Как мислите, трябва ли да празнуваме чужди празници -визирам
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Как мислите, трябва ли да празнуваме чужди празници -визирам
Здравейте , колеги и от мен ! Честит Ви ден на народните будители . И в тази връзка тъй като снощи беше ХЕЛУИН, който празник е всъщност католишки и няма нищо общо с българските традиции, макар толкова много тръбят за него и по радио и телевизия, а и града ни беше заприличал на град от филм на ужасите с всички тези малчугани наизлези по улиците и бродещи,навлекли костюми на разбойници, чудовища , прилепи и батмани... Нима това трябва да възпитаваме в нашите деца- лошотията, пакостите,каквото е и мотото на ХЕЛУИН ''дай лакомство или ще направя беля''? Така ли ще възпитаваме децата си - в непослушание , ако не стане на неговото, ако не получи лакомство ще направи пакост, ще направи беля? На какво хубаво може да научи този празник нашите деца? Един ден същият този малчуган ,който днес вие мили родители му позволявате да празнува ХЕЛУИН след време ще порасне и когато не стане на неговото ще започне да ви отговаря, дори може да ви посегне, няма да ви почита и уважава, защото ХЕЛУИН е празник на злото -празник на дявола,който иска своето жертвоприношение и именно вашият син /дъщеря ще бъдат жертвата? Не е ли твърде висока цената ? ...Нима тогава скъпи родители такъв син/дъщеря няма да бъдат срам за майката и бащата,който са го отгледали. Нима ще допуснем всичко това да се случи ?
И същевременно нека погледнем християнските празници- кой от всички тях иска от вас такава цена? Че нали самият ИСУС ХРИСТОС е бил разпнат на кръста за да изкупи грешките на всички нас.. Нещо повече самият Господ Бог е пожертвал най-свидното си-своя син ИСУС ХРИСТОС за да изкупи греховете ни, за да ни покаже,че ни обича. Замислете се родители колко от вас биха пожертвали детето си ,за ближния си ?.....В замяна на тази свидна жертва какво се изисква от нас ? - нищо повече от едно смирение, преклонение , почитане на родителите , обич към ближния , признателност към този,който се е борил за това, което сме в момента, да съхраним българското в себе си , вярата си ...За жалост в последните години всички сме свидетели ,а и май стана и ''модерно'' в тъй наречената наша демокрация да робуваме на различни течения от ЗАПАДА, да празнуваме техните празници, да тачем тяхната култура , да лансираме разни секти прикрити под благозвучни имена и каузи за благотворителност,а всъщност пропагандиращи ,целящи да унищожат вярата ни, разбиранията ни, духовните ни ценности. До кога ще продължава това ?Ето днес, честваме денят на народните будители и още празника на Свети КУЗМА И свети ДАМЯН... Знаете ли всъщност каква е историята на тези двама светии?
Те израстват в семейство на баща езичник и майка християнка... И как мислите ВИЕ нима бащата би позволил синовете му да бъдат възпитани в християнство ? Едва ли... Но Господ решава друго... Бащата се споминал и естествено майката ги възпитава в християнството.....
И то е успяло да се съхрани толкова векове , оцеляло е и от набези и от гонения ,а сега когато никой не ни гони, никой не ни пречи да го проповядваме свободно, никой не ни застрашава когато ходим в църква и почитайки различни светии докато се молим палим свещ, то е на път да изчезне, на път е да се изгуби вярата, надеждата, почитта и уважението между хората. И това се случва не чрез физическа сила, не чрез гонения или смъртни заплахи ,а още по-страшно -чрез ЧУЖДИ ВЛИЯНИЯ.. Бива ни втълпявано , от средствата за масова информация, от радиото и печата дори ....Промиват ни мозъците .. Искат да забравим какви сме, от къде сме произлезли, искат да убият вярата ни , религията ни...А, народ без вяра не е народ...
Очаквам и Вашето мнение по въпроса -какво мислите дали трябва да празнуваме чужди празници -визирам хелуин и свети валентин , да защото така е модерно или
чрез тях съзнателно ни промиват мозъците насаждайки ни чужди празници и религии целящи убиването на вярата ни, религията ни..
И същевременно нека погледнем християнските празници- кой от всички тях иска от вас такава цена? Че нали самият ИСУС ХРИСТОС е бил разпнат на кръста за да изкупи грешките на всички нас.. Нещо повече самият Господ Бог е пожертвал най-свидното си-своя син ИСУС ХРИСТОС за да изкупи греховете ни, за да ни покаже,че ни обича. Замислете се родители колко от вас биха пожертвали детето си ,за ближния си ?.....В замяна на тази свидна жертва какво се изисква от нас ? - нищо повече от едно смирение, преклонение , почитане на родителите , обич към ближния , признателност към този,който се е борил за това, което сме в момента, да съхраним българското в себе си , вярата си ...За жалост в последните години всички сме свидетели ,а и май стана и ''модерно'' в тъй наречената наша демокрация да робуваме на различни течения от ЗАПАДА, да празнуваме техните празници, да тачем тяхната култура , да лансираме разни секти прикрити под благозвучни имена и каузи за благотворителност,а всъщност пропагандиращи ,целящи да унищожат вярата ни, разбиранията ни, духовните ни ценности. До кога ще продължава това ?Ето днес, честваме денят на народните будители и още празника на Свети КУЗМА И свети ДАМЯН... Знаете ли всъщност каква е историята на тези двама светии?
Те израстват в семейство на баща езичник и майка християнка... И как мислите ВИЕ нима бащата би позволил синовете му да бъдат възпитани в християнство ? Едва ли... Но Господ решава друго... Бащата се споминал и естествено майката ги възпитава в християнството.....
И то е успяло да се съхрани толкова векове , оцеляло е и от набези и от гонения ,а сега когато никой не ни гони, никой не ни пречи да го проповядваме свободно, никой не ни застрашава когато ходим в църква и почитайки различни светии докато се молим палим свещ, то е на път да изчезне, на път е да се изгуби вярата, надеждата, почитта и уважението между хората. И това се случва не чрез физическа сила, не чрез гонения или смъртни заплахи ,а още по-страшно -чрез ЧУЖДИ ВЛИЯНИЯ.. Бива ни втълпявано , от средствата за масова информация, от радиото и печата дори ....Промиват ни мозъците .. Искат да забравим какви сме, от къде сме произлезли, искат да убият вярата ни , религията ни...А, народ без вяра не е народ...
Очаквам и Вашето мнение по въпроса -какво мислите дали трябва да празнуваме чужди празници -визирам хелуин и свети валентин , да защото така е модерно или
чрез тях съзнателно ни промиват мозъците насаждайки ни чужди празници и религии целящи убиването на вярата ни, религията ни..
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Как мислите, трябва ли да празнуваме чужди празници -виз
sineok_pi4_ написа: Че нали самият ИСУС ХРИСТОС е бил разпнат на кръста за да изкупи грешките на всички нас.. Нещо повече самият Господ Бог е пожертвал най-свидното си-своя син ИСУС ХРИСТОС за да изкупи греховете ни, за да ни покаже,че ни обича. Замислете се родители колко от вас биха пожертвали детето си ,за ближния си ?.....
Ти беше ли там да го видиш това нещо ,че го твърдиш с такава сигурност. За мен историята за Исус е също толкова правдоподобна колтото и тази за Хелоуин.
Само ,че едното е безобиден и забавен празник, а в името на другото са горени и клани гениални хора, и близо хиляда години е бил строй на управление.
В 21 век сте бе, кви са тия вери, мери и господи. Който му харесва традиийте да си ги спазва ,някой от тях са хубави.
Ама такива неща, като натрапват ни празника, отричат ни от вярата ни леко клонят към фанатизъм.
Никой нищо не ви натрапва, по скоро ви го натрапва пазарната икономика - празника е нов за нас, забавен и стимулира икономиката. По тази причина много предпочитат да го празнуват и ТО по тяхно желание никой не натрапва нищо от сорта ако не одиш неделя на църка ше гориш в ада и ние ше ти помогнеме по пътя натам.
Пс. Съжалавам ако поста ми обижда въображамия ви приятел ама тва е: Гласувам за точа 1: Ше си празнувам това което ми харесва и което аз намирам за смислено.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Твърдо съм против, вчера вървим по пътя с едни френдове и едни малки лай.....ца , малки малки да речем тиинове на по 13 години викат "Честит Хелуин", и един от моите авери им вика - абе вие знаете ли кога е деня на будителите или пък на коя дата е освободена България от Турско робство?Загледаха като ................................., идеше ми да им нашия по един комунистически плесник.Не съм комунист но съм твърдо против тоя празник, да не говорим че и костюмите и украсите му са като по мотиви от Стивън Кинг.Баси недомислието.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ни Коледа ни Хелоуин трябва да се празнуват ... ама ако ще е така по-хубаво отшелници в планината инъче детето ще стане аутсайдер, и малцина ще го подкрепят и разберат.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
nov написа:Твърдо съм против, вчера вървим по пътя с едни френдове и едни малки лай.....ца , малки малки да речем тиинове на по 13 години викат "Честит Хелуин", и един от моите авери им вика - абе вие знаете ли кога е деня на будителите или пък на коя дата е освободена България от Турско робство?Загледаха като ................................., идеше ми да им нашия по един комунистически плесник.Не съм комунист но съм твърдо против тоя празник, да не говорим че и костюмите и украсите му са като по мотиви от Стивън Кинг.Баси недомислието.
ТиЙнове, френдове.. все хубави български думи. Напълно в духа на делото на будителите.

bum_bum написа:nov написа:Твърдо съм против, вчера вървим по пътя с едни френдове и едни малки лай.....ца , малки малки да речем тиинове на по 13 години викат "Честит Хелуин", и един от моите авери им вика - абе вие знаете ли кога е деня на будителите или пък на коя дата е освободена България от Турско робство?Загледаха като ................................., идеше ми да им нашия по един комунистически плесник.Не съм комунист но съм твърдо против тоя празник, да не говорим че и костюмите и украсите му са като по мотиви от Стивън Кинг.Баси недомислието.
ТиЙнове, френдове.. все хубави български думи. Напълно в духа на делото на будителите.Турското робство някакво извънредно важно и полезно за страната събитие ли е, че с главна буква или що?
Да това са чуждици, не ги употребявам често, приемам забележката.Ами Турското робство за мен поне е черна страница в бг история използвах главно Т за да наТвърдя на него, но не това беше важното в предния ми пост, така като чета явно не си схванал за какво иде реч.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bum_bum написа:Абе схванах ама май ти не схвана
Няма значение здраве да има - и пак да кажа за мен Хелуин е празник, който се насажда изкуствено в България.Защо не съм виждал досега американец или англичанин с мартеници например?
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
BMW_RIDER написа:В 21 век сте бе, кви са тия вери, мери и господи.
Вярата в Господ не зависи от това в кой век живеем.
И това че, църквите са правили зверства не значи че, вярата в Бог е лошо нещо.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ши им е.а и малоумния празник. Вчера идват във фризьоския салон до нас някви малоумни хлапета
и щото нямало лакомства, щели да мятат яйца, да правели бели
Ай ши им ... мамата на всички малоумници. Имаме си примерно коледари и сурвакари,
дето ходят за здраве, а не да ти хвърлят яйца, ама нали трябва да сме шибани гъзолижещи модерни подлизурковци

и щото нямало лакомства, щели да мятат яйца, да правели бели

Ай ши им ... мамата на всички малоумници. Имаме си примерно коледари и сурвакари,
дето ходят за здраве, а не да ти хвърлят яйца, ама нали трябва да сме шибани гъзолижещи модерни подлизурковци

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Аз пък имам малко раздвоено виждане на нещата. не мисля, че този празник някога ще се празнува в България както от там където идва (честно не съм много сигурен от къде) , защото е католически празник, а ние сме християнска държава. Също така и защото голяма част от българите напълно и категорично го отхвърлят.
От друга страна мися, че е зябавно в по друга форма. Вчера влязох в едно заведение за кафе и хората се бяха маскирали в различни герои и си бяха спретнали едно много готино парти с възрастни и деца . Останах впечатлен като цяло за малкото време в което бях там . И не ме разбирайте погрешно! Искам да кажа, че такива маскарадни партита по повод на този празник са интересни и забавни но като цяло самия празник в облика в който го празнуват в други държави не ми допада особенно. Още повече заради примера на колегата:
От друга страна мися, че е зябавно в по друга форма. Вчера влязох в едно заведение за кафе и хората се бяха маскирали в различни герои и си бяха спретнали едно много готино парти с възрастни и деца . Останах впечатлен като цяло за малкото време в което бях там . И не ме разбирайте погрешно! Искам да кажа, че такива маскарадни партита по повод на този празник са интересни и забавни но като цяло самия празник в облика в който го празнуват в други държави не ми допада особенно. Още повече заради примера на колегата:
zAcK написа:Ши им е.а и малоумния празник. Вчера идват във фризьоския салон до нас някви малоумни хлапета
и щото нямало лакомства, щели да мятат яйца, да правели бели![]()
![]()
![]()
дето ходят за здраве, а не да ти хвърлят яйца, ама нали трябва да сме шибани гъзолижещи модерни подлизурковци![]()
![]()
![]()
Последна промяна jorko7120 на 02 Ное 2014, 1:34, променена общо 1 път
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
nov написа:bum_bum написа:.Защо не съм виждал досега американец или англичанин с мартеници например?
Сега ще ти го обясня с риск да прозвучи цинично. По същата причина поради която, ще видиш българин с Епъл и ПЦ, а няма да видиш американец с правец.
[quote]Вярата в Господ не зависи от това в кой век живеем.
И това че, църквите са правили зверства не значи че, вярата в Бог е лошо нещо
Ми то по тая логика - Щом Сталин и др са вършили зверства не значи ,че комунизма е лошо нещо.
Има общо в кой век живеем, щото науката е оборила 90% от "твърденията" в тези учения.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Хора ,съвсем ме объркахте с тоя хелоуин .Много интересни мнения , напълно в тон с безхаберието в държавата ни. Не за пръв път чувам че като лик ,не било християнин
сигурно е будист ?!
All Hallows’ Eve е стар келтски,езически ритуал припознат от католическата църква и наречен така - денят на вси светии през 651г ясно защо .Незнам в католическия свят как възприемат тоя карнавал и не ме интересува , но явно православните християни ,каквито вярвам са повечето българи нямат идея какво празнуват на 1 ноември .Тоя маскарад не е съвсем безобиден ,макар да няма за православните религиозно значение . По простата причина че подменя традиционните празници и чествания в нашето общество с чужди привнесени от вън обичаи той е вреден и опасен елемент на асимилация .
Както сега повечето уж отхвърляме хелоуин след 10-15 години днешните малчугани ще го приемат за нещо естествено.Ами айде да празнуваме и марди грас щото е много интересно или пасха или курбан байряма щото и комшията и той така ? Не че доста не ги празнуват
А вижте ги пък тия в Белгия до къде са стигнали :
Вървим уверено натам .Ето изявлението и на православната българска църква:
http://www.hristiqni.com/novini/ot-balg ... kata-dusha

All Hallows’ Eve е стар келтски,езически ритуал припознат от католическата църква и наречен така - денят на вси светии през 651г ясно защо .Незнам в католическия свят как възприемат тоя карнавал и не ме интересува , но явно православните християни ,каквито вярвам са повечето българи нямат идея какво празнуват на 1 ноември .Тоя маскарад не е съвсем безобиден ,макар да няма за православните религиозно значение . По простата причина че подменя традиционните празници и чествания в нашето общество с чужди привнесени от вън обичаи той е вреден и опасен елемент на асимилация .
Както сега повечето уж отхвърляме хелоуин след 10-15 години днешните малчугани ще го приемат за нещо естествено.Ами айде да празнуваме и марди грас щото е много интересно или пасха или курбан байряма щото и комшията и той така ? Не че доста не ги празнуват

Предложеният за глрасуване още преди няколко години закон ще действа във френскоезичната част на страната. Само допреди няколко десетилетия Белгия се отъждествяваше като изключително католическа страна, а сега тя се отказва от своята християнска идентичност. На Рождество Христово миналата година в Брюксел дори се отказаха от коледното дърво на централния площад. Официалният мотив за забраната беше да не бъдат обиждани мюсюлманите, макар те да са само 1/4 от жителите на белгийската столица.
Вървим уверено натам .Ето изявлението и на православната българска църква:
http://www.hristiqni.com/novini/ot-balg ... kata-dusha
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Не се кахърете! То липсата на общество до това води. Разграден двор сме отвсякъде. Имаме ли нещо читаво в момента? Най-основното е моралът и принципите. Да ги виждате някъде? Та започва се с обяснение,минава се към напомняне и шамари накрая. Смятам,че едно красиво обяснение,че се правиш на идиот,решава началото,но когато усетиш на улицата,че всички те гледат като идиот е края.Та аз не виждам в изолацията,в която сме се поставили как да видиш в очите на другите оценката за себе си,и оттам да осъзнаеш глупоста си.Това е възпитанието на нашите деца,което те не получават.Нито в семейство,нито в училище,а най-важното,нито на улицата.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
А какво да кажем с нашите кукери, които изглеждат като същински дяволи и демони, те сигурно са за предпочитане, само защото са български? Истината няма националност, нито правдата цвят. Ако искаме всичко да е чисто, първо трябва да започнем от собствената си къща. А цялото ни православие е едно чиста проба езичество, смесица от християнска терминология и езически вярвания и обичаи, под събирателното "традиции". Последното подкрепя и насърчава празнуването и на други празници, които нямат нищо общо с реалността, по-конкретно Коледа и Великден. Най-малко това, че Христос нито е роден на Коледа, нито е възкръснал на Великден. Какво бихте казали, ако ви честият рождения ден, на ден който е различен от истинската дата? Не е ли проява на неуважение и дори подигравка? Никой не знае кога е роден Христос, нито кога е възкръснал, не е записано. А защо е важно за нас днес? Защо е важно да празнуваме рождения Му ден(след като не знаем кога е), а всеки ден след това с делата и думите си да се отричаме от Него? Каква ползата от тези празници? Ползата е само за търговците. Вас и мен ни обират, с религиозни мотиви и причини. Трябва да кажа, че това е една от най-успешните бизнес формули. Религиозната измама винаги е пълнила джобовете на търговците в храма. Кога ще прогледаме за това, уж живеем в 21 век, както каза някой?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3