Избор на Лаптоп до 1400 лв
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Избор на Лаптоп до 1400 лв
Да разбирам, че до 1200 лева HP не струва, това ли имаш предвид като казваш тотали?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Отиваш в голям магазин (техно нещо си) вече СЛЕД като си избрал по параметри поне 2 лаптопа които за парите си ти дават това което искаш и взимаш. Ако може да не е HP, идеално. Ако има само HP с твоите изисквания, няма лошо. ВСИЧКИ до 2хил лв (че и малко нагоре) ползват еднакво некачествена пластмаса, еднакво минаващи контрол дъна, чипове и т.н. И Дел за 800лв и Асус и Ейсър шанса да попаднеш на боклук или дефект е еднакъв - за мен. При нас в сервиза HP пристигат с около 3 пъти по-често, вярно е че имат/ха голям пазарен дял и това също допринася, но Acer & Asus примерно са не толкова чести случаи. Тошиба е с толкова нисък дял за последните години, че няма как да е обективно да ги включа в сравнение, но и при тях има проблемчета нормални - пантички от време на време, дефекти по захранването на процесора имаше на някои модели и т.н. Дел в ниския клас под 800лв много смъкнаха ниво и често разпоявания на чипове, зле сметнати охладители и кофти пластмаси имаше - особено преди 2-3г. Скорошните им Инспирон също честичко имаха ядове с дъна, но Дел са МНОГО точни относно гаранция и дори в НЕОТОРИЗИРАН сервиз може да ти се отремонтира машината, стига официално да се свърже техника с тях и да им предостави партномера ... но това вече са неща които теб като клиент не те интересува толкова.
Избери си нещо което ще ти върши реално работа. Има страхотни 2 ядрени процесори интел (селерон и пентиум), които много ще трябва да се ръснеш за i5 за да ги озориш като работа, i3 няма да го коментирам само загуба на пари - мобилен. Но до 1500лв спокойно ще вземеш i5 вероятно. Виж дисплея на живо ако може, ще го гледаш докато имаш лаптопа, важно е да ти допада. IPS няма в тия пари, няма много и матови, ама се срещат, full HD за мен си е важно, разгледай. Място за 2ри диск също е добре да имаш, за да не си махаш СД-то за да сложиш ССД. До 8г ти стигат спокойно ако не си страстен геймър, дори за КАД и Солид ще ти стигат стига картата да ти е добра. Карта ДДР5
общо взето ВИНАГИ има компромиси
Четеш ревюта на модели на по 3-4 месеца вече пуснати... гледаш параметри и като харесаш отиваш, гледаш пластаси, клавиетура дали ти допада и тва. Гаранция си имаш 2г, НЯМА смисъл да залагаш на нещо САМО заради марката или да го избягваш само заради нея, просто са на едно ниво всичките докато не стигнеш до работните им станции и профи продукти
Леново напоследък са страшно агресивни (последната година и 1/2) почти няма начин в квито и цени да се целиш да няма поне едно леново. В общия случай първо огледай конкретна бройка от тоя модел от магазина в който ще взимаш и тогава вземи.
примерно :
Asus K550LNV-DM387D
IdeaPad Z50-70
Избери си нещо което ще ти върши реално работа. Има страхотни 2 ядрени процесори интел (селерон и пентиум), които много ще трябва да се ръснеш за i5 за да ги озориш като работа, i3 няма да го коментирам само загуба на пари - мобилен. Но до 1500лв спокойно ще вземеш i5 вероятно. Виж дисплея на живо ако може, ще го гледаш докато имаш лаптопа, важно е да ти допада. IPS няма в тия пари, няма много и матови, ама се срещат, full HD за мен си е важно, разгледай. Място за 2ри диск също е добре да имаш, за да не си махаш СД-то за да сложиш ССД. До 8г ти стигат спокойно ако не си страстен геймър, дори за КАД и Солид ще ти стигат стига картата да ти е добра. Карта ДДР5

Четеш ревюта на модели на по 3-4 месеца вече пуснати... гледаш параметри и като харесаш отиваш, гледаш пластаси, клавиетура дали ти допада и тва. Гаранция си имаш 2г, НЯМА смисъл да залагаш на нещо САМО заради марката или да го избягваш само заради нея, просто са на едно ниво всичките докато не стигнеш до работните им станции и профи продукти

Леново напоследък са страшно агресивни (последната година и 1/2) почти няма начин в квито и цени да се целиш да няма поне едно леново. В общия случай първо огледай конкретна бройка от тоя модел от магазина в който ще взимаш и тогава вземи.
примерно :
Asus K550LNV-DM387D
IdeaPad Z50-70
Значи хем да става за CAD, хем да е със солиден корпус и хем да струва 1400лв няма как да стане. Не знам какво ще рендваш, но ако са някакви тежки неща, които отнемат по няколко часа, според мен най-добре е да си вземеш десктоп. Лаптоп, с колкото и добро охлаждане да е , ако често рендърваш по 4-5 часа, ще го стопиш и ще си замине точно както му изтече гаранцията (справка темата за продуктовото остаряване
). Ако все пак държиш да е лаптоп и в тоя бюджет, наскоро гледах имаше модели с core i7 за 1100-1200лв, за още 150-200 му слагаш едно SSD и действаш - като се примиряваш, че ще е с гадна пластмаса и вероятно ще издъхне след 2 години
Ако искаш да е качествен, си приготвяш бюджет х2 и гледаш професионалните серии - ProBook на HP, Леново, Делл те колегите са ги изброили. От Сони, МСИ, Фуджицу-Сименс бягаш далече
Процесора да е i7 задължително, защото i5 мобилния е двуядрен и е пръчка. Отделно ако ти се задълбочава потърси, имаше видеокарти (поне при десктоп вариантита), и на Ати и на Нвидиа, които могат чрез префлашване да се превърнат в професионални. Успех 

Не Мы такие, Жизнь такая
От написаното до тук, май ще се спра само на два лаптопа - единия е Делл (без значение кой) само да е Латитюд задължително с Next Business Day гаранция.Пробвал съм я и то в чужбина, доказано работи и е много голямо предимство за мен лично.Ако взема Делл ще е само заради гаранцията която предлага.
Втория вариант е Асус - не съм запознат с моделите им пак 15,6 инча.Спирам се на Асус основно заради положителните мнения тук а и като цяло от класациите които съм гледал.Не съм запознат въобще с марката.
Бюджета е макс 2300 вече
Лаптоп не си купувам всеки ден и идеята е да е с дълготрайна перспектива (нищо че след 2 месеца вече ще е остарял).
От Асус гледам това: http://laptop.bg/laptops-asus-G750-asus_g750jm_t4040d незнам дали е добро, дизайна е малко дървен, но бонус е че е 17 инча, видеото мисля е добро и екрана е матов, минус е 2 годишната гаранция.
От Делл до 2300 мога да взема макс това - доста по-слаби параметри, но пък със сериозна гаранция:
http://laptop.bg/laptops-dell-Latitude_ ... 6LE55401EM
Втория вариант е Асус - не съм запознат с моделите им пак 15,6 инча.Спирам се на Асус основно заради положителните мнения тук а и като цяло от класациите които съм гледал.Не съм запознат въобще с марката.
Бюджета е макс 2300 вече

