Проблем с ванос ΒMW 528i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ванос ΒMW 528i

Мнение от delqn_koev » 15 Окт 2014, 22:50

Здравейте!
Имам следния проблем, който не мога да разреша. Преди седмица при подаване на газ от двигателя взе да се чува едни тракане отпусне ли се газта и тракането спираше, колата беше ужасно тромава и т.н закачих колата на диагностиката и ми излезна грешка Vanos jammed. Свалих ваноса и го поправих имаше си радиално и аксиално биене смених и тефлоновите пръстени, почистих и ел. магнитният клапан който отваря и затваря подаването на масло към ваноса. След като сглобих всичко се оказа, че проблемът все още го има на диагностиката излиза същата грешка. Забелязах, че след като откача буксата на ел. магнитния клапан тракането изчезва т.е проблема се появява при отварянето му. Чудно ми е от къде ли се появява това тракане и в момента се питам дали изобщо стига масло до клапана и дефакто и до ваноса, защото днес пак махнах клапана и развих маркуча захранващ вануса и не изтече никакво масло би трябвало да има поне според мен поне малко в работния цилиндър на вануса.
Ако някой има някакви идеи готов съм да пробвам. Утре мисля да я запаля с свален захранващ маркуч и да видя дали има дебит на масло или да търся някъде другаде проблема.
Благодаря предварително.

Назад към E39