Връщане на книжка ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Връщане на книжка ?

Мнение от PPP » 26 Окт 2006, 0:43

Здравейте. Искам да попитам дали на някой са му отнемали книжката за повече от 1 година? и после като я връщат дали ще трябва да държа някви изпити или нещо от сорта.Преди време знам че за такъв срок е трябвало да се явиш на нещо като проверовъчен,но сега четах отново закона и не мога да видя точно това което ми трябва.
Благодаря ;)
Изображение

Не карай с крака и ръце,а с ум и сърце!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 26 Окт 2006, 9:33

мисля, 4е няма изпити - направо ти я връщат ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 26 Окт 2006, 10:21

Има психо и листовки.Курмуване няма 100% , но имаше нещо от рода на психото,но не съм много сигурен какво точно
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 26 Окт 2006, 10:28

Зависи за какво са ти я отнели,имам приятел на които му я взеха за 6 месеца :bcry: бяха му свършили то4ките :uups: , може и да те разо4аровам , кара се целиат курс на ново знам със сигурност защото аз му бях шофиор,гадна работа маани- да има и психо ама за да го изкараш на 100% маи трябва да кихнеш една стоянка

Потребител
Аватар

Мнение от PPP » 26 Окт 2006, 12:23

По принцип за Б категория няма да има психо най-много да има листовки,но имам и C и ако трябва да карам на ново двата курса ще е доста вътрешно. Различно е дали ти вземат за точки или алкохол. В моя случай катастрова със жертви :( (не бях пил)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 26 Окт 2006, 14:39

На мен ми я взеха за 1 месец - каране без номера. Не че спрях да карам, но е опасно да не те гепат без книжка. После просто ми я върнаха.
btw, и аз имам катастрофа с пострадали, но още не се знае какво става. Катастрофата не е по моя вина и може би затова делото се проточва вече 3-та година. Ако ти е скорощен инцидента, мога поне със съвет да помогна

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 26 Окт 2006, 16:56

Проверовъчен курс се прави ако ти е отнета книжката за точки, тогава се минава всяка категория която имаш поотделно и си я плащаш като поп. За други нарушения, направо я връщат, дори и при алкахал, не се държат никакви изпити.

Потребител
Аватар

Мнение от PPP » 26 Окт 2006, 19:44

А дано.Скоро мисля да отида до кат да не би лучайно да се объркат и да ми е върнат. :D и ако трябва да правя нещо да го правя преди да са вдигнали цените.
Pin2 на мен 1-то дело ми мина вече,ся съм на второто за кръвнина,ако някой за го съдили за такова нещо може ли да ми каже какви пари даде той при положение че гражданската си ми е изправна :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ако са ти свършили точките има псио листовки всичко...и корм

Мнение от 535 » 26 Окт 2006, 21:49

ако са ти свършили точките има психо листовки всичко...и кормуване

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 28 Окт 2006, 10:38

PPP написа:А дано.Скоро мисля да отида до кат да не би лучайно да се объркат и да ми е върнат. :D и ако трябва да правя нещо да го правя преди да са вдигнали цените.
Pin2 на мен 1-то дело ми мина вече,ся съм на второто за кръвнина,ако някой за го съдили за такова нещо може ли да ми каже какви пари даде той при положение че гражданската си ми е изправна :confused:

На мен ми бе образувано дело за иска от третите лица, но там както и при теб сме само свидетели. Ищеца води дело не срещу теб а срещу застрахователите. Те са длъжни да удовлетворят исканията (принципно). Ако сумата е по-голяма, то после стават едни пазарлъци едни чудесии... Не съм стигнал до там, но съм добре запознат. Мога да ти кажа само, че е добре, да нямаш нищо на твое име и заплатата ти да не е висока :) Това са някои от тънкостите да минеш по-тънко. Принципно като разход имаш само адвокатски хонорар, но ако те призоват като свидетел, адвокат не ти трябва.

Абе всичко е една измама, ако питаш мен и в един момент пак прецаканият си ти. Аз затова, кръв давам, пари не давам.

Потребител
Аватар

Мнение от PPP » 28 Окт 2006, 15:28

ако са ти свършили точките има психо листовки всичко...и кормуване

де да бяха точките, Там знам процедурата,но ще трябва да ходя до кат да питам какво ще искат за ди ме върнат.

Pin2 Аз в началото мислех да махна сичко що е на мое име,но адвоката ми каза че няма смисал,но сега ще питам новия ми адвокат какво ще каже,но теоритично те искат по малко от лимита на застраховката и би трябвало да няма проблем до колкото съм запознат. Адвокатът само ме наплачши с няква лихва която ше плща в/у парите които принципно застраховатеял трябва да плати, някой стигал ли е до там да знае какъв процент е тази лива и дали трябва да се плаща веднага или изобщо може да си я влача ?
Изображение

Назад към Извън Темата