Избор на домашно кино...
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Избор на домашно кино...
Първо идете в някой хипер битак и слушайте , после си правете изводи . Това че "трябва " да са супер с "някой" ресивер е самата истина .Трябва но може и да не са .Цената не е опредялаща за нищо в тоя сектор .
При положение че има 7 канален формат плюс НЧ , пълна система с блу рей , ресивер и мрежови функции както и управление на целия комплекс тв , ресивер ,плеар с едно дистанционно , без проблеми с връзките и несъответстващи компонети трябва да съм с повреден мозък да си взема такава насипна система че от там нататък да и търся подходящ ресивер , пък на него плеар и един куп простотии и накрая да се окаже че половината му работи не могат да се ползват заради някоя несъвместимост . Тоя филм съм го играл вече така че никога втори път .
При положение че има 7 канален формат плюс НЧ , пълна система с блу рей , ресивер и мрежови функции както и управление на целия комплекс тв , ресивер ,плеар с едно дистанционно , без проблеми с връзките и несъответстващи компонети трябва да съм с повреден мозък да си взема такава насипна система че от там нататък да и търся подходящ ресивер , пък на него плеар и един куп простотии и накрая да се окаже че половината му работи не могат да се ползват заради някоя несъвместимост . Тоя филм съм го играл вече така че никога втори път .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Всеки говори за Ватове но никой не обръща внимание на чуствителността на тонколоните ,която е нещо много много важно.Човек възприема не ватовете а децибелите,а именно това показва чуствителността-колко ефективно се превръща подадената електрическа мощност в звуково налягане.
За по-ясно говорители с 85 Дб чуствителност ще са им нужни 100 вата подадена мощност за да звучат като 25 вата на говорители с 91 Дб.А над 92-93 Дб се намират много малко озвучителни тела които и качествено да звучат.Така че тези 1200 вата ако ще ми ги пускат на 83 Дб говорители с тотални изкривявания-не мерси.
Ако си със слухов неврит или си на 80 години е все тая какво ще ти пуснат да слушаш и на