъжд?!

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Зеленият флаг в случая не значи ли, че е безопасно след тая точка ?
Както и да е ...ама тия багери по пистата-жива излагация. Летят си колите и некъв нервен багерист се упражнява
Трябва навсякъде да го направят като на Монако - крановете отвън да вдигат потрошените болиди. Въпреки, че с тая скорост и в гумите да се беше ударил нямаше да е без последствия. Не им върви в тоя отбор - тест пилота им Maria de Villota отнесе задницата на сервизния им камион по същия начин и си загуби окото и наскоро почина дали е свързано с травмата .... 

Ubi dubium, ibi libertas
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Ето за Maria de Villota какво пише
http://topsport.ibox.bg/news/id_1321555489
Стискам му палци на Жил Бианки да се оправи напълно!
Ще е жалко млад пилот като него да приключи с кариерата си толкова рано.
http://topsport.ibox.bg/news/id_1321555489
Стискам му палци на Жил Бианки да се оправи напълно!
Ще е жалко млад пилот като него да приключи с кариерата си толкова рано.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Честита победа на Хамилтън! Розберг може да каже чао чао на титлата.
17 точки дефицит има.
Състезанието на тази писта не ми оправда очакванията, този път беше голяма скука и малко изпреварвания. Радвам се за Ботас че, има толкова добра кола за да покаже таланта си.
Пак е на подиума, браво!

Състезанието на тази писта не ми оправда очакванията, този път беше голяма скука и малко изпреварвания. Радвам се за Ботас че, има толкова добра кола за да покаже таланта си.

- BMW-Monster
- Потребител
-
Доста тъпо състезание. Единственото интересно, както доста често се случва, бяха първите няколко обиколки. Розберг отново се пропука под напрежение и направи грешка. Титлата му се изплъзва, но едно отпадане може да обърне нещата на 180 градуса, особено с двойните точки в последния старт. Иначе, според мен, Хамилтън показва по-добри пилотски умения от Розберг в мнозинството от ситуациите, и най-вече в преките двубои с конкурентите, и повече заслужава да стане шампион, но малко лош късмет винаги може да обърка нещата.
- b00st
- User
-
Няма какво друго да е, тука чета някаква информация, че сензорите в каската му отчели 92G при катастрофата. Направо цяло чудо е, че е дори жив все още.
http://blackflag.jalopnik.com/sensor-in ... 1646084827