Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2014, 13:33

MonsteR написа: с джейбрейк можеш да създадеш брик... хохо..

Явно наистина не си имал такъв телефон. Няма смисъл да си смучем от пръстите глупости само за да се убедим в нещо, което не е така.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Окт 2014, 14:13

Аз наистина не те разбрах. Кое източване на сметката имаш предвид? До сега освен, че съм платил първоначална цена за телефон и съм гледал без да искам някакви реклами нито андроид нито айфон е успял да източи сметката ми?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 22 Окт 2014, 14:46

bum_bum - явно си толкова умен, че чак боли... като нямаш какво да кажеш, що се ръсиш?

© - всяка апликация е направена по такъв начин, че те кара да купиш нещо.., всяка интеракция - било то музика, филми, снимки, програмки, те кара да ползваш някаква измислена услуга, която в края на краищата те кара да платиш нещо.. комуникацията с обикновен компютър е прецедена през тяхната си програма, която е отвратителна.. не знам как душа им даде да пуснат снимките и клиповете от камерата, като директория.. пропуск.. искат всичко да качиш на сървърчето и после биги да си го гледка... да благодарим на епъл за ц*ц*те на холивудските звезди...

Но все пак, всеки избира за себе си.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 22 Окт 2014, 15:22

MonsteR написа: всяка апликация е направена по такъв начин, че те кара да купиш нещо.., всяка интеракция - било то музика, филми, снимки, програмки, те кара да ползваш някаква измислена услуга, която в края на краищата те кара да платиш нещо..

Ето ти дъртата ми четворка.Нищо от това което виждаш не съм платил.То е ясно и защо :winky: Даже като бръмча с електричката си гледам и БГ телевизия онлайн.

Изображение

Изображение

MonsteR написа: комуникацията с обикновен компютър е прецедена през тяхната си програма, която е отвратителна.. не знам как душа им даде да пуснат снимките и клиповете от камерата, като директория..

А тази програмка май не е ''тяхна'' ,май не ме ограничава само снимки и клипове да виждам

Изображение

Изображение

MonsteR написа:Но все пак, всеки избира за себе си.

Естествено.Едни карат автомобили за 50К евро и пак не са доволни,други за 10 пъти по-малко пари и им се чудят защо.И с телефоните е така.
Когато самсунг и ксиоми или инчхай изкарат и такъв телефон,който може и само като бижу да го показваш,може и да ме впечатлят:

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 22 Окт 2014, 15:25

alekangg написа:От всичко прочетено в поредната интересна тема, излиза, че най-хубавият телефон е този със следните характеристики:
Минимална цена, там се класират китайските с максимум ядра, ром и рам
Максимално голям екран
Да е отворена система, за да може поне 10 пъти на ден да се закача към всеки компютър, да се сваля и качва я филм, я тонове и т.н.

+1 където и да отидеш каквата и да правиш да нямаш нужда от допълнителни програми и простотии.
Ябълката само показа пътя на смартфоните но както в повечето случаи ученикът става по добър от учителя. Аз лично си купих първия смартфон айфон 4 и после реших да видя какво има на отсрещия бряг с самсунг с2 е и от там се почна с3 с4 и до ноте 3 и там си оставам за сега.

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Окт 2014, 16:15

Като пуснеш служебната поща на самсунга и като излезеш в отпуска за 1 седмица, връщаш се и имаш над 1000 непрочетени, самсунга сдава фронта и престава да работи коректно, тогава оценяваш айфоня по достоинство.
Щото едно е да имаш 20 писма на ден, друго е да имаш по 200... И в тези 200 има 150 с прикачени файлове, които трябва да се прегледат.
Тогава идва веселото.
И като сметнеш, че от тези 200 поне 50 са ти в отговор на нещо си и може да не са ти цитирали предишната кореспонденция (между 3 и 10 мейла средно, достигащи до 25 понякога), а тя на теб ти трябва, започваш да виждаш разликата между стандартния мейл клиент на iOS където като цъкнеш на писмо ти изкарва автоматично всички останали свързани с него и андроида, който нищо не групира. Поне не и по подразбиране.
Ами като нямам време да се ровя в настройките, че да го направя функционално? Ако просто ми трябва да работи щом го включа? Защото времето прекарано в настройване на телефона е време, което не е прекарано в нещо по-смислено.

Какво ли може да е предимството на една платформа, която е отворена, но трябва да се донастройва докато придобие приличен вид, а дори хората на различни оператори с еднакви телефони получават различни ъпдейти, пред платформа, която вече е настроена и работи. При която моделът ти не е купчина електроника след първата година, а можеш да получиш смислен съпорт и ъпдейти дори 4-5 години по-късно?

Или преведено на езика на автомобилен форум - защо да си купувам кола, на която да трябва да ремонтирам окачването, двигателя, да претапицирам интериора и да я пребоядисвам, когато за същата цена мога да си купя такава, която просто да шофирам от самото начало, а не с чакане няколко месеца по сервизи.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 22 Окт 2014, 16:38

Всичко това което си обяснил го прави и андроида. Не налагам мнение всяко устроиство си е уникално за себе си който каквото си го кефи и му харесва. Просто аз живея в чужбина и си ползвам телефона като преносимо pc свалям филми музика и разни други торенти от бг сайто ве и ми е доста удобен андроида. А докато тренирам ползвам айпод нано уникален звук и качество но със слушалките на самсунга че тия на ябълката ми падат от ушите.:D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2014, 19:00

Заели ти за вградения мейл клиент на андройда. В месеца, който го ползвах ми идваше да се самообеся.

MonsteR написа:bum_bum - явно си толкова умен, че чак боли... като нямаш какво да кажеш, що се ръсиш?

Аз имам какво да кажа и го казах- НЕ можеш да си брикнеш айфона чрез джейл и Айфона не блокира. А ако случайно си направил някаква огромна простотия и все пак успееш да го накараш да блокира, то просто държиш 10 сек двете копчета по начина по който ти беше указано по-горе и проблема е решен.

Другото, което казвам че видно от нещата които говориш или никога не си имал Айфон или си някакъв рядък самороден талант, който е успял да направи нещо, което милиони други потребители не могат. :dunno:

Ти щом имаш какво да кажеш очаквам да ни обясниш на всички как се бриква Айфон чрез джейл. Надявам се осъзнаваш, че брикване означава да го направиш неизползваем, т.е. да му причиниш нещо непоправимо чрез рестор , което е процедура отнемаща ти да кажем 5-10 минути да го върнеш в началното му заводско състояние.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 22 Окт 2014, 20:37

bum_bum, не се заяждам, ако това си мислиш... на мен ми се случи 2 пъти да забие и да не мога нищо да направя с 2-3-4 копчета.. значи телефона работи, но екрана е черен, защото приема входящи повиквания, но нито можеш да видиш кой ти звъни, нито можеш да вдигнеш, нито да затвориш.. нищо.. като падне батерията се оправя..

Според зависи за какво ще се ползва, високия клас Smart Phone може да е айфон, андроид или уиндоус фон, както казах , според мен е въпрос на вкус.

За мен единствения голям плюс на ай е че е много лесен и хората с по слаби технически познания се оправят по лесно (даже производителя не им е оставил шанс да правят квото и да е с телефона)

А света на адроид е океан, в който има за всеки по нещо..

WP, сега набира скорост и има още много да се доказва дали ще стане за нещо в бъдещето.....
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Окт 2014, 20:45

MonsteR написа:bum_bum, не се заяждам, ако това си мислиш... на мен ми се случи 2 пъти да забие и да не мога нищо да направя с 2-3-4 копчета.. значи телефона работи, но екрана е черен, защото приема входящи повиквания, но нито можеш да видиш кой ти звъни, нито можеш да вдигнеш, нито да затвориш.. нищо.. като падне батерията се оправя..

Според зависи за какво ще се ползва, високия клас Smart Phone може да е айфон, андроид или уиндоус фон, както казах , според мен е въпрос на вкус.

