Избор на домашно кино...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Избор на домашно кино...

Мнение от cocosas » 04 Ное 2014, 15:21

Има подобна тема, но реших да създам нова, понеже питането ми е малко по-различно.

Не съм особено компетентен за какво иде реч и се надявам темата да е полезна и за дръги като мен които се колебаят.

По принцип съм запознат, че за едно добро домашно кино трябва добър ресийвър.
Преди си мислех да си купя комплект DVD което чете Bluray с колони, но ми казача, че е много-подобър варянт да си купя PS и отделно колони.
Като гледам комплектите които се продават, повечето са с усилвател ( което е добре ), но ме притеснява факта, че при PS-то няма усилвател.
Телевизора ми е Sony и по принцип предпочитам всичко да ми е от една марка за да си е комплект. Знам, че ресийвърите на Yamaha са добри и вунаги съм склонен на компромис за марката, но се пак предпочитам да са комплект и да са в като цвят черен или за предпочитане бял.

Като бюджет бих отделил до 1200лв примерно.

Гледам различни варянти примерно :

Като цена PS4 - 800лв + примерно някаква конфигурация от колони или само суб, понеже телевизора има горе долу добър звук.
Това е суба, струва ми се доста скъп и незнам дали си заслужава - http://www.technomarket.bg/products/091 ... swf-br100w
Това са примерни толколони и по принцип като цена пасват в комплет примерно с PS - http://www.technomarket.bg/products/091 ... ss-cs310cr

Варянт за бюджетен Bluerau + усилвател - http://www.technomarket.bg/products/091 ... -bdv-e4100

Другия ми варянт за комплект Blueray + усилвател - http://www.technomarket.bg/products/091 ... dv-n9200ww Този комплект по-принцип ми идва малко скъп в сравнение с по-горния който съм посочил и незнам въобще дали си заслужава. Като цвят и дизаин ми е перфектен :ok:

Варянт за комплект резийвър + колони - http://www.technomarket.bg/products/091 ... d-h550sahi

Някой от вас ако е на ясно - бих се радвал ако сподели какви са предимствата и недостатаците на въпросните предложения от мен. Също ме интересува - каква е разликата между ресийвъра и въпросните Bluray плеари...
Може и да предложите някой конкретна конфигурация която да си заслужава инвестицията.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Избор на домашно кино...

Мнение от sean-john » 09 Ное 2014, 1:22

cocosas написа:
Другия ми варянт за комплект Blueray + усилвател - http://www.technomarket.bg/products/091 ... dv-n9200ww Този комплект по-принцип ми идва малко скъп в сравнение с по-горния който съм посочил и незнам въобще дали си заслужава. Като цвят и дизаин ми е перфектен :ok:

И мен също ме интересува този вариант...дали е черен или бял няма значение,но ми е интересно ако хора са го имали в къщи да споделят мнение....аз го гледах на живо и го усилвах до край ,но в хипермаркет неможеш да прецениш нищо...говорим за нещо компактно дето се вика всичко в едно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 10 Ное 2014, 23:44

Чух го на живо и свири доста ... се пак си е 1200W ... В домашна обстановка няма как да го усилиш дори и на 50%
Също пуснах и това http://www.technomarket.bg/products/091 ... dv-n7200wb
Като характеристика е същото пак 1200Вата и пак същия плеар...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Ное 2014, 23:51

Винаги съм се чудил от къде идват тия ватове.. :dunno: Аз имам уж читави колонки, а са само 2х150. И изведнъж в Техномаркет бум 1200 вата :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2014, 1:50

Отивам за пуканки, докато се разпишат още хора, които се впечатляват от тези РЕАЛНИ мощности, които са написани по етикетите, но от мениджърите по продажбите, а не от инженерите. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само ще ви дам жокер - 1200W при 220V, означава че цялото това чудо трябва да консумира 5,45A ток т.е. малко по-малко от една готварска печка (и тук далеч не са включени загубите, така че тока е повече на практика).
Да не споменавам, и че при подобни мощности се оглушава, разни прозорци се пръсват и тн, а на мен само от снимката на системата, не ми се вярва това да се случи. :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Ное 2014, 10:38

Това горното не е съвсем вярно.Отдаваната мощност се смята през напрежението върху товара , тоест напрежението на усилвателното стъпало и съпротивлението на говорителя. Тъй като обаче товара не е резистор а индуктивен и има променливо съпротивление според приложения честотен диапазон , а напражението е промеливо и по честота написаните ватове са пикови стойности .В определен честотен диапазон говорителя може да понесе и по големи натоварвания от обявените.Не може така с лека ръка да се отхвърля нещо което не може да бъде обосновано . Дадените големи стойности на ватовете вероятно са реални но при какви условия и как са мерени само производителя си знае .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2014, 12:40

ImageUploadedByTapatalk1415698724.695695.jpg

Чудно ми е тия хиляди ватове с какво се захранват. Това трябва да има кабел дебел колкото крака ми след като за некви пикливи 150 вата се ползва такъв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Ное 2014, 14:44

С високо напрежение на крайното стъпало - 40-70 волта примерно .Това за което говориш е ампераж .
Примерно на мрежа 110 волта и товар 1квт съпоставено със мрежа 220 волта ще ти трябва два пъти по малък ампераж за същия товар за да отдаде 1 квт .Захранването на тия усилватели не го гледай с какъв кабел е , имаш понижаващ траф или най вероятно импулсно захранване с променлив фактор на мощноста .Напрежението е по ниско на изхода с голям пиков ампераж за сметка на ниския ампераж и високо напрежение в силовата верига .С уточнението че говорим за четава апаратура а не за китайски недоносчета дето китаеца е надраскал нещо на етикета в момент на умопомрачение и нищо не си съответства с действителноста .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2014, 14:58

Аз за домашно кино се бях вгледал в това.
http://www.qacoustics.co.uk/2000i-serie ... a-pack.htm
Далеч не са хиляди ватове, но редовно обират наградите на what hi-fi в тая ценова категория.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Ное 2014, 16:23

bum_bum написа:Аз за домашно кино се бях вгледал в това.
Далеч не са хиляди ватове, но редовно обират наградите на what hi-fi в тая ценова категория.

то без пари

http://www.ebay.co.uk/itm/Q-Acoustics-2 ... 20ecde5a2b

не виждам много смисъл :no:

интересно ми е, реално дали човек ще направи разлика в звученето между система за 1,000лв и система за 2,000лв при еднакви мощности

аз залагам - по-скоро не
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Ное 2014, 16:25

Не си струва 1500лв само за колонки па макар и активен суб .Това е все едно компютърни колонки само че по качествени .
Като вземаш такова нещо търсиш върховите модели на големите производители а не такива бутикови системи . Да имат подръжка на най новите стандарти , мрежови функции и всичките гъдели комплект с възпроизвеждащото у-во и ресивера .Задължително автоматична калибрация на виртуалния център .Смисъл от големи изхвърляния няма , до към 1000-1500 максимум са предостатъчни за такова нещо .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2014, 22:55

Цък от един друг форум, просто за ориентир кое какво е като стойност (даденият текст е конкретно за автоусилватели, но може да се приложи и за домашни такива):

P.M.PO. - Peak Music Power
Това е мечтата на на всеки терикат! Общо взето стойностите й се среща и най-често като надписи или от разказите от някое друго надсвирване. На кратко казано това е най-ефтината норма, която в лабораторни изследвания дава едвам под 10% от написаната стойност и причиняват смущения в цялата уредба.

DIN-NORM - немска индустриална норма (което при нас е БДС)
Тук вече нещата придобиват по-сериозен вид. Основно се среща в немските усилватели и някои японски, въпреки че тук има широко поле на действие, което не винаги се използва правомерно.

R.M.S. - Root Mean Squared
Тук сме вече при истинските измерителни норми. Среща се най-често при американските производители с добавката 20Hz - 20kHz, максимално 0,1% THD (или по-малко от 0,1) при 4 Ohm, при не повече от 14.4 Волта. Тези сройности са минимално изискване и в практиката биват от топ-производителите доста надминати.

IASCA** R.M.S. - по-висша степен на R.M.S.
За да може на пазара да се разделят истинските топ-производители от средния клас е създадена тази норма. Обозначено е често IASCA-Standard и намира приложение само при the best of the best. Стойността на смущение (THD) е принципно не повече от 0,05% и напрежението е 12 Волта

Ето и един заключителен пример:
P.M.PO 2 x 400 Watt
DIN-Norm 2 x 150 Watt
R.M.S. 2 x 75 Watt
IASCA-R.M.S. 2 x 18 Watt

Като допълнение към д-р Уизи:
PMPO го въведаха китайците за ефект. Често срещано е касетофонче на което отзад пише 9W power consumation, отпред да има гръмките 70 WATS PMPO. Практиката показва че делиш PMPO на 10 и получаваш сумарната мощност за двата канала. Т.е 2 по 3.5 Вата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2014, 23:26

vicho написа:
bum_bum написа:Аз за домашно кино се бях вгледал в това.

то без пари

http://www.ebay.co.uk/itm/Q-Acoustics-2 ... 20ecde5a2b

не виждам много смисъл :no:

интересно ми е, реално дали човек ще направи разлика в звученето между система за 1,000лв и система за 2,000лв при еднакви мощности

аз залагам - по-скоро не

Под 1700лв беше в Амазон преди като търсех. В avforums също доста ги хвалят и за това се бях спрял на тях. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Ное 2014, 23:42

Всичко зависи до колко пари си готов да дадеш и къде ще ги ползваш ;)
Ако имаш наблизко съседи всички тия мощности губят смисъл и по-правилно е тогава да заложиш на качество на звука, не мощност.

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... /SP-PK52FS
Тия се водят най-добрите не само в цената им а 2-3 над цената им и официално "best entry level"
Ето едно ревю https://www.youtube.com/watch?v=RPrcQjk ... e=youtu.be

Намираш си подходящ ресийвър и 100% ще звучат по-добре от всички готови системи в кутия.. само че трябва от амазон да си ги поръчваш.

Е винаги може и още, ама тва е за болни хора вече :lol: http://www.klipsch.com/b-20-bookshelf-speakers-pair
Последна промяна acer на 12 Ное 2014, 2:23, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Ное 2014, 0:08

acer написа:Всичко зависи до колко пари си готов да дадеш и къде ще ги ползваш ;)
Ако имаш наблизко съседи всички тия мощности губят смисъл и по-правилно е тогава да заложиш на качество на звука, не мощност.

Ела го обясни на тоя под мен дето си е купил неква уредба от Метро и се чувства абсолютно длъжен всяка вечер да се увери колко много криви като я надуе до край :banghead:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата