Препоръчайте ел. техник в София
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Препоръчайте ел. техник в София
Здравейте колеги,
трябва ми ел. техник за София за оправяне на бушоните вкъщи. Явно нещо не е направено като хората и главния пада и няма вдигане докато не изключа всички ел. уреди и не изчакам 5-10мин.
Та ако имате познат или сте ползвали някой и сте останали доволни, моля споделете. Става въпрос за кв. Витоша.
Поздрави,
трябва ми ел. техник за София за оправяне на бушоните вкъщи. Явно нещо не е направено като хората и главния пада и няма вдигане докато не изключа всички ел. уреди и не изчакам 5-10мин.
Та ако имате познат или сте ползвали някой и сте останали доволни, моля споделете. Става въпрос за кв. Витоша.
Поздрави,
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Препоръчайте ел. техник в София
Най вероятно заявената мощност е ниска, и съответно "пада" бушона в таблото а не този вкъщи?
Ако е това, то вариантите са 2:
- отиваш в ЧЕЗ да заявиш по-голяма мощност с/у 500лв
Или поне беше толкова преди 2 години.
- сменяш бушона с по-мощен, но при проверка от ЧЕЗ може и да ти направят проблем.
Ако е това, то вариантите са 2:
- отиваш в ЧЕЗ да заявиш по-голяма мощност с/у 500лв

- сменяш бушона с по-мощен, но при проверка от ЧЕЗ може и да ти направят проблем.

Главния бушон в твоето табло, или при електромера ? Колко ампера е ?
Не Мы такие, Жизнь такая
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
В аналогичен случай при мен, се оказа че бушона е някъв ментак - смени го на първо време пък после ги мисли техниците.
Ubi dubium, ibi libertas
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Пада главния бушон на моето табло в апартамента и няма вдигане, дори и да изключа всички ел. уреди. Вчера беше шоу, аз в банята ... пада и 15мин се разкарвам с кърпа и търся какво да изключа
Хазяйката не вдига ..... 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Пада ти бушона,защото си включил повече консуматори,от колкото е мощността на самият бушон.
Трябва да се чака,защото би металната пластинка е загряла и така е прекъснала електричеството.Докато не истине не може да се включи.
Варианти много,но като начало да се види бушона,защото може самият бушон да е повреден и вече да изключва на по-малко съпротивление.
После да се види някоя духалка или електроуред да не прави мизерии.
Трябва да се чака,защото би металната пластинка е загряла и така е прекъснала електричеството.Докато не истине не може да се включи.
Варианти много,но като начало да се види бушона,защото може самият бушон да е повреден и вече да изключва на по-малко съпротивление.
После да се види някоя духалка или електроуред да не прави мизерии.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Е.Димитров написа:... да се види някоя духалка или електроуред да не прави мизерии.
аз съм за това, по-скоро, макар че тогава би трябвало да падне и друг предпазител, ама зависи кой, от двата е с по-яка пружина

Иначе за бушона - можеш лесно да си направиш сметката дали си го претоварил, формулата е много проста
Волт Х Ампер = Ват
Ти имаш написана мощността на електроуредите демек става мощност/227 = амперите които консумират уредите ти.
227 е напрежението, което съм мерил в градските части на София, в селата около града пада и по-ниско. Ако искаш да си съвсем точен в сметки вземи един мултицет и го заври в контакта да ти каже колко волта текат у вас

Ако бушона(или както е правилно да го наречем предпазител) е от марка с полумесец в логото - нищо чудно. Аз така у нас, докато не смених всичко с читави предпазители Merlin-Gerin и Schneider бяха постоянно драми. Откакто са сменени 1 път не са направили проблем, а вече навъртат 10-ина години стаж.
Направи тия проверки и ако пак не откриеш проблема пиши едно ЛС да видим дали няма да мога да ти помогна. Че аз поне от ел. техници съм се напатил достатъчно за да им тегля една дълга и сам да си направя инсталацията у нас да съответства на стандартите.
Последна промяна Cyberloner на 30 Окт 2014, 15:57, променена общо 1 път
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То и в нас като работи бойлера, акумулиращата печка, радиатора, печката в банята, миялната, телевизора, хладилника, котлоните, фурната и няколко лампи - ми пада бушона... не знам дали е нормално....
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Не, друг е проблема, не консумацията. Тази нощ падна когато единствения консуматор е бил хладнилника ...
Иначе има логика в това което казвате. Както и да е, колеги писаха на лично с препоръки, за което съм благодарен, днес ще го мъчим
Иначе има логика в това което казвате. Както и да е, колеги писаха на лично с препоръки, за което съм благодарен, днес ще го мъчим

9 мнения
• Страница 1 от 1