Извънградско с летни гуми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Re: Извънградско с летни гуми?

Мнение от ecko_becko » 31 Окт 2014, 10:59

Аз пък съм сложил зимните гуми на 6.10.2014г. от тогава съм минал с тях почти 2500км. и не виждам да се разпадат нито обеднях "рязко", но за сметка на това като заваля снега се радвах на опашките пред сервизите за гуми и на мръзнещите шофьори. И даже се разписах като самарянин :mhihi: на пътя от Русе за Разград след магазин Джъмбо преди разклона за ДЗС идвах от Раздград и видях нещо синьо в канафката и спрях, а там се беше озовало Е36 седан с Разградска регистрация и двама младежи от Молдова които гледаха умно :shock: . На въпроса какво стана единия ми каза "- Ами колата я купихме и си тръгваме за Молдова, а тя е с ЛЕТНИ гуми и малко се завъртя......." :clap: :clap:

П.п. От години слагам зимните в началото на м.Октомври когато ми изпадне възможност, но се старая да не е по късно от 20-ти и ги свалям края на м.Март но не по късно от 10-ти Април... Карам около и над 30000км. на година и повече от два сезона не карам едни и същи гуми, за летния сезон си купувам предимно 2-ръка за зимата предимно нови, но винаги има изключения ако има добра цена за нещо. С тази система за последно ме изненада снега Март 2007 година с едно Е30 и нови летни гуми на нови лети джанти и 10см. сняг вярно за два дни беше но се по изпотих бая :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 31 Окт 2014, 19:52

вода, солети, палатки, лагерен огън, гонитба с мечки и ултимейт сървайвър.... и тва всичкото сао и само да не дадеш 50лв на гумаджия?!?

дървените философи стил "ма ко кът е ноември, аз си мислех, че си мисля, че май го дават 15 градуса" отсега да пуснат тема :купувам преден капак, фарове, калници за еди-ква си бангия, каквато е там.... бахти, тарикатлъка на българина и мерака му да мине метър нямат равни на никоя друга хорска простотия.

малко акъл от мене: през деня мое да е 15, ама сутринта или вечерта на някой усоен сенчест завой сланата като е джам, и после като се усуче моторизирания варел около мантинелата, ко прайм? пак ли ще е виновен еди кой си, че не е остъргал леда и не е стоплил асвалта с кварцова печка, за да мине нормално поредния тарикат с летните гуми?...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 31 Окт 2014, 23:03

малко акъл от мене: през деня мое да е 15, ама сутринта или вечерта на някой усоен сенчест завой сланата като е джам, и после като се усуче моторизирания варел около мантинелата, ко прайм? пак ли ще е виновен еди кой си, че не е остъргал леда и не е стоплил асвалта с кварцова печка, за да мине нормално поредния тарикат с летните гуми?...

Тамън същия пример-оная вечер тръгваме аз с Поло дизел 64 кончета с чисто нови Вредещайн сноутрак и един френд с м-пакетите,ксеноните и осемнайските,ама ЛЕТНИ.И как си беше мокро,минахме през един мост,заледено,и му останаха ейнджълите и м-броните по мантинелата.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 31 Окт 2014, 23:11

То ако си левак и с гуми с шипове ще се размажеш.. :winky:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 31 Окт 2014, 23:36

Да бе щот тука всички у форумо сме десняци с шперове и зимни гуми не ни тряят :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 01 Ное 2014, 21:46

Това, че някой е минал от еди къде си с летни гуми на сняг или лед (почти невъзможно ако говорим за лед) далеч не означава че е било безопасно. :idea:

Случка преди около 2 години зимата.

Няколко дни няма сняг, но страхотен студ, и вечер температурите стабилно падат.. Ако е и валяло, сутринтта винаги е пързалка. Рано сутринта 5часа, по тъмно тръгвам да карам един колега до вилата му, по необходимост. Като цяло нямаше коли, и на един светофар(кръстовище) в дясно отдалече видях сребрист Passat комби, и спрях да му осигуря предимство.
Изчакваме го, Passat-а дойде, понамали скоростта, влезе в ляв завой но се хлъзна, и се фрасна в бордюра до на 10тина метра до нас.. Разхвърчаха се някакви пластмаси, той предницата и едната предна гума си разби в бордюра..

Без да гася колата, така както бях на парно, излязох и отидох при него... Човека се суетеше, ядосан нещо мърмореше..
Поглеждам гумите му, летни някакви.. натискам с нокът.. - все едно натискам стъкло, или пластмаса, (или Вида Спорт :mhihi: ) погледнах бегло задните - пак летни, но абсолютни галоши. Казах му да е жив и здрав и да се радва че нямаше други коли, и даже си позовлих кротко да го питам:

- Що така с тез летни галоши бе човек..? виждаш какъв студ е, тези дни сняг го дават времето. :confused:

Оня раздразнено ми вика:
- Ае, Нищо си им няма на гумите, мноо са си добре! Просто не знам що така стана.

Аз :shock: . Връщам се до моята кола, колегата пуши подпрял се на капака, чул краткия разговор ми вика - "всеки си сърба попарата''..
Ако си сърба попарата сам, е едно. Но ако други сърбат неговата попара е друго, не мислите ли.
Последна промяна Sea Eagle на 01 Ное 2014, 23:18, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 01 Ное 2014, 23:16

boksioraE39 написа:То ако си левак и с гуми с шипове ще се размажеш.. :winky:

Това го обясни на инженерите от Мюнхен,дето слагат разни 3 буквени системи в колите....явно щото смятат всичките си клиенти за "леваци" :dummy:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Ное 2014, 23:18

И масово колите от завода са настроени за недозавиване.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 02 Ное 2014, 8:44

немо написа:
boksioraE39 написа:То ако си левак и с гуми с шипове ще се размажеш.. :winky:

Това го обясни на инженерите от Мюнхен,дето слагат разни 3 буквени системи в колите....явно щото смятат всичките си клиенти за "леваци" :dummy:

Писах им! :censored:
Искаш ли да им го обясниш ти че ми се струваш компетентен?
Последна промяна boksioraE39 на 02 Ное 2014, 9:07, променена общо 1 път
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 02 Ное 2014, 9:04

don_gori написа:Да бе щот тука всички у форумо сме десняци с шперове и зимни гуми не ни тряят :mhihi:

Не всичко можеш да научиш "у форумо" ако покараш в истински зимни условия (не говоря за бг) и се нагледаш на изродски изпълнения с всякакви превозни средства ще разбереш какво имам предвид. :!:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата