могат ли 2 различни плочки рам да работят заедно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: могат ли 2 различни плочки рам да работят заедно

Мнение от Mollov » 12 Ное 2014, 11:14

b00st написа:Те че ще заработят е ясно, но няма да работят в двуканален режим (dual channel) при всички случаи. За да е двоен трябва и таймингите да са еднакви.

Това за таймингите не е вярно... ако искаш мога доста бързо и лесно да ти го докажа... ;) Съвременните дънни платки (по-добрите модели, разбира се) позволяват настройката на тайминги за всеки канал...

Иначе в конкретният случай разликата в реалното user усещане между SC и DC е в пъти по-незабележимо, в сравнение с добавянето на още 4 GB памет към наличните 2 GB.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2014, 12:00

Бачкат си та пушек се вдига.
Няма приложение с което да усетите какъвто и да е дисбаланс на синхронната работа между двете различни платки.
По-скоро HDD ще дава някакъв таймаут,от колкото при работата на RAM паметта.
Мисля че много се филмирате,пък и за какви изчисления ще се ползва тази машина че да е такъв проблем различните платки,то дори почти не се усеща RAM памет с различни честоти,като едната е понижаваща към първата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 12 Ное 2014, 13:25

Компютърът се ползва за нормални неща-интернет, филми и някоя друга игра. Лично аз не усетих разлика при 4 и 6гб на nsf most wanted 2012. Очаквах подобрение защото май няма разлика и с 2гб като е компа. Може ли защото сложих уиндолс 7 64бит сега и пак не мога да я играя на повече от 720п и медиум настройки. Мислех че е от рамта че е малко като е 2гб, но сега е същото. Знам че компа не е мощен, но пак не е и на 10години.
Параметрите са:
Amd athlon II 2.8x2 64bit
radeon hd6670 gddr5 1gb
6gb ram 1600mhz
Захранване fortron 400w
Даже и на минимум настройки да е и резолюция пак не върви гладко. И при игри от 2006г пак не вървят гладко. Не знам дали е от дривери или нещо друго.? Или е от V-sync-май той товари много като е пуснат?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Ное 2014, 13:31

Проблема с играта идва от видеокартата (слаба е), не от RAM-а... странно е, че дори толкова стари игри (2006г) не ти вървят ОК... с кои драйвери си, качени ли са всичките драйвери (sata, чипсет)?

VSync не товари машината, дори напротив... в случаите, когато FPS минават над нивото на синхронизация (вероятно си на 60 Hz т.е. 60 FPS), тогава Vsync ограничава графичния ускорител и така дори го разтоварва...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 12 Ное 2014, 14:19

Значи това мисля че може да е проблема не съм слагал никакви драйвери за дъното като преисталирах уиндолса. Направо си сложих драйвера за картата от нета го свалих, за звука и флаш плеара и това. Възможно ли е да е от това, защото не мисля че е толкова слаба картата. В youtube има клипове с моята карта и докарват 30фпс на кризис 3, която една от най-натоварващите игри
Сега проблема е дали мога да сложа драйверите за дъното или трябва на ново да преинсталирам уиндолса за да ги сложа на чисто първо тях. И тъй като ми го няма диска с драйверите кажете една безплатна програма, която да ми намери всички подходящи драйвери и да ми ги сложи или това не е удачен вариант?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Ное 2014, 14:33

Направо отиди на сайта на ASRock и си свали от там драйвера за твоя модел дънна платка... и да, няма проблеми да го качиш сега, няма нужда от преинсталация и прочие... а 30 FPS на Crysis 3 е доста общо казано, много зависи от разделителна способност и ниво на качество на детайлите... иначе HD6670 не е кой знае какво, за съвременните представи е слаба карта...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 12 Ное 2014, 15:16

Да така е слаба е картата за съвременни игри знам че немога да подкарам нови игри на макс, но игри от преди 7-8 години не е нормално да не вървят плавно. Ако някой може да ми кабе точноте настройки на видео картата ще съм благодарен защото в нета нищо не намерих. Телевизора ми е памасоник 42ка на 50-60херца и затова в-синк трябва да ми е пуснат иначе имам накъсвания, но другите настройки не знам как да ги направя от порядъка на tripple-buffering и подобни

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Ное 2014, 15:52

Инсталирай всички чипсет-свързани драйвери (свали ги от сайта на асрок) и виж дали ще има разлика... пък после настройките в игрите ще ги видим... защото те са специфични за всяка игра... но главното е да не я пускаш на High детайли и да активираш Anti-Aliasing...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 12 Ное 2014, 21:37

Колега намерих си диска с драйверите, но вътре имаше само некакви от рода на видео и звук и нищо друго. В сайта на асрок има към 15 драйвера, ни не всички са пак за видео и звук. Никъде не пише че е драйвер за биос или за чипсет че да ги дръпна. А на мене драйвери за вграденото видео не ми трябват. Ако може някой да ми каже как да наглася настройките на видеото. Защото на радеона няма само он и офф, ами за всяка опция има по 3-4вариянта. За антиалайзинка и за в-синк и много други. Не мога в нета да видя никъде какви са препоръчителните. А не знам защо аз знам че в-синка товари видеото много а не го разтоварва или се бъркам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2014, 22:11

Вертикалната синхронизация винаги я изключвай .Това спъва картата и е безсмислено .А за другите неща в менюто на играта търсиш функция където автоматично ти настройва на лоу медиум или хай качеството на картината .Къстъм на стройките не ги буташ като не знаеш кое за какво е .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 12 Ное 2014, 22:36

Сигурен съм че колегата пита за къстъм настройки на видео картата за игри а не просто да е на перформънс опция :lol:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 13 Ное 2014, 15:25

Кажете настройки те на видеото добре ли са или да променя нещо? Няма как да спра вертикалната синхронизация, тъй като тв-то ми не е 100херцово и се получават накъсвания
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Ное 2014, 15:46

Както ти написах по-горе - Anti-Aliasing трябва да е на OFF... при теб е на 8х, с което спъваш картата зверски... слагай го на OFF и ще имаш сериозна разлика в кадрите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Ное 2014, 17:12

whisky_touch написа:Кажете настройки те на видеото добре ли са или да променя нещо? Няма как да спра вертикалната синхронизация, тъй като тв-то ми не е 100херцово и се получават накъсвания

Кво като не е 100 хрц ? Тая функция казва на видеото да се синхронизира с монитора , тоест картата ще ти дава винаги такова опресняване каквото е сметнала че е валидно за монитора .В случая разбирам че си с ТВ и вероятноста да ти насича от некоректно детектване на телевизора е огромна . То хубаво настройките ама най важното на каква резолуция си сетнал играта не казваш .Ако е някоя зверска разделителна способност и да изключиш всичко пак ще сече .Нови драйвери ,и си сложи от играта настройките на лоу , не се занивай с тия къстъм менюта .То не е само видео , процесорната мощ също има значение така че механично не става сравнението само видео възможности .А и стая различната памет да се опитваш да играеш .....пусни поне някакъв бенч на паметта да си сигурен че не се дъни .Щото тя може да запалва така ама после като се натовари какво се случва и как работи , има ли двуканален режим с различната памет ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 13 Ное 2014, 18:00

Ако я пускаш играта на фул ейч ди 1080п ще ти се озори картата. Намали резолюцията и няма да ти насича, ама сигурно пък тогава ще ти е размазано. И антиалиасинга го сложи на 4х
Не Мы такие, Жизнь такая

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата