Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
- madpetio
- Новият ПИКАСО
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Re: Купуване на кола от Германия
Поне три,четири коли съм продал без да се подменя договора /оригиналния италиански или фактурата/ и никой не е бил овикван в КАТ
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- body
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Ами не можеш да си сигурен,тъй като не си бил с тях в КАТ.Започват се едни въпроси от отворени към затворени,човека се омотва и става весело.
- Bavarcho
- Пантерчо
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Спри бе, спри!
ИМА СИ НАЧИН (ЗАКОНЕН) ПО КОИТО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ ДА ПРОДАДЕ НА ДРУГО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ АВТОМОБИЛ КОЙТО Е ВНЕСЪЛ БЕЗ ДА СЕ ПОДМЕНЯ (ПИШЕ НОВ) ДОГОВОР, ТОЧКА
За батките дето се правят на търговци да си отворят фирма, ако искат по ДДС, ако не искат по ДДС..
ИМА СИ НАЧИН (ЗАКОНЕН) ПО КОИТО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ ДА ПРОДАДЕ НА ДРУГО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ АВТОМОБИЛ КОЙТО Е ВНЕСЪЛ БЕЗ ДА СЕ ПОДМЕНЯ (ПИШЕ НОВ) ДОГОВОР, ТОЧКА
За батките дето се правят на търговци да си отворят фирма, ако искат по ДДС, ако не искат по ДДС..
Добре, аз не мога да разбера какви са тези спорове и увъртания. Да не сме в детската градина. Обяснете го най-сетне този начин, да стане ясно дали наистина работи и да се приключи.
- body
Аз имам богат опит по темата.Ще споделя последния случай:Август 2014-та.Идват ми по обява за този автомобил:
Предлагат ми на бартер този .Уговаряме доплащането и действаме.Продавача е Френски гражданин,както се вижда номера е френски.Направих си аз договор между нас си.Иначе разни разбирачи искаха да правим "Френски Договор" и да им плащам пари.Да ама Не.Балъците свършиха.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
- Кара: F31
Едно питане към профисионалистите: Колко струват временните номера на фирма за една година и валидни ли са в Европа? Имам приятел в Германия с такива,та ми е интересно тук как стоят нещата.
- body
1200 лева.Не съм използвал в чужбина и не знам,но би следвало да НЕ СА ВАЛИДНИ.А и аз не съм професионалист.Просто автомобилите са ми хоби.
- M3 E92
- младши ентусиаст
- Кара: го по тъч линията на живота..
Колеги, имам въпрос. Понеже ще купувам кола като фирма, която НЕ е по ДДС, от физическо лице в Германия, а не от фирма, няма как да ми бъде издадена фактура за закупуваната кола.
Искам да попитам в НАП дали договорът за покупко-продажба между фирмата и немеца и бордерото от платежното нареждане в банката ще свършат работа, за да се признае преведената сума като доказан разход на фирмата? Впоследствие колата ще се регистрира в КАТ на фирмата като служебен автомобил.
Не знам дали се изразявам правилно като терминология, но не съм наясно със счетоводството
Искам да попитам в НАП дали договорът за покупко-продажба между фирмата и немеца и бордерото от платежното нареждане в банката ще свършат работа, за да се признае преведената сума като доказан разход на фирмата? Впоследствие колата ще се регистрира в КАТ на фирмата като служебен автомобил.
Не знам дали се изразявам правилно като терминология, но не съм наясно със счетоводството
- body
Колега,нема да стане врътката.Ама да се сугурен в думите ми питай счетоводителката си,не нас.Нали затова им плащаме.
- M3 E92
- младши ентусиаст
- Кара: го по тъч линията на живота..
body написа:Колега,нема да стане врътката.Ама да се сугурен в думите ми питай счетоводителката си,не нас.Нали затова им плащаме.
Питах човек, който си има хабер от такива работи, та той ми потвърди. В НАП колата се считала като ДМА (дълготраен материален актив) за фирмата
Счетоводителя го попитах още онзи ден, каза, че ще отиде да пита в НАП
- Bavarcho
- Пантерчо
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
нямаш проблем..
- the_killer2
- Потребител
А сега друг познат ми търси кола до 2000лв - ХУБАВА! Намирам му кола показвам му я на снимки и той ма то тука има за 1500 такива... Ма аз и за 1000 ще ти я докарам от Австрия ма няма си доволен
Просто казвам и повтарям не ти ,а ВИЕ клиентите искате боклуци евтини и ги ПОЛУЧАВАТЕ!
процентно са много малко хората плащащи толкова колкото си струва една кола[/quote]
Бих искал да попитам тогава BMW 7 след 2002г. хубава на какви пари ще ми я докараш дизел 3000/218к.с. или 3.5 бензин
и Mercedes S 430 след 2000г.
Просто казвам и повтарям не ти ,а ВИЕ клиентите искате боклуци евтини и ги ПОЛУЧАВАТЕ!
процентно са много малко хората плащащи толкова колкото си струва една кола[/quote]
Бих искал да попитам тогава BMW 7 след 2002г. хубава на какви пари ще ми я докараш дизел 3000/218к.с. или 3.5 бензин
и Mercedes S 430 след 2000г.
- madpetio
- Новият ПИКАСО
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Най-накрая едно смислено мнение
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- the_killer2
- Потребител
Не ми отговори обаче включвам и 3.2 литровия на мерцедес
- body
Е отговаря,де,ама по този начин.Удобната.