Избор на Лаптоп до 1400 лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Избор на Лаптоп до 1400 лв

Мнение от nov » 28 Окт 2014, 8:27

Здравейте колеги, търся си нов лаптоп, който да е надежден.В момента съм с едно дърво Делл и повече никога няма да си взема Делл за лаптоп.Или поне не и в ниския ценови клас.Бюджета е в заглавието на темата, нещата на които държа най-много са сериозен процесор, мощна видео карта и добро гаранционно обслужване както в Бг така и в чужбина.На делл-а му пробвах некст бизнес дей гаранцията в чужбина и работи перфектно ( поне това ).Лаптопа ще е с 15,6 инча екран.Ще се работи с КАД програми и затова държа на по-сериозен процесор и видео карта.Откакто си взех въпросния Дел и видях за какво иде реч, вече на марки не робувам.Основно гледам Леново и Тошиба.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Избор на Лаптоп до 1400 лв

Мнение от predel » 28 Окт 2014, 10:32

Защо не разгледаш това? Аз лично съм фен на Ейсърите. Имал съм няколко и нито един не ме е подвел.
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_VN7_591G-acer_aspire_v15_nitro_black_edition_NX_MQLEX_034
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 28 Окт 2014, 10:48

Ако търсиш надежност те интересува следното:
1. охлаждане
2. клавиатура
3. панти на екрана

За кад - я кажи кои програми по-точно защото ArchiCAD на стандартни видеокарти е ОК ама SolidWorks си иска Quadro/FireGL, за да е както трябва. Rendering някакъв ще се случва ли на него?

С този бюджет, като цяло, нов нямаш шанс да си намериш и да удовлетвори нуждите на един проектант, аз бих се огледал за нещо втора ръка - гледаm в краш има elitebook 8540w Thinkpad w510:) е да - гаранция няма.

Аз съм с Lenovo w530 и съм адски доволен - взех го от щатите миналото лято за 1300$ - огледай се какво има в щатския amazon дали няма някоя останала бройка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 28 Окт 2014, 15:46

Кад говорим за Ауто Кад 3D, чат пат .Основно в 2D ще е работата, но искам максималното за тия пари.Предния Делл с i5, 8Gb Ram DD3 1600 Mhz се справяше блестящо с тия задачи, видеото му беше GT 525 s 1 GB. Но е взиман януари 2012 за 1300 лв.
За Ейсър съм чувал/чел изключитлено лоши отзиви и по-скоро бих ги отбягвал, знам че за тия парици ще взема самолет.
Остава двоуменето Тошиба или Леново.
Втора употреба абсурд - само нов с гаранция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Окт 2014, 17:12

Cyberloner написа:Ако търсиш надежност те интересува следното:
1. охлаждане
2. клавиатура
3. панти на екрана

Аз съм с Lenovo w530 и съм адски доволен - взех го от щатите миналото лято за 1300$ - огледай се какво има в щатския amazon дали няма някоя останала бройка

4. Стареене на пластмасите, в случай, че се взима употребявана машина.

Иначе аз съм с Lenovo W510 и също съм адски доволен, след предишните T20, T21, T60, T60p 8) :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Окт 2014, 22:04

+1 за Lenovo, но за 1400лв. не знам дали може да се намери качествен.
аз имам служебни W530 и W540 и буквално са големи кучета. р
аботят постоянно под сериозен товар и никога не съм имал проблеми.
единственото е, че тъч падовете са най-отвратителното нещо на света.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 28 Окт 2014, 23:21

Аз Леново от W серията не намирам в известните сайтове за лаптопи в Бг?

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 28 Окт 2014, 23:24

Само дето нови lenovo W са на цената на много лъскава е36-ца, та дори и някоя е46, и далеч над бюджета на колегата.
Не си търсил достатъчно.
пример:
http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 2B0052941E

п.п
ето ги втора ръка:
http://www.rmania.net/laptopi/ibmlenovo-56.html?&page=2

Но там вече си е риск, и гаранция е малка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 28 Окт 2014, 23:38

Пилев написа:Само дето нови lenovo W са на цената на много лъскава е36-ца, та дори и някоя е46, и далеч над бюджета на колегата.
Не си търсил достатъчно.
пример:
http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 2B0052941E

Прав си колега, за този сайт въобще не се бях сещал.
Добре де какво Леново да взема до тия пари айде мога да добавя още 100лв.макс.Гледам има разни серии при Леново, ясно, че W няма как да е.
Например Делл за 1500 лева мога да взема с и5 процесор но е от ниската серия Инспайърън (какъвто имам- най-ниската), но примерно за 1600 мога да взема базов XPS, вярно с 2 пъти по-лоши параметри но пък по-висок клас.Давам го като пример просто. При Леново как стоят нещата? Виждам, че W се цели по-скоро в скъпия сегмент.
И не на последно място как е сервиза на Леново, чака ли се дълго? До колкото съм чел нямат опция в гаранцията като при Делл за следващия работен ден.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 28 Окт 2014, 23:51

