Влажен гараж или на паркинга пред блока?
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Влажен гараж или на паркинга пред блока?
Колеги, я дайте малко акъл... Работя в друг град, където живея на квартира и ползвам един полу-подземен гараж в същия блок. Проблемът е, че в единия ъгъл на помещението минава 110мм. PVC-тръба за вътрешно отводняване на покрива и покрай нея тече вода, когато вали. Сигурно влиза около воронката на покрива, предполагам... През лятото се търпеше, макар че беше доста дъждовно. Но сега подът е постоянно мокър... Та се чудя - как е по-добре за колата? Да я държа заключена във влажния гараж? Или на паркинга пред блока? Не съм собственик на гаража и едва ли ще го ползвам дълго, затова и не мисля да инвестирам в някакви ремонти.
Какво ще ме посъветвате?
Какво ще ме посъветвате?
Excellent! Steven is my name!
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Влажен гараж или на паркинга пред блока?
Вариант: Купуваш си влагоабсорбатор/и и слагаш в ъглите на гаража и в тях се събира влагата.

Иначе на колата за известно време нищо няма да ѝ стане, все пак имат корозионно покритие и едната влага не би трябвало да порази нищо

Иначе на колата за известно време нищо няма да ѝ стане, все пак имат корозионно покритие и едната влага не би трябвало да порази нищо

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
От опит, мога да ти отговоря, че няма за какво да се притесняваш.
Само, че колата която държах в гаража, чийто канал се пълнеше с вода, не беше със започнала ражда от европейската луга.
Автомобила, бе от Италия и нямаше грам ръжда. За 6-7 години, нямаше ръжда по нея, която да е в повече от тази която се получава при съхранение на улицата.
П.П. След дълго чакане, общината си управи канализацията.

П.П. След дълго чакане, общината си управи канализацията.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Тия абсорбатори нищо не правят при сериозна влага...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
аз с най-голямо удоволствие бих си оправил гаража. може да е договорка: ремонт срещу няколко месечен наем примерно, щом не е твой.
много е готино като не се налага да се чисти сняг или да се стърже лед от колата.
излизаш сутринта и колата е суха и студения старт не е на -15. другите стъргат ти подминаваш със суха лъскачка
другото, което е се пестят пари от мивка
а тоя влагоуловител или каквото е там сигурно ще струва повече от ремонта, а резултата при течове със сигурност няма да е задоволителен..
много е готино като не се налага да се чисти сняг или да се стърже лед от колата.

излизаш сутринта и колата е суха и студения старт не е на -15. другите стъргат ти подминаваш със суха лъскачка

другото, което е се пестят пари от мивка

а тоя влагоуловител или каквото е там сигурно ще струва повече от ремонта, а резултата при течове със сигурност няма да е задоволителен..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Така е, колеги, но като временно решение стават влагоабсорбаторите. Това за влагата.
За теча, най-добре ремонт, разбира се.
Като пример ще дам на баща ми старата кола Peugeot 307 от 2001-ва седи в гаража ни, който има канал.
Къщата няма дренаж и 7 месеца в годината (когато са мокрите месеци) седи на влага и 13 години нямаше една точка ръжда. А не ми се вярва антикорозионното покритие на БМВ да е по-зле от това на Пежо.
Та така - ако на автора не му се занимава с ремонти, да не ги прави, няма особен смисъл. Няма да ръждяса колата.
Но винаги е по-добре да седи в гараж, отколкото навън. Колегата от горния пост добре го е обяснил.
За теча, най-добре ремонт, разбира се.
Като пример ще дам на баща ми старата кола Peugeot 307 от 2001-ва седи в гаража ни, който има канал.
Къщата няма дренаж и 7 месеца в годината (когато са мокрите месеци) седи на влага и 13 години нямаше една точка ръжда. А не ми се вярва антикорозионното покритие на БМВ да е по-зле от това на Пежо.
Та така - ако на автора не му се занимава с ремонти, да не ги прави, няма особен смисъл. Няма да ръждяса колата.
Но винаги е по-добре да седи в гараж, отколкото навън. Колегата от горния пост добре го е обяснил.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
уплътняването около една водосточна тръба няма да е някакво непоносима инвестиция - аз бих се захванал с това - малко битум и си готов.
Ще ти струва вероятно едни 10-20 лева и един следобед да го нарпавиш...
Ще ти струва вероятно едни 10-20 лева и един следобед да го нарпавиш...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Convertible написа:аз с най-голямо удоволствие бих си оправил гаража. може да е договорка: ремонт срещу няколко месечен наем примерно, щом не е твой.
...
Абе по принцип е така. Водата се стича ПО тръбата, не ОТ нея. Значи течът (вероятно) е някъде нагоре по етажите или от воронката на покрива. Тръбата върви заедно с други сградни инсталации (В и К) в нещо като шахта, до която има достъп от банята на всеки етаж (стандартно изпълнение за панелен блок ЕПЖС). Пуснаха ме да погледна в апартамента над гаража, но там въпросната шахта беше зазидана и нищо не може да се види и направи... Все си мисля, че собствениците на апартаменти по етажите са по-заинтересувани от мен да локализират и отстранят теча. В което и аз бих се включил, разбира се.
Значи с този гараж се получи доста интересно - не знам чий е и не плащам наем за него. Помещението е полу-подземно с метална врата. Беше отворено и пълно с някакви боклуци. Аз бях забелязал, че не се ползва, питах някои от комшиите и всички казаха, че е ничие... Тогава купих от кварталната железария метла, кофа, лопата и един катинар. За един следобяд го изчистих - изхвърлих на контейнера 20-тина кофи боклуци, предимно - стъклена вата от изолацията на тръби за отопление. И вечерта си вкарах вътре колата и заключих.
Иначе паркинга пред блока е пълен с коли, но никой не ползваше тоя гараж - дали за ради теча, дали по друга причина... Аз твърдо съм решил тази зима да ми бъде последната в този "град", респективно - на тази работа. Така че става въпрос за още няколко месеца... Но действително, може да ръчна комшиите да се занимаем с този теч.
Excellent! Steven is my name!
8 мнения
• Страница 1 от 1