Ъпгрейд на музиката?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Ъпгрейд на музиката?
MadChicken написа:Това е Hi-Fi усилвател, който се монтира на коли с CIC.
Колегата си е с Х5 SD 2008 със ССС модул, а не със CIC. Даже модула му е странен, бях писал за него. С двойното CD-DVD е, но няма навигация. DVD слота отдолу чете само MP3.
Колеги, някой да има идея колко Вата са събуферите на E65/66 от Logic 7? Според WDS-а L7 усилвателя захранва 5 канала, 4 х 30 Вата (тук влизат 2та събуфера) и 1 х 15 Вата, който се намира в централната конзола. Въпросът ми е това означава ли, че събуферите под седалките са 30 Вата?
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
на мен днес ми дойде HIFI-то, дано смогна скоро с ретрофита. Взех и HIFI говорителче от Ф01 за централната конзола, но още се чудя дали да го връзвам към някой от предните канали (десния) или не... четох, че много ще спадне общото съпротивление на говорителите и има шанс да думна стъпалото в ЦЦЦ-то...
п.с. определено всички колонки включително и буферите на HIFI са в пъти по сериозни от обикновените!!!
п.с. определено всички колонки включително и буферите на HIFI са в пъти по сериозни от обикновените!!!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:Колеги, някой да има идея колко Вата са събуферите на E65/66 от Logic 7? Според WDS-а L7 усилвателя захранва 5 канала, 4 х 30 Вата (тук влизат 2та събуфера) и 1 х 15 Вата, който се намира в централната конзола. Въпросът ми е това означава ли, че събуферите под седалките са 30 Вата?
И какво ще смениш 40 ватовите басове на HiFi с 30 ватови на L7 ?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
rafa224 написа:iceblast написа:Колеги, някой да има идея колко Вата са събуферите на E65/66 от Logic 7? Според WDS-а L7 усилвателя захранва 5 канала, 4 х 30 Вата (тук влизат 2та събуфера) и 1 х 15 Вата, който се намира в централната конзола. Въпросът ми е това означава ли, че събуферите под седалките са 30 Вата?
Мисля, че L7 басовете са по 70вата.
rafa224 написа:iceblast написа:Колеги, някой да има идея колко Вата са събуферите на E65/66 от Logic 7? Според WDS-а L7 усилвателя захранва 5 канала, 4 х 30 Вата (тук влизат 2та събуфера) и 1 х 15 Вата, който се намира в централната конзола. Въпросът ми е това означава ли, че събуферите под седалките са 30 Вата?
Абсурд

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Аз пък казвам че е абсурд да са 30W, понеже съм ги чувал не един път как свирят в 7-мица и няма начин да са под 60-70W да не кажа и повече.
Къде ги гледате тия схеми не знам ...
Only dead fish follow the stream...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
А аз не мога да разбера защо на нито един оригинален бас или говорител на BMW не пише колко вата е? Трябва да правим някакви аналози и сравнения или да си играем на баба Ванга.
MadChicken написа:Аз пък казвам че е абсурд да са 30W, понеже съм ги чувал не един път как свирят в 7-мица и няма начин да са под 60-70W да не кажа и повече.
30W идват от усилвателя гаранция, пише го във WDS-а. Усилвателя пуска 4 х 30 Вата (двата баса под седалките + говорителите във задните врати) и 1 х 15 Вата (централният говорител в таблото).
Top HiFi Amplifier
Top HiFi amplifiers are amplifiers with active frequency gates. Active frequency gates achieve better acoustic results than passive frequency gates.
The Top HiFi amplifier is a control unit on the MOST network which has following functions:
High and mid-range output stages, 3 x 15 Watt
Subwoofer output stages, 4 x 30 Watt (2-channel subwoofer amplifier)
Vehicle-specific equalizing
Speed-dependent equalizing
Volume-dependent equalizing
Speed-dependent dynamic compression
Space simulation (space size, echo)
Speaker runtime balancing
Говорителите ги върнах аз, и ще търся от Е60, но ако някой има желание ще го свържа с човека! Ако Галин казва, че са над 30Вата смятам, че най-вероятно е така, но колко точно са нямам никаква идея.
Рафи, ти остави басовете, на нито един говорител изобщо не съм виждал да пише мощността.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:MadChicken написа:Аз пък казвам че е абсурд да са 30W, понеже съм ги чувал не един път как свирят в 7-мица и няма начин да са под 60-70W да не кажа и повече.
30W идват от усилвателя гаранция, пише го във WDS-а. Усилвателя пуска 4 х 30 Вата (двата баса под седалките + говорителите във задните врати) и 1 х 15 Вата (централният говорител в таблото).Top HiFi Amplifier
Top HiFi amplifiers are amplifiers with active frequency gates. Active frequency gates achieve better acoustic results than passive frequency gates.
The Top HiFi amplifier is a control unit on the MOST network which has following functions:
High and mid-range output stages, 3 x 15 Watt
Subwoofer output stages, 4 x 30 Watt (2-channel subwoofer amplifier)
Vehicle-specific equalizing
Speed-dependent equalizing
Volume-dependent equalizing
Speed-dependent dynamic compression
Space simulation (space size, echo)
Speaker runtime balancing
Говорителите ги върнах аз, и ще търся от Е60, но ако някой има желание ще го свържа с човека! Ако Галин казва, че са над 30Вата смятам, че най-вероятно е така, но колко точно са нямам никаква идея.
Рафи, ти остави басовете, на нито един говорител изобщо не съм виждал да пише мощността.
Да и аз колко ги разглеждах в ebay и не пише на нито един, независимо дали е стандартен, HiFi или L7. Значи за сега се отказа от L7, така ли?
Не, не се отказвам. Търся басове сега
Кабели букси, всичко съм подготвил, само трябва да събера инсталцията и в събота, след като си сменя колектора почвам да окабелявам.
Единственото, което се чудя как точно да стане е колоните в задните кори, защото сега нямам.

Единственото, което се чудя как точно да стане е колоните в задните кори, защото сега нямам.

- lachezar.milev
- Потребител
-
sawion написа:на мен днес ми дойде HIFI-то, дано смогна скоро с ретрофита. Взех и HIFI говорителче от Ф01 за централната конзола, но още се чудя дали да го връзвам към някой от предните канали (десния) или не... четох, че много ще спадне общото съпротивление на говорителите и има шанс да думна стъпалото в ЦЦЦ-то...
Мисля, че за много хора ще е полезно, ако направиш снимки

В багажника ли ще слагаш усилвателя?
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
iceblast написа:Не, не се отказвам. Търся басове сегаКабели букси, всичко съм подготвил, само трябва да събера инсталцията и в събота, след като си сменя колектора почвам да окабелявам.
ако измислиш нещо свиркай, че и аз имам колони но гледам там на мястото за колонката на самата кора има тапа. Въпроса е ако изрежа тапата и кожата отвън, дали ще може да сложа мрежичката която покрива говорителя отвън?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
sawion написа:iceblast написа:Не, не се отказвам. Търся басове сегаКабели букси, всичко съм подготвил, само трябва да събера инсталцията и в събота, след като си сменя колектора почвам да окабелявам.
ако измислиш нещо свиркай, че и аз имам колони но гледам там на мястото за колонката на самата кора има тапа. Въпроса е ако изрежа тапата и кожата отвън, дали ще може да сложа мрежичката която покрива говорителя отвън?
Може, аз съм го правил. Голяма си е играчка.