Ако купиш thinkpad има сервиз в бг. Ако е и международна гаранцията, на всякъде ще го оправят. Определено бих те посъветвал да избягваш thingpad edge(E серията). lenovo ideapad нямат сервиз в БГ. Мисля че сервиза е в Сърбия за тях. Или поне на скоро беше така.
За този бюджет лично аз бих погледнал dell latitude. Ако говорим за сравнително професионални лаптопи. Ако говорим за мултимедиини ( какъвто е и инспирон-а) избора е огромен и реално е все тая какво ще вземеш. Гледай да е с възможно най-дългата гаранция. В момента леново се котират доста, но проблема със сервиза си остава.
Ето тук можеш да се ориентираш подробно за текущото състояние на пазара и да получиш добри съвети. Или по-скоро да намериш:
http://hardwarebg.com/forum/forumdispla ... 1%80%D0%B8

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 29 Окт 2014, 0:11

Благодаря за подробното инфо, незнаех, че ходят чак в Сърбия някои от моделите на Леново.
Делл освен ако няма некст бизнес дей гаранция и да е следващия клас поне над Инспирион, никога няма да си взема повече.На Инспириона пластмасата е в пъти по-зле от кофичките за кисело мляко, а как грее не е истина само.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 29 Окт 2014, 0:27

Привет колега.Аз преди 3 години си купих HP Probook серия..и искам да кажа че съм напълно доволен,и Ауто кад,и Солид уъркса си ми работят идеално.Корпуса и другите неща не са мръднали,пък и половината от корпуса е метален.Погледни ги и тях :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 29 Окт 2014, 0:45

Пинтев написа:Привет колега.Аз преди 3 години си купих HP Probook серия..и искам да кажа че съм напълно доволен,и Ауто кад,и Солид уъркса си ми работят идеално.Корпуса и другите неща не са мръднали,пък и половината от корпуса е метален.Погледни ги и тях :yes:

НР ги бях забравил, ще ги погледна.Как стоят нещата със сервиза там? Лично аз лоша пластмаса на НР не съм виждал.Има ли серия на НР която дава повече дефекти и трябва да се избягва?

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 29 Окт 2014, 0:46

За леново ако не е W серията бягай ;)
Имах 2, единият от 1600лв, другият от 2000лв, на първият пантите му бяха слабото място, на вторият тъчпада не работеше с изкарването му от кутията, а на третият месец му падна боята от клавишите.. Явно контрола на качеството е доста позападнло,не бих портовил с Lenovo повече.. иначе Ideapad ги обслужват viewpoint в столицата, 2 седмици му правиха диагностика.

- Acer също често дават проблеми

Според мен най-оптималният е да събереш още малко пари и да си вземеш това http://laptop.bg/laptops-asus-N551-asus_n551jkcn112d
Asus са лидери в класа на мултимедийни лаптопи говорейки от гледна точка на качество, използват доста алуминий и имат солидни шасита.. аз съм с подобен само че rog серията и съм много доволен :yes:
Получаваш един от най-мощните процесори с IPS екран, който според мен е задължителен щом работата ти е на пц, пази много повече очите от TN матрица ;)Задължително е и рам 12гб поне + ssd 120гб, разликата м/ж наличието на SSD е фрапираща, много, много по-бърз ти става лаптопа, win 8 си иска ssd хард.

Ако не ти се чака още, може така да го вземеш и после да го ъпгрейднеш, но без ssd и с 4гб рам ще е бавен доста.
Все пак се запознай с модела да няма слабости, като цяло са много сходни, моя е G56JR (който е боядисан JK) и е бетон, само интелският чип за wifi нещо се базикаше, но ъпгрейднах драйверите и се оправи, като цяло за сефте съм доволен от лаптоп :yes: на другите винаги съм им намирал кусури

едит: сега видях че съм ти дал JK модела :mhihi:
значи това е новото JK, ако е с качеството на старото са железни машинки ;)
eто ревю https://www.youtube.com/watch?v=QV0pmS5wZNs
Последна промяна acer на 29 Окт 2014, 0:57, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 29 Окт 2014, 0:57

Преди да си взема Делл-а, четох някакви статистики и там Ейсъс бяха на 1-во място по задоволство от клиентите и надеждност.Делл бяха на 4-то :mhihi:
Как са те със сервизното обслужване?

Следваща

Назад към Извън Темата