Боядисване на под

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Боядисване на под

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2014, 21:32

По-добре те теб, отколкото аз тях после :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 22 Окт 2014, 23:09

Колега това с ронещият се бетон си има лек,отиди в склада на Mapei на Цариградско шосе кажи си проблема има си готово решение.
http://www.mapei.com/BG-BG/ Не се занимавай с замазки ала бала ,има си решение и не е скъпо :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Окт 2014, 13:42

И аз съм на вълна да направя пода на гаража гладък, за да се почиства лесно, че циментът задържа много прахоляк. Намира се под жилищна сграда и никакви замазки не са вариант, само намазване с някаква боя или грунд. Ще му правя ремонт следващия месец и трябва да съм намерил вариант.
На Мапей Mapefloor Finish 52 W някой виждал ли е как изглежда във финален вариант?
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 24 Окт 2014, 16:59

Вероятно ще свърши работа, само не мога да разбера с разтворител ли е или не(хем полиуретан, хем на водна основа ми звучи странно или ако не друго то поне като $$$, но може и да съм се заблудил нещо).

Иначе би трябвало да е идеален за тая работа - устойчивост на износване, дават го да се нанася върху техните си продукти, което ме кара да мисля, че ще е желателно един грунд да му сложиш преди това(същата марка, задължително), за да си спокоен, че няма да стане някой гаф.

Аз бих се пробвал с някой импрегнатор на Вюрт - ама най-добре да се консултираш с тях - поне аз като съм се интересувал винаги са били отзивчиви и са давали информация.

П.П. Не разбрах какъв е проблемът с това, че е под жилищна сграда, за да не може да се правя замзки и т.н... По-скоро бих се притеснявал за миризмите и другите отделяни вещества от разните разтворители в химическите покрития :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 24 Окт 2014, 17:04

В гаражна клетка в общ подземен гараж ще си създам 20 други проблема с тия замазки, а пак не става гладко. Искам да докарам покритие като в паркинга на моловете, примерно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 24 Окт 2014, 17:11

След консултациите тук и след консултации оффлайн :mhihi:, като се има предвид, че имам денивелация в бетона над 10мм (неравности) ... реших че ще действам простичко...

Взех импрегнатор за бетон Изомат Би100
http://www.tashev-galving.com/files/spe ... ZO2540.pdf

И взех и боя ... общо взето идеята е да го грундирама с тоя импрегнатор и да го запечатам с боята отгоре.

Надявам се до няколко дни да приключа с това и да споделя мнение как е станало ... а след няколко месеца ще споделя и колко е трайно :D :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 24 Окт 2014, 20:26

Качи една снимка какво се е получило, ако не те затруднява.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 26 Окт 2014, 17:03

Импрегнатора е 1:1 като ръждопреобразувателя на вюрт .... бял е и като го намажеш е лилав... като изсъхна ... еми почти същото е като преди .. но да речем е грундирал пода

Намазах с боя после ... но наистина още си имаше ронено (макар да го метох 2 пъти преди импрегнатора .. )

Ще кача после снимки като изсъхне всичко

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 26 Окт 2014, 20:06

Колега избора относно решението на проблема си е твой и се надяваме да е правилният ,но аз като човек занимаващ се с решаване на разни такива случаи съм малко скептичен относно правотата на избора ти.Все пак ти желая успех, дано е сполучливо решението :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Предишна

Назад към Извън Темата