проблем с парно в панелно жилище
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Re: проблем с парно в панелно жилище
Cyberloner написа:Пинтев написа:Колега като цяло ако не се лъжа (поне нашата абонатна е такава) че има датчик за външната температура и според нея следи дали да е по-силно или по-слабо парното.А при мен пък е друг проблем..с топлата вода..на 1вият етаж съм и чакам топлата вода 15 минИ като дойда пак не е 60 градуса както пише по учебника,общо взето неможеш да им хванеш спатийте
при теб най-вероятно е изгоряла циркулационната помпа - питай и комшиите дали е така ама съм 99,99% сигурен, че и при тях е същото. Решението ясно - нова
Странното е че това е само вечерно време..

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Да споделя и при мен какво се случи миналта година. Изтървах включването на парното миналата година и предварителното отвъртане на кранчетата и въздушната възглавница след това се оказа при мен. На 9-ти етаж съм от 14. Мислех да обезвъздушавам, но радиаторите са на 28 години, болтовете им за обезвъздушаване са боядисвани 100 пъти. изчаках известно време и след няколко дни всичко почна да си идва в норма. Относно топлината на радиаторите - дътжа почти всико на 2 или 3 - в студените дни не могат да се пипнат, ако е по-топло са по скоро леко топли. Регулира се централно температурата на водата в тах според мен.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Пинтев написа:Колега като цяло ако не се лъжа (поне нашата абонатна е такава) че има датчик за външната температура и според нея следи дали да е по-силно или по-слабо парното.А при мен пък е друг проблем..с топлата вода..на 1вият етаж съм и чакам топлата вода 15 минИ като дойда пак не е 60 градуса както пише по учебника,общо взето неможеш да им хванеш спатийте
През денят имаш по-бързо топла вода защото комшиите над теб все някой е ползвал скоро и я е източил...Вариантите са няколко:
1.Помпата за рециркулация е изгоряла...свързвате се с техника и я сменя
2.Преди и след помпата има филтри които често се запушват...Викате техника и ги чисти.
3.Ако са ви сменяни щранговете е икономисана тръбата за рециркулация или някой на последния етаж му е протекло от нея и я е затапил или може и входа да се е отказал от нея за икономия на сградна инсталация.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Има значително подобрение след още една серия от обезвъздушаване ...
Излезе въздух да кажем по половин литър на радиатор .
Дано да е това проблема.
При по ниски температури сегашното нагряване няма да е достатъчно.
Иначе топлата вода в банята е моментална и дебита е убийствен ,но и там има нещо странно.
Понякога струята от душа намалява за малко и пак се усилва.
Излезе въздух да кажем по половин литър на радиатор .
Дано да е това проблема.
При по ниски температури сегашното нагряване няма да е достатъчно.
Иначе топлата вода в банята е моментална и дебита е убийствен ,но и там има нещо странно.
Понякога струята от душа намалява за малко и пак се усилва.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Понякога струята от душа намалява за малко и пак се усилва.[/quote]
Нормално щом си последен етаж...Всеки който си пусне водата надолу се отразява на налягането при теб...Топлофикация няма нищо общо с дебита и налягането на топлата ти вода а само в темперетурата й...
Понякога струята от душа намалява за малко и пак се усилва.[/quote]
Нормално щом си последен етаж...Всеки който си пусне водата надолу се отразява на налягането при теб...Топлофикация няма нищо общо с дебита и налягането на топлата ти вода а само в темперетурата й...

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2