Зимата пак ги "Изненада" ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Зимата пак ги "Изненада" ...

Мнение от KPETEH » 27 Окт 2014, 12:26

То таа х5 ти я караш толкова, колкото и компютъра... Там си се разбери с него. Копчетата ли ще му натискаш, бушоните ли ще му гърмиш, пеш ли ще ходиш... Успех.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 27 Окт 2014, 12:39

Голяма тъпотия с времето настава от 3 ноември. От петък 31 окт. тръгват темп. стремглаво нагоре и след 7-8 дни стават 7 градуса сутрин и 17 градуса следобед и така ще бъде целият ноември.
Ей това е върхът на тъпото време! От лято минахме за два дни към зима и ноември изведнъж пролет :evil: :evil: :evil:
Тези температури естествено не важат за планинските райони: Троян - Габрово - Смолян. Там ще си е по-студено. Но на другите места и особено по морето и южната част ноември ще бъде пролет :confused:
И тези дето сложихме чисто новите зимни гуми и сме далеч от планинските селища май много избързахме и ще стопим грайпфера другата седмица щом ще задържи топлото над 10 дни :(
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Окт 2014, 12:55

Демирев написа:Голяма тъпотия с времето настава от 3 ноември. От петък 31 окт. тръгват темп. стремглаво нагоре и след 7-8 дни стават 7 градуса сутрин и 17 градуса следобед и така ще бъде целият ноември.
Ей това е върхът на тъпото време! От лято минахме за два дни към зима и ноември изведнъж пролет :evil: :evil: :evil:
Тези температури естествено не важат за планинските райони: Троян - Габрово - Смолян. Там ще си е по-студено. Но на другите места и особено по морето и южната част ноември ще бъде пролет :confused:
И тези дето сложихме чисто новите зимни гуми и сме далеч от планинските селища май много избързахме и ще стопим грайпфера другата седмица щом ще задържи топлото над 10 дни :(

Аз затова и никога не бързам да слагам зимните, защото ей така прехвърква едно пикливо снягче за 2 дена всяка година в София и после няма и помен от него 1 месец напред :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 27 Окт 2014, 13:06

В поста ми от предната страница можеш да видиш пикливото снягче :mhihi:

User
Аватар

Мнение от b00st » 27 Окт 2014, 13:51

spacepl написа:В поста ми от предната страница можеш да видиш пикливото снягче :mhihi:

Чукча писател явно :dunno: Можеш евентуално пак да прочетеш, че говоря за в София, конкретно. Не за някакви планини, балкани и т.н.
Моята кола имаше също толкова сняг, но по улиците всичко беше само водичка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 27 Окт 2014, 14:05

Ей ма си и сърдитко :) успех със летните гуми ... Даже ако не вали можеш и цялата зима да изкараш с тях, те в студеното си спират почти като зимните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 27 Окт 2014, 14:19

spacepl написа:Ей ма си и сърдитко :) успех със летните гуми ... Даже ако не вали можеш и цялата зима да изкараш с тях, те в студеното си спират почти като зимните.

Ми аз карах на първия сняг с летни гуми и се държаха по-добре от предните ми зимни. Просто явно верно при тези температури и този мокър сняг са достатъчно добри. Като гледам и прогнозите до декември вкл., едва ли ще слагам зимни - температурите ще са от -3 докъм 15 градуса с валежи предимно от дъжд.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 27 Окт 2014, 14:43

Те летните гуми на ниските градуси и мокрото се държат добре до момента в който стъпиш на супер гладкия асфалт, с кофти наклон и вираж и става малеле :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 27 Окт 2014, 14:46

Изображение

:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 27 Окт 2014, 14:59

spacepl написа:В поста ми от предната страница можеш да видиш пикливото снягче :mhihi:

Както съм поствал 19 пъти: Габрово - Троян - Смолян - Банско - високите части на София..Драгалевци са съвсем друг климат близък до Норвегия!
- НО останалата част от България ще бъде изключително топло ноември и то не за 3-4-5 дни, а за цял месец!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2014, 15:03

Vanqu1sh написа:Те летните гуми на ниските градуси и мокрото се държат добре до момента в който стъпиш на супер гладкия асфалт, с кофти наклон и вираж и става малеле :winky:

Миналата седмица още сутринта извеждах кучето и някакъв със служебен шкодилак се опитва да тръгне по съвсем лек наклон нагоре и завой на дясно. Земята беше абсолютно суха. Познай, 3 минути пилежи докато тръгне :mhihi: После като паркира горе от любопитство отидох да му видя гумите.. съвсем нормални летни Дебика със съвсем приличен грайфер. :dunno:

Кви хора сме да чакаме до последния момент и якия сняг да не би случайно да изтъркаме тъй безценните зимни гуми?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 27 Окт 2014, 15:21

Миналия четвъртък ме вози един колега на път към техническия. На светофара на Интерпред няма спиране, а бяхме с 25-30км и стигнахме да не ти казвам къде на кръстовището. Иначе гумите си спираха съвсем нормално уж, а там направо все едно бяхме на лед.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Окт 2014, 15:25

ръб написа:Който разправя, че можел да кара с кофти гуми зимата, да заповяда в Габрово :mhihi: аз съм на Х5-цата сега с чисто нови зимни Мишлени 255/50/19, и някои завои тръгва да ги изправя, при все че карам умерено.

тя (е53-ката) и без да има сняг недозавива, та е леле :mhihi:

по темата: сложих, че и карах в планината... готско си е :mhihi:

нали това чакаме цяла година :dunno: :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

User
Аватар

Мнение от b00st » 27 Окт 2014, 15:33

bum_bum написа:
Vanqu1sh написа:Те летните гуми на ниските градуси и мокрото се държат добре до момента в който стъпиш на супер гладкия асфалт, с кофти наклон и вираж и става малеле :winky:

Миналата седмица още сутринта извеждах кучето и някакъв със служебен шкодилак се опитва да тръгне по съвсем лек наклон нагоре и завой на дясно. Земята беше абсолютно суха. Познай, 3 минути пилежи докато тръгне :mhihi: После като паркира горе от любопитство отидох да му видя гумите.. съвсем нормални летни Дебика със съвсем приличен грайфер. :dunno:

Кви хора сме да чакаме до последния момент и якия сняг да не би случайно да изтъркаме тъй безценните зимни гуми?

Мен ме боли фара за грайфера точно. И без това зимните ми имат към 6мм. По-скоро ме мързи да се занимавам и нямам време, щото си ги сменям аз. Особено след такива навалици по гумаджиините, създадени от Емо Чолаков, където на джанта с 5 болта ми сложиха 4 и след като един ми хвърли 17ката по борд на асфалта.
Отделно понеже има много разбирачи тука, само да кажа, че в такова време, каквото е в момента, с температура над 7 градуса, зимните ми 15ки спират осезаемо по-зле от летните ми 225ци.
Последна промяна b00st на 27 Окт 2014, 15:38, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2014, 15:34

ръб написа:За съжаление живеем в България, и хората тук виждат само BMW, Adidas, iPhone и Слънчев бряг, да речем. Все още, не сме достатъчно узрели за да погледнем встрани от наложените догми.

ръб написа:аз съм на Х5-цата сега с чисто нови зимни Мишлени 255/50/19,

Сто тей праш дали.. погледни в страни от наложените догми и си вземи Нанканг, Линг-Лонг, Донг-Монг или някаква друга хубава гума от някой велик производител, дето го е спонсорирало китайското правителство и е най-големия производител в света. Със сигурност има китайска марка на 1/10 от цената на Мишлен, която ги слага в малкия си джоб с уникалното си качество. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата