Поставяне на плафони в краката...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Поставяне на плафони в краката...

Мнение от iv4o9999 » 02 Юни 2012, 23:25

айде и аз да се похваля, днес извърших процедурата, около 1 час работа със всичко, цялата маниполация ми излезе 10лв за 2плафона заедно с буксите, крушките и част от кабелчетата(оригинални от донора) 1лв за 2 метра обикновен кабел половин квадрат сечение, 60ст за две малки лустер клемки(никаде не намерих мостови клеми но не беше фатално ), и така за 11.60лв се здобих с така рядката екстра, която вечер дава уникално нова визия на купето при отваряне на варатата, а и дава мн повече светлина :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 24 Ное 2013, 12:55

Колеги набавих си плафоните с буксите и след като прочетох темата разбрах как се свързват и че светят при светване на централния плафон, а и така е направено и оригинално.Въпросът ми е следния: може ли да се свържат по начин по който, при отключване на колата да светват и да не изгасват докато не я заключа. Може ли в движение да светят, не че не знам къде са педалите, но се возих в един лексус и е по този начин, та много ми хареса и затова питам дали има възможност и при нашите коли да стане така?
С миите малки познания си мисля че + трябва да се вземе от 2 места.едното е от червения с синя ивица кабел а др. от място където има + при данане на контакт,ама нз кой е тоя кабел?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 24 Ное 2013, 23:07

Може да стане, но с реле и един постоянен +. Плюсове на 2-ри контакт има в кутията с релетата, в двигателният сектор от лявата страна. От там се взима и за управление на релето на ангелите (примерно). За да не прокарваш кабел обратно в купето. Харесавш си един цвят кабел с + на 2-ри контакт и го търсиш под волана в купето. Постоянен + има от плафона на жабката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 05 Ное 2014, 0:50

Колеги, тъй като се сдобих с необходимите плафони, но снимките на италианската тема не работят дали някой ги има записани или е снимал като си е слагал плафони?
Изображение

Предишна

Назад към E46