От Асус гледам това: http://laptop.bg/laptops-asus-G750-asus_g750jm_t4040d незнам дали е добро, дизайна е малко дървен, но бонус е че е 17 инча, видеото мисля е добро и екрана е матов, минус е 2 годишната гаранция.
От Делл до 2300 мога да взема макс това - доста по-слаби параметри, но пък със сериозна гаранция:
http://laptop.bg/laptops-dell-Latitude_ ... 6LE55401EM
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Само една корекция направи на този лаптоп и тя е -смени харда с SSD хард поне 120 GB ,като старият го сложиш на мястото на CD то,принципно бих ти препоръчал на Самсунг най-скъпите,някъде около 200 лева мисля беше,аз поне такъв си купих и рамта може да вдигнеш малко,но не е задължително и тогава направо ще имаш уникално бърз компютър,
Е.Димитров написа:Само една корекция направи на този лаптоп и тя е -смени харда с SSD хард поне 120 GB ,като старият го сложиш на мястото на CD то,принципно бих ти препоръчал на Самсунг най-скъпите,някъде около 200 лева мисля беше,аз поне такъв си купих и рамта може да вдигнеш малко,но не е задължително и тогава направо ще имаш уникално бърз компютър,
За кой лаптоп става въпрос?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
nov написа:Е.Димитров написа:Само една корекция направи на този лаптоп и тя е -смени харда с SSD хард поне 120 GB ,като старият го сложиш на мястото на CD то,принципно бих ти препоръчал на Самсунг най-скъпите,някъде около 200 лева мисля беше,аз поне такъв си купих и рамта може да вдигнеш малко,но не е задължително и тогава направо ще имаш уникално бърз компютър,
За кой лаптоп става въпрос?
За този дето е посочил колегата
http://laptop.bg/laptops-asus-G750-asus_g750jm_t4040d
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Това последното не е лаптоп чудовище - 4 ядрен процесор 1 тб. хард диск 7200 об/мин...рам памета му може да бъде вдигната на 32гб.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
ROG серията я ползвах 8 месеца - i7, SSD 256 GB, 32 GB RAM - не съм имал никакви проблеми, но е брутално тежък. Направо яко ми писваше със зарядното хит-ва 6 килограма. Подсветката е готина и охлаждането му е доста добро
Ползвал съм и от N серията пак същите характеристики само, че 16 GB RAM –
Аз бих избрал второто http://laptop.bg/laptops-asus-N750-asus_n750jk_t4052d
Да не говорим, че даже бих избрал PC с два монитора + някакъв не толкова мощен лаптоп.
Наблюденията ми са, че PC-тата са доста„ доста по–безпроблемни.
Ползвал съм и от N серията пак същите характеристики само, че 16 GB RAM –
Аз бих избрал второто http://laptop.bg/laptops-asus-N750-asus_n750jk_t4052d

Да не говорим, че даже бих избрал PC с два монитора + някакъв не толкова мощен лаптоп.
Наблюденията ми са, че PC-тата са доста„ доста по–безпроблемни.
Демирев написа:Това последното не е лаптоп чудовище - 4 ядрен процесор 1 тб. хард диск 7200 об/мин...рам памета му може да бъде вдигната на 32гб.![]()
![]()
Те и париците са му добри.Но вярно за тия пари предлага доста неща.
Ако го взема, ес ес ди няма да му слагам поне на първо време, колкото и да е бавен неговия си хард мисля пак ще върви добре все пак се върти на 7200.Сега остава да разбера дали сервиза на Асус е адекватен и ако вземат прецакана стока да не гледат да я държат по 30 дни какъвто е законовия срок за гаранционно обслужване според ЗЗП.Или поне това което аз знам.Надявам се че ако се спра на него ще си изкара поне гаранцията.
След време ще имам желание да му сменя видеокартата с по-мощна да кажем след две години, дали смаия процесор ще се справя с нея, дали ще е съвместима като цяло с конфигурацията на лаптопа и най вече как мога да разбера дали въобще мога да подменям части по него с универсални такива.Например видеокарта, да му сложа в последствие допълнително още Хард и т.н.
Делл-а за тия пари ми се струва че бледнее пред този Асус, ама пустат му гаранция.А пък вс епак това си е техника, няма нещо което да не изисква сервиз след време.Разчитам единствено на мненията от тук че Асус са корави машини.......................и на прочетените статистики.
PC имам и с него си върша 70-80 % от работата, но искам да имам и лап на който да разчитам.Това че е тежък...........е минус смао ако летя и хенд лъгиджа ще ми е ограничен.ИНаче не ме притеснява дори ме радва, това значи че е вложено матрЯл в него или бъркам.
Vlad0, този втория на линка който си пуснал е също хубава играчка, видеото му обаче е ДДР2, а на този по-грубия е ДДР5 - дали с мисълта за в бъдеще ако се наложи инвестиция във видеото не е по-добре да е ДДР5, а и като цяло самото ДДР5 нe e ли по-добро?
Последна промяна nov на 30 Окт 2014, 15:48, променена общо 1 път
vlad0 написа:Гаранцишта е стандартна - има ли проблем, чакаш.
Колко чакаш? Или зависи от повредата, дали имат частта в наличност и от самия сервиз.Ако съм в чужбина и се наложи да чакам 1 седмица, а имам полет след 4 дена какво правим?
Сложна ситуация с тия лапове се заформя от гледна точка на гаранцията.
nov написа:vlad0 написа:Гаранцишта е стандартна - има ли проблем, чакаш.
Колко чакаш? Или зависи от повредата, дали имат частта в наличност и от самия сервиз.Ако съм в чужбина и се наложи да чакам 1 седмица, а имам полет след 4 дена какво правим?
1 седмица едва ли ще чакаш, по-скоро 1 месец, на колега му "изгоря" SSD-то на ROG и си чака 3 седмици.
Не знам на DELL next business day-a всякакви повреди ли поемат и как процедират при изгорял компонент.
Правилно си се спрял 
ROG се превежда Republic of Gamers
и модела който си показал е направен за стабилно пържене (хардкор гейминг), използват ги по турнири като по-евтин вариант на Dell Alienware. Дизайна е геймърски и не е като другите лаптопи, но пък качеството е 10/10 и нямат чупене, превъзходно охлаждане и звук, но тежат колкото 2 тухли четворки 
Така че ако ще го мъкнеш много ще ти откачи рамото и не е добра идея.. имат и по-мобилни рогове, аз съм с такъв, ей тука можеш да ги разгледаш http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook ... _Products/ моя го взех не заради гейминга, а заради екрана с ips, тогава почти нямаше избор.
М/ж когато е с международна гаранция е доста по на сметка директно от чужбина да се вземе, така взехме един таблет wacom, който тука беше по-скъп с 20%
п.с не са инати за SSD, и на 15,000 оборота да е , ssd-то ти е флаш памет и е светкавична и доста по-сигурна
има 120гб на около 130лв и ако го поръчваш лаптопа от някои сайтове може да даприспаднат от харда.. aко се решиш на ssd да е самсунг, лидери са 

ROG се превежда Republic of Gamers

Така че ако ще го мъкнеш много ще ти откачи рамото и не е добра идея.. имат и по-мобилни рогове, аз съм с такъв, ей тука можеш да ги разгледаш http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook ... _Products/ моя го взех не заради гейминга, а заради екрана с ips, тогава почти нямаше избор.
М/ж когато е с международна гаранция е доста по на сметка директно от чужбина да се вземе, така взехме един таблет wacom, който тука беше по-скъп с 20%

п.с не са инати за SSD, и на 15,000 оборота да е , ssd-то ти е флаш памет и е светкавична и доста по-сигурна

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
vlad0 написа:nov написа:vlad0 написа:Гаранцишта е стандартна - има ли проблем, чакаш.
1 седмица едва ли ще чакаш, по-скоро 1 месец, на колега му "изгоря" SSD-то на ROG и си чака 3 седмици.
Не знам на DELL next business day-a всякакви повреди ли поемат и как процедират при изгорял компонент.
1 месец без лаптоп ......................... Абсурд.
На ДЕЛЛ незнам дали покриват изгорели компоненти (мисля че да), но клавиатурата ми отказа, и на другия ден сутринта техника беше пред къщата в която бях отседнал с новата калвиатура, смени я и ми пожела " Ав ъ найс дей"

За дребен детайл се отзовават а за по-голям както е ССД-то е смешно 3 седмици в случая за Асуса.
А така с Некст бизнес дей поне съм застрахован, че каквото и да се случи ако е в петък най-късно в понеделник лаптопа ще е отново в час.
При другите фирми лаптопи дали няма такава гаранция, защото примерно много искам този Асус - пред дела е поне с 2 пъти по-яки параметри.
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4