Зимата пак ги "Изненада" ...
Модератор: Общи модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Зимата пак ги "Изненада" ...
[quote="DLVasilev" били дал 700 лв за чисто-нови хубави гуми за кола, която струва 300 лв
[/quote]
Заради такива индивиди се трепем по 5 пъти на ден по улиците. Със страх спирам по светофари и пешаходни, да не би да ми се наниже някой с перфектните си зимни гуми. А пък някои клиенти откровено бих ги изгнонил от сервиза, като ми кажат такова нещо. Ама нали взимам пари от тях, не става.
[/quote]
Заради такива индивиди се трепем по 5 пъти на ден по улиците. Със страх спирам по светофари и пешаходни, да не би да ми се наниже някой с перфектните си зимни гуми. А пък някои клиенти откровено бих ги изгнонил от сервиза, като ми кажат такова нещо. Ама нали взимам пари от тях, не става.

- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Общо взето, българина се изнежи последните години и забрави какво е да се кара при зимни условия! При най-малкия сняг почва да се пищи!
На всичкото отгоре, много се дразна на тая луга, дето я хвърлят и ти съсипва колата!

Последна промяна Valentin_Peev на 26 Окт 2014, 11:31, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Valentin_Peev написа:Общо взето, българина се изнежи последните години и забрави какво е да се кара при зимни условия!
При най-малкия сняг почва да се пищи!
Още помня преди 15 години на предния капак на едно трабанче с бутилка водка 3-ма човека, как изкачваме из Родопите

Та наистина, изнежихме се

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Valentin_Peev написа:Общо взето, българина се изнежи последните години и забрави какво е да се кара при зимни условия! При най-малкия сняг почва да се пищи!
+1

Вчера сутринта пътувах към софия и се връщах със задръстването.
Бях с летните гуми дето са на протектор.
Малко дрифт дей си беше, но следобяд си сложих зимните.
Кой знае какво станало, като занесла 2-3 пъти настрани с 80...
ПП. От както минах на шестак тия летните гуми от консуматив се превърнаха в разход на 100

ППП. И шпера има доста сериозен пръст в цялата работа. Без него мисията щеше да е още по-трудна.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тук продължава да вали дребно, но асфалта е само мокър. Проблемите с гумите като цяло се преувеличават всяка година.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ей сеха гледах прогнозата за следващия месец и дават температури до 17 градуса през деня.
То проблема не е само с гумите, ако се правят ГТП като в Германия сигурно 50% от колите ще са спрени от движение 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
И аз мисля, че не е до гуми, а до преценка на ситуацията. По-добре е да спреш (защото премисляш, че не можеш, или пък са ти гадни гумите), от колкото да се буташ там, където няма да стане, по една или друга причина.
И пак с преценката - колата с летните гуми е в гаража, а тая със зимните е навън. Но не щото не мога и с летни да се придвижа там за където ми трябва, но не си заслужава риска
И пак с преценката - колата с летните гуми е в гаража, а тая със зимните е навън. Но не щото не мога и с летни да се придвижа там за където ми трябва, но не си заслужава риска

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Rainbow написа:То проблема не е само с гумите, ако се правят ГТП като в Германия сигурно 50% от колите ще са спрени от движение
+++++1

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
DLVasilev написа: ти ми кажи били дал 700 лв за чисто-нови хубави гуми за кола, която струва 300 лв
Не разбирам логиката.. като струва 300лв колата вече не е тон и нагоре желязо единствено свързана с пътя чрез гумите и те вече не са важни?

И мен безпаричието ме е карало да си купувам стари гуми ама не е повод да се гордеем мисля.

r19 написа:DLVasilev написа:..![]()
![]()
Днеска си карах колата с почти заминали летни гуми(няма смисъл да ги сменям за 2 дена мокър сняг...) нямах проблеми![]()
![]()
Това не означава, че след месец няма да си сложа новите зимни Дънлопи де..
Та всичко си е до шофьор и преценка
Правилно! Няма да си хАбиш новия Дънлоп за два дни сняг я.

Утре ако си купиш мотор да не вземеш да си хабиш каската за 1-2 километра каране.
Ако гумите са по-скъпи от колата, значи е време да се сменя колата
А безпаричието не е оправдание, аз като нямах пари за гуми на предния баварец, не го карах зимата. Има и други транспорти
P.S.: Форумните екс-рали пилоти сигурно и със сликове биха издрапали проходите зимата

А безпаричието не е оправдание, аз като нямах пари за гуми на предния баварец, не го карах зимата. Има и други транспорти

P.S.: Форумните екс-рали пилоти сигурно и със сликове биха издрапали проходите зимата

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
bum_bum написа:r19 написа:DLVasilev написа:..![]()
![]()
Днеска си карах колата с почти заминали летни гуми(няма смисъл да ги сменям за 2 дена мокър сняг...) нямах проблеми![]()
![]()
Това не означава, че след месец няма да си сложа новите зимни Дънлопи де..
Та всичко си е до шофьор и преценка
Правилно! Няма да си хАбиш новия Дънлоп за два дни сняг я.Все пак туй е особено рядка и безценна гума. Снимай ги у фейса и всичко е наред вече.
Утре ако си купиш мотор да не вземеш да си хабиш каската за 1-2 километра каране.
Ако на това викате викате сняг, не знам зимата какво ще правите

Сигурно такива гуми ще си сложите...
Изнежена работа. Едно време хората как са карали с всезонни гуми и не са имали проблеми..

Да съвсем различно е с лятна и зимна гума на сняг ама къде го тоя сняг? Имаше два пръста вчера, а днес макар че вали по пътищата няма сняг.

Едно време, като е имаше всесезонни гуми (по-коректно е да ги наречем никаквосезонни марка единствена Вида
) зимата колите си стояха на паркингите и се караха извънградско зимата много рядко, само при много спешни случаи, примерно болен роднина 

Не Мы такие, Жизнь такая
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ами в Русе беше толкова, че с летните гуми трябваше да спирам от 5 пъти по-далеч, за да не убия някой пешаходец. На тръгване върти до 4та. Затова и ако се задържи отново такава настилка (защото сега е останало само мокро) просто няма да карам. Въпроса не е на изнеженост и спестяване, а на преценка. Дето се вика ако беше заваляло толкова много, нямаше и да тръгна да се прибирам с колата, ами щях да си хвана такси или пеш.
Пак казвам - заради хора с такова мислене ме е страх и да карам, и да вървя пеш.
Пак казвам - заради хора с такова мислене ме е страх и да карам, и да вървя пеш.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Вижте какво става в Габрово ---> http://www.youtube.com/watch?v=X7SFQYn1raM
- и после разправяйте за "изнеженост" и "малко сняг"!
На клипа са аварийния екип на Енерго про с офроудъра Паджеро 3.2 дди 2001г.
- и после разправяйте за "изнеженост" и "малко сняг"!
На клипа са аварийния екип на Енерго про с офроудъра Паджеро 3.2 дди 2001г.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"