Избор на бус или камион

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Re: Избор на бус или камион

Мнение от bullet83m » 31 Окт 2014, 12:59

Пежо,рено,фиат не искам,мой познат купи чисто нов фиат и на 2 години и 200хил км двигателя се окоти.Спринтерите верно са пикливи като са празни обаче,пълен и с ASR не е толкова зле.
Форда чувам че са големи кучета ама старите,новите май не ги бивало.За Iveco от по новичките ми е интересно да каже някой,да ги заглеждам ли изобщо?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 31 Окт 2014, 22:50

randity написа:Форд Транзит не ти трябва. Имат хубави дълги бази, но още с отиването си до Германия ще го продадеш там. За дълъг път е адски неудобен

Това за дългият път с Транзита не е много вярна преценка,по лесен за каране и по тих и по бърз е според мен.Защото си го шпорим с 170 по магистралата без да се клати като оня ,,палячо,, Спринтера
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 31 Окт 2014, 23:18

За вървене в снега,най-доброто според мен е задно и двойни гуми отзад и по-възможност натоварено.От два дена търкалям Спринтер 313 CDI и доста хубаво си върви,моя е къса база бордовак и направо си пали гумите :mhihi: ,само тоя лост на таблото ме дразни доста,ама ще се свиква,ама и на мен ми се струва,че с тия единични гуми отзад ще е голям кенеф зимата,ама ще видим.А това за маневреността,Мерцедеса си е номер едно,много завиват гадовете,няма свършване това кормило. :mhihi: За Транзита имам впечатления от моделите около 96-97 година,много здрави копелета са,но изобщо не могат да завиват,то това се отнася и за баничарките им Connect,имам чувството,че една 814ка ще има по-малък радиус на завой. :mhihi: Ивекотата не е са лоши,но съм останал с впечатление,че са проблемни откъм долнищата,но това по-скоро се дължи на кофти поддръжка според мен.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Ное 2014, 9:54

форд си правят работните коли,за да се изтормозват тези,къде ги карат.бусовете и баничарките им са толкова недоизмислени-нулев комфорт на тези седалки,стоиш като наказан.
старите мерцедеси,особено пък 310д-върви много,тих е,удобен,маневрен,лесен за ремонт.от по-новите модели крафтер-нали ги правят заедно с мерцедес-отново голям комфорт.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 02 Ное 2014, 12:16

От Ивекотата спокойно можеш да бягаш далеч (харчат като ненормални и резервоарите им са много малки). От друга страна пък точно те са едни от най удобните и маневрени бусове. Някой беше казал, че френските бангии били по- маневрени от спринтера... :mhihi: Ясно е колко си карал бусове приятелю! А сега да си дойдем на думата. Моето мнение, е че от спринтера по- добро няма! Много е маневрен, удобен е, често се намира подлакътник в кабината, има много места вътре, където можеш да си оставиш каквото и да е без да падне, има държачи за чашки. Лошите страни на спринтера са тъпите предни ресори (чупят се често), малко по- високия разход (но пък върви прилично), и ръждата по задните врати. Аз лично не бих взел друго освен мерцедеса! Успех колега :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 02 Ное 2014, 15:10

Аз карам Форд Транзит 2003-та година, само мога да кажа далечко от него... :mhihi: Удобен е, ама до там се изчерпват плюсовете.. Отделно от петъка случай Асеновград-София-Асеновград натоварен на отиване спокойно каране, в София 20-25км с малко трафик и навръщане с 130-150км. (празен) 105лв. нафта ~380-390км :mhihi: Нямам много опит на други бусове, карал съм и Фиат Дукато 2002-ра ли 2003-та година с 2.2 мотор, доста икономичен беше, под 10 беше разхода, натоварен извънградско с 120-130.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 02 Ное 2014, 17:49

Колега трудно можеш да получиш съвет по форума, а идеален бус няма. Въпросите на които трябва да си отговориш - със какъв двигател искаш -комън рейл или с нормално впръскване, първия гори по-малко но е по скъп и взискателен откъм ел.проблеми и гориво. втория /с нормално впръскване/ е по-евтин за ремонт /евентуално/. Аз имам впечатления от стар мерцедес 1986г който на 500000км си палеше на -10 като факел, гореше 50 на 50 нафта с олио и бе супер евтин за ремонт. Лт 35 с 2.5 двигател дълга база - здрава и мощна машина пълен празен върви и не се замисля, но си е скъп за поддръжка. Пежа боксери 2 броя, като единия е с двигателя на Ивеко 2.8 хди /126кс/ това за мен е един от най-добрите цена качество двигатели и бусиве съответно влагани в Боксер,Джъмпър, ивеко, Дукато. Пълен , празен върви много добре от ниските /1000 оборота/. Гори от 9-до 13 . Ремонти - помпа високо налягане около 500 рециклирана нова, дюзи по 130 рециклирани и са само 4, съединителя не е скъп и той, окачване добро / аз карам главно по полето черни пътища/, датчици по 200 лева макс. Вземаш един за 6000-7000 стягаш го за още 1500-2000 и караш 2-3 години без сериозни проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 02 Ное 2014, 20:30

имам спринтер 313, 2000г. 3,20 е фургона. 6к е с доста бонуси. има го в мобилето. до 10 ще го направиш слънце. при интерес ЛС
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Предишна

Назад към Извън Темата