Монтаж на газ инжекцион
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Монтаж на газ инжекцион
Колеги споделете опит от инжекционите при Е39 и по конкретно за самия монтаж..
мога ли да вмъкна компа в отделението на компютъра на мотора?
искам да го направя максимално прибрано..
дали тези инжектори се събират някъде под капаците? или под колектора? предложете идеи
мотора е м52
мога ли да вмъкна компа в отделението на компютъра на мотора?
искам да го направя максимално прибрано..
дали тези инжектори се събират някъде под капаците? или под колектора? предложете идеи
мотора е м52
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Re: Монтаж на газ инжекцион
Моя компютър беше сложен при сервото(под левия филтър), но за дюзите се беше наложило да се махне кората над самите дюзи. Чел съм че ги слагат някъде от долу под самия смукателен колектор и така не се виждат, но все пак няма къде да скрият редуктора, така че не виждал смисъл да се крият дюзите и редуктора да се вижда
(може и да има место долу от ляво при двигателя, но ако се събере там, и ги накараш там да монтират редуктора ще отнесеш много благословия
)
И да си знаеш, че хич не са икономични на газ-чица, моята 20-ка харчеше между 17-20 литра тракторско каране, затова на новата ще слагам мУтан, пък да видим
Ако си мераклия ключето може да го сложиш на местото на запалката, и така ако искаш може да си го прибираш и отваряш когато искаш.
Не ги слушай какво ти говорят газаджиите(тяхната работа е все да мрънкат за нещо), всички дюзи да прехвърлят едновременно , а не една по една, поне при мен придърпваше като бяха една по една, и като е загряла да пали веднага на газ, при мен нямаше проблеми, но може да се експериментира...
П.С.: Понеже старата си беше с газ, реших да направя профилактика при газаджия, и се оказа, че "пичовете" дето са монтирали инжекциона не са вързали ламбда сондите, филтрите бяха яко задръстени, бях с обикновенни дюзи е не с бързи и т.н.

И да си знаеш, че хич не са икономични на газ-чица, моята 20-ка харчеше между 17-20 литра тракторско каране, затова на новата ще слагам мУтан, пък да видим

Ако си мераклия ключето може да го сложиш на местото на запалката, и така ако искаш може да си го прибираш и отваряш когато искаш.
Не ги слушай какво ти говорят газаджиите(тяхната работа е все да мрънкат за нещо), всички дюзи да прехвърлят едновременно , а не една по една, поне при мен придърпваше като бяха една по една, и като е загряла да пали веднага на газ, при мен нямаше проблеми, но може да се експериментира...
П.С.: Понеже старата си беше с газ, реших да направя профилактика при газаджия, и се оказа, че "пичовете" дето са монтирали инжекциона не са вързали ламбда сондите, филтрите бяха яко задръстени, бях с обикновенни дюзи е не с бързи и т.н.

Последна промяна hishnika на 26 Юли 2014, 18:37, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
изпадна ми този инжекцион.. аз винаги съм си я карал на бензин от както я има тази кола но.. викам си да го сложа пък щом се появи
на мен не ми е проблем че ще се виждат, а по скоро искам да изглежда грамотно направено.. кабелите да са си на местата и тн..
не мога да понасям кофти монтирани неща
на мен не ми е проблем че ще се виждат, а по скоро искам да изглежда грамотно направено.. кабелите да са си на местата и тн..
не мога да понасям кофти монтирани неща
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега при мен е точно така.Компа му е при другите (под филтъра на купето пред пасажера само буксата е изкарана да не се разглабя всеки път) а инжекторите са ПОД смукателния колектор но не те съветвам да ги навираш там ще имаш ядове като се разчука рейката. 
Ако искаш мога да ти нащракам 2-3 снимки, щом ти е изпаднала газ слагай не го мисли докато ми се беше бъгнала рейката и тресеше като дизел с поне два неработещи цилиндъра на празен, ход реших да карам на бензин понеже си работи перфектно на бенз но като ми изгори 250лв за 7 дена .... да видиш как бягам към газаджийте да сменят рейката
Иначе нищо не гори специално б20 на газ 

Ако искаш мога да ти нащракам 2-3 снимки, щом ти е изпаднала газ слагай не го мисли докато ми се беше бъгнала рейката и тресеше като дизел с поне два неработещи цилиндъра на празен, ход реших да карам на бензин понеже си работи перфектно на бенз но като ми изгори 250лв за 7 дена .... да видиш как бягам към газаджийте да сменят рейката

- ares2
- старши ентусиаст
-
може ли по някоя снимка колеги? за сега прекарвам кабеляци..
искам ми се на нямам от техните измислени бушони.. изкарал съм си от вътрешната бушониера + при контакт и един постоянен..
има и маса .. слагам оригинални кабеляци от Е39 за да се получи прегледно..
искам да изкарам и снопа от кутията към дюзите
искам ми се на нямам от техните измислени бушони.. изкарал съм си от вътрешната бушониера + при контакт и един постоянен..
има и маса .. слагам оригинални кабеляци от Е39 за да се получи прегледно..
искам да изкарам и снопа от кутията към дюзите
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Колега извинявай за забавянето дано да са ти от полза снимките
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Изпарителя и филтър-а
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

7 мнения
• Страница 1 от 1