За мен единствения голям плюс на ай е че е много лесен и хората с по слаби технически познания се оправят по лесно (даже производителя не им е оставил шанс да правят квото и да е с телефона)

WP, сега набира скорост и има още много да се доказва дали ще стане за нещо в бъдещето.....

Това кой iPhone?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Окт 2014, 21:04

MonsteR написа:bum_bum, не се заяждам, ако това си мислиш... на мен ми се случи 2 пъти да забие и да не мога нищо да направя с 2-3-4 копчета.. значи телефона работи, но екрана е черен, защото приема входящи повиквания, но нито можеш да видиш кой ти звъни, нито можеш да вдигнеш, нито да затвориш.. нищо.. като падне батерията се оправя..

Или не си натискал бутоните както трябва, или не си ги натискал необходимото време, или е имало контактен проблем в тях :dunno: Процедурата по спиране на захранването е в автономна "хардуерна" стейт машина и въобще не и дреме от какъвто и да е софтуер вървящ на процесора в момента. Няма начин просто :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 22 Окт 2014, 21:32

Автора на темата пита за три телефона с Android, къде забихме за предимствата на Ios пред Android незнам :D
Ясно е че феновете на Apple са по напористи, гледат по от високо, за тях Apple е над всичко....ама факт е че тия Iphone са комерсиални, плащаш една кошница пари само и само да лъсне ябълката докато говорим по телефона.
Болшинството от овчите селфита в Facebook правени в обществените тоалетни е с Iphone.Така хем ще ни видят конските джуки, хем и ще видят хората че сме с Iphone :mrgreen:
Не говоря така защото не мога да си купя Iphone, просто са ми прекалено комерсиални.
Не визирам тук хората, които наистина ползват тоя телефон по предназначение, и хората които наистина могат да си го позволят без да трябва да продават коня с каруцата на село за да го имат.
На черното бяло не мога да кажа, Iphone наистина е най красивия телефон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 22 Окт 2014, 22:23

като потребител на телефон с дограма 8.1 мога да кажа, че това, за което го ползвам е ОК. Аз го ползвам за някакво сърфиране из интернет, писане на съобщения, гледане на клипчета в тубата, навигация и снимки. Това, което не ми харесва е сравнително бедния избор приложения - изостава много от ябълката, да не говорим за роботчето. Особено много ми липсва читав мейл клиент, но както и да е.

Това малко или много ме поставя в позоцията на страничен и безпристрастен наблюдател относно ябълка срещу роботче, но все пак с добра представа какво трябва да се случва в един телефон, които претендира да е creme de lacreme. Ограничавам се само със софтуера, защото, ако тръгнем да сравняваме желязото и дизайна там нещата са силно субективни и въпрос на вкуса на всеки човек - факт е, че ябълката изглежда добре за най-много хора - уцелили са един такъв особен чар в дизайна, който се приема от най-широк кръг хора - нито прекалено ръбат, нито прекалено заоблен, максимално изчистен, но са налице важните бутони, за да не страда функционалността - тука са се справили отлично, без съмнение!
При телефоните с роботче пък има такова огромно разнообразие от дизайнерски решения, че ако не си намериш нещо, което да ти хареса то просто не знаеш какво харесваш :)

Относно хардуера определено андроидите са напред - няма как да не са - 8 ядрени процесори, не знам си какви екрани и т.н. И тука идва тънкия момент - софтуера. Тия дето са правили ябълката според мен са следвали много проста и ясна идея, която няма начин да не работи - правим един хардуер и нагаждаме софтуера така, че да работи на този и единствено този хардуер, но трябва да работи безотказно. Няма нужда да може да се изстисква максималната производителност като и с 90% резултата за потребителя е същия, само дето в този случай 100% нищо няма да се омаже, защото компонентите не са натоварени на границите на възможностите си. От друга страна, ако е написано кадърно самото приложение - може дори да претовари хардуера и пак да работи нормално(примерно системата на Интел за клокване на процесора докато смогва охлаждането и последващо намаляване на честотата, за да се охлади) Последното работи много добре за неща, които изискват голяма изчислителна мощ, но за кратък период. При андроида скоростта е ненадмината, но стабилността страда понякога, лошото е че некадърно написан софтуер обикновено разхищава силно хардуерните ресурси.

Та за софтуера:
Предимства на ябълката:
1. Работи стабилно, особено ако програмата идва от компанията-разработчик или от някой дето вече много пъти е писал софтуер за тях - просто са запознати до болка с желязото и особеностите му и си знаят как се правят нещата.
2. Приличен избор хубави програми, които работят бързо и безпроблемно.
3. добра поддръжка и грижа за клиента от страна на компанията-производител
Недостатъци:
1. По-високата цена на фона на останалите телефони на пазара
2. Малък избор - само 2 модела
3. Наистина хубавите приложения са платени(което го приветствам от морална гледна точка, но портмонето ми нещо се цупи :) )
4. Напоследък забелязвам че доста знайни и незнайни компании са се сдобили с лицензи а пишат софтуер за тоя телефон и приложенията им съвсем закономерно са бъгави(така де - с недокументирани функции, за да се изразим правилно ;) )
5. Малко престараване с хваленето и преоткриването на величието на тоя телефон и опитите на различни софтуерни разработчици да го пригодят за дейности,за оито просто не става - за да не съм голословен преди време ми демонстрираха някаква програма с която да си мериш помещенията и ти смятало квадратура автоматично - 5 мерения 5 пъти различни размери. Не че съм очаквал нещо друго - все пак е телефон и не се предполага да става и за ролетка, обаче на сайта на програмата имаше обяснения как тя напълно достатъчна за изготвяне на архитектурни планове.
6. Като че ли след смъртта на Стийв Джобс нещата са малко или много в застой откъм свежи идеи за функциите на телефона - преди си спомням, че всяка нова играчка правеше нещо, което старата не може по никакъв начин, а сега реалното новото е като старото ама по-голямо и по-бързо и харчи по-малко ток.

При роботчето:
Предимства:
1. Оргомен избор от модели от какви ли не производители, което го прави достъпен за широк кръг потребители
2. В пъти по-богат избор от приложения
3. Новите версии на опреционната система са адски красиви и напредват яко и откъм функционалност(факт, е че андроид, айфона прави по-добри снимки отколкото с АйОС)
4. Понеже конкуренцията е голяма цените са доста по-поносими и повечето производители се опитват и да вкарват някакви отличаващи ги технологии и функции.
Недостатъци:
1. Огромен избор от модели и марки - буквално човек може да се загуби в обяснения, ревюта и реклами, докато си хареса конкретен апарат.
2. Много от приложенията почти работят - няма и как да е другояче при положение, че абсолютно всеки може да седне и да пише софтуер за него и точно това и става.
3. Също като при ябълката - наистина добрите приложения са платени.
4. Вместо да се концентрират върху собствени си разработки и философия много от приложенията се опитват да се доказват като по-добри от тези за айфон - това понякога е така, но в повечето случаи работят добре на един хардуер а на друг нещо не им се получава и стават гафове, откъдето пък страда репутацията на операционната система.
5. Малко производители предлагат адекватна поддръжка(например един приятел със Сони още след първата година вече нямаше официални обновления от Сони и се принуди да ползва операционна система писана от група ентусиасти, за да има все пак някакви обновления).

В крайна сметка взимам страна в дискусията - когато сегашната ми лумия предаде богу дух ще си купя една нова батерия за е52-ката, ще си го ползвам за разговори, съобщения и навигация и ще се радвам на 2 седмици живот на батерията 8) За всички останали изгъзици така и така разнасям постоянно с мен лаптопа - просто ще си ползвам него :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Окт 2014, 13:58

Тази тема, като гледам, се изчерпа...
Never mistake motion for action...

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Окт 2014, 22:56

Отдавна, но може да ни оставиш да си чешем езиците на тема андроид vs ios :mhihi: Тия с уиндос въобще да не се обаждат, че като гледам са двама -трима и просто нямат шанс в борбата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата