Акт за без книжка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Акт за без книжка

Мнение от ma61na7a » 15 Окт 2014, 16:26

Здравейте,искам да ви попитам има ли смисъл и как точно седят нещата,ако имам възражения за акта ми за управление на МПС без съответния докумен.Ситуацията е следната вчера с баща ми бяхме на полигона между панчарево и кокалянско ханче и някой от къщите отсреща е викнал полиция защото вдигахме шум.Когато полицията дойде вече не карах,но те вече ми написаха акта за без книжка и на баща ми за това, че ми е предоставил МПС.Също искам да ви попитам и дали има варант да взема книжка заради този случай.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Акт за без книжка

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2014, 16:38

Пиши възражение, имаш три дни за да обжалваш пред началника на КАТ. При положение, че не са те хванали да караш и не си бил на шофьорското място няма как да ти пишат акт, че си управлявал без свидетелство.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 15 Окт 2014, 16:44

Пиши възражения, тия хора явно пишат актове по най-безобразните и безцеремонни начини. Разчитат на това, че в повечето случаи шофьорите не знаят (а няма и как да знаят) в подробности условията за писане на акт и разните там юридически тънкости... Пиши, че иначе само им пълним джобовете за няма нищо....

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Окт 2014, 16:45

Глобата за предоставяне на МПС на лице, което няма нужните документи е от 50 до 200 лева (т.е. на баща ти ще му го напишат така или иначе). Ти имаш ли 18? Ако имаш тогава ще платиш само парична глоба, но няма да повлияе на това да изкараш книжка. Ако нямаш ще минеш с обществено порицание (нека не се бърка това с обществено полезен труд :lol: ), а най-много да те изчетат пред цялото училище, че си шофирал МПС, когато съобщават кой какво се е провинил. Или поне навремето беше така :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 15 Окт 2014, 17:53

Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в движението по тези пътища, изискванията за правоспособност на водачите на пътните превозни средства, правата и задълженията на участниците в движението и на съответните служби и длъжностни лица, както и принудителните мерки, които се прилагат, и наказанията за нарушаване на разпоредбите на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове.

Не съм убеден, че полигонът е част от системата на пътищата за обществено ползване. Консултирай се с адвокат.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Окт 2014, 18:06

То няма лошо да се обжалва пред "шефа" на КАТ, но вероятността да ви отсвири е много висока. Ако се стигне до съд, и извикат "комшиите", дето са те видяли, че караш , за свидетели, пак го ядете (но освен глобата, ще покривате и съдебните разноски). Но пък от друга страна, понеже сме нация с голямо "гражданско самозъзнание", е много вероятно въпросните комшии да не се вяснат в съда и да спечелите делото :mhihi: Най-добре отдели 50тина лева и се консултирай с адвокат
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 15 Окт 2014, 18:46

Щом не са те сбарали докато си бил в колата, могат да пият една студена вода :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 15 Окт 2014, 21:36

AGD написа:
Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в движението по тези пътища, изискванията за правоспособност на водачите на пътните превозни средства, правата и задълженията на участниците в движението и на съответните служби и длъжностни лица, както и принудителните мерки, които се прилагат, и наказанията за нарушаване на разпоредбите на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове.

Не съм убеден, че полигонът е част от системата на пътищата за обществено ползване. Консултирай се с адвокат.

Аз бих задал един въпрос.

Ако полигонът не спада към пътищата отворени за обществено ползване, как така и колегата и полицията имат достъп до него? Предполагам и всеки, който има желание да покара там.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2014, 21:43

stefanoff написа:То няма лошо да се обжалва пред "шефа" на КАТ, но вероятността да ви отсвири е много висока. Ако се стигне до съд, и извикат "комшиите", дето са те видяли, че караш , за свидетели, пак го ядете (но освен глобата, ще покривате и съдебните разноски). Но пък от друга страна, понеже сме нация с голямо "гражданско самозъзнание", е много вероятно въпросните комшии да не се вяснат в съда и да спечелите делото :mhihi: Най-добре отдели 50тина лева и се консултирай с адвокат

Вероятноста да те отсвири е близо до нулата, ако имаш обосновани аргументи. Обжалвал съм по тоя начин доста актове и по нито един не съм бил санкциониран.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ma61na7a » 15 Окт 2014, 21:49

Непълнолетен съм на баща ми колата е спряна от движение.Искам да попитам и дали това може да повлияе на взимането ми на книжка(чух някакви неща, че ще мога да я карам чак на 21).В акта пише,че съм карам на полигон, не знам дали има смисъл да платим актовете или да се занимаваме с съдилища и т.н

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Окт 2014, 10:51

Не знам как сте позволили да Ви пишат актове, при положение, че не са те хванали на момента. :kuku:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 16 Окт 2014, 11:19

консултираш се със адвокат, и обжалвате актовете, ако не паднат, жалите и наказателните постановления
офтопик: преди месец искаха да ми пишат два акта, единия за без шофьорски документи, другия за без лична карта, във крайна сметка ми написаха фиш за 10 лева, който им го диктуваха по телефона
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Окт 2014, 19:36

ma61na7a написа:Непълнолетен съм на баща ми колата е спряна от движение.Искам да попитам и дали това може да повлияе на взимането ми на книжка(чух някакви неща, че ще мога да я карам чак на 21).В акта пише,че съм карам на полигон, не знам дали има смисъл да платим актовете или да се занимаваме с съдилища и т.н

Спряли са колата от движение, защото си карал ти , или по принцип си е била спряна ?
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 17 Окт 2014, 14:59

stefanoff написа:за свидетели, пак го ядете (но освен глобата, ще покривате и съдебните разноски). Но пък от друга страна, понеже сме нация с голямо "гражданско самозъзнание", е много ве

Тук си в грешка. Не се покриват разноските по делото дори и да загубиш. А за свидетелите съм почти сигурен, че трудно ще ги приемат като не са вписани в акта като такива(което най-вероятно е така. И също щом куките не са установили че караш без книжка то те са ти написали акта на базата на предположения. И нещо друго... поинтересувай се въпросня полигон дали не е частен. В такъв случай акта и нп щепаднат много по-лесно.
За книжката не се притеснявай. Преди около 5 години бащата даде бмв-то да ходиме за сокчета с братчеда и аз върл майстор на дрифта с 316и :mhihi: от цяла улица пуста имаше 1 паркиран гоуф 3ка почти целия на тротоара и познай.. мой си е :mhihi: и братчеда ме убеди, че е собственика е некъф ненормалник и ще ни стреля :conf: :mhihi: и избегахме после дойде полицията и най-добрия вариянт беше да кажа, че сам откраднал колата щото нямах 18 (на 16 бях) платих си гоуфа на ДЗИ и 2 години по късно си изкарах книжка без проблем и спънки. При теб даже е много по-леко провинението.
Така, че обжалвайте ! Нищо не губите освем разходките до КАТ и съда .
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 17 Окт 2014, 18:10

jorko7120 написа: И нещо друго... поинтересувай се въпросня полигон дали не е частен. В такъв случай акта и нп щепаднат много по-лесно.

По тази логика ЗДвП не важи на паркинга, в който и да е Мол ...

В случая, няма значение дали е частен или не, след като полигона е отворен за обществено ползване.

Следваща

Назад към Извън Темата