проблем с парно в панелно жилище

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Re: проблем с парно в панелно жилище

Мнение от Пинтев » 09 Ное 2014, 23:34

Cyberloner написа:
Пинтев написа:Колега като цяло ако не се лъжа (поне нашата абонатна е такава) че има датчик за външната температура и според нея следи дали да е по-силно или по-слабо парното.А при мен пък е друг проблем..с топлата вода..на 1вият етаж съм и чакам топлата вода 15 мин :shock: И като дойда пак не е 60 градуса както пише по учебника,общо взето неможеш да им хванеш спатийте :)

при теб най-вероятно е изгоряла циркулационната помпа - питай и комшиите дали е така ама съм 99,99% сигурен, че и при тях е същото. Решението ясно - нова :)

Странното е че това е само вечерно време.. :shock: през денят що годе идва бързо...ама примерно след 20 часа..я няма никаква,знам че няма логика,но е факт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 09 Ное 2014, 23:51

Да споделя и при мен какво се случи миналта година. Изтървах включването на парното миналата година и предварителното отвъртане на кранчетата и въздушната възглавница след това се оказа при мен. На 9-ти етаж съм от 14. Мислех да обезвъздушавам, но радиаторите са на 28 години, болтовете им за обезвъздушаване са боядисвани 100 пъти. изчаках известно време и след няколко дни всичко почна да си идва в норма. Относно топлината на радиаторите - дътжа почти всико на 2 или 3 - в студените дни не могат да се пипнат, ако е по-топло са по скоро леко топли. Регулира се централно температурата на водата в тах според мен.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 10 Ное 2014, 0:07

Пинтев написа:Колега като цяло ако не се лъжа (поне нашата абонатна е такава) че има датчик за външната температура и според нея следи дали да е по-силно или по-слабо парното.А при мен пък е друг проблем..с топлата вода..на 1вият етаж съм и чакам топлата вода 15 мин :shock: И като дойда пак не е 60 градуса както пише по учебника,общо взето неможеш да им хванеш спатийте :)

През денят имаш по-бързо топла вода защото комшиите над теб все някой е ползвал скоро и я е източил...Вариантите са няколко:

1.Помпата за рециркулация е изгоряла...свързвате се с техника и я сменя
2.Преди и след помпата има филтри които често се запушват...Викате техника и ги чисти.
3.Ако са ви сменяни щранговете е икономисана тръбата за рециркулация или някой на последния етаж му е протекло от нея и я е затапил или може и входа да се е отказал от нея за икономия на сградна инсталация.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Ное 2014, 23:10

Има значително подобрение след още една серия от обезвъздушаване ...

Излезе въздух да кажем по половин литър на радиатор .

Дано да е това проблема.

При по ниски температури сегашното нагряване няма да е достатъчно.

Иначе топлата вода в банята е моментална и дебита е убийствен ,но и там има нещо странно.
Понякога струята от душа намалява за малко и пак се усилва.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 12 Ное 2014, 0:18

Иначе топлата вода в банята е моментална и дебита е убийствен ,но и там има нещо странно.
Понякога струята от душа намалява за малко и пак се усилва.[/quote]

Нормално щом си последен етаж...Всеки който си пусне водата надолу се отразява на налягането при теб...Топлофикация няма нищо общо с дебита и налягането на топлата ти вода а само в темперетурата й...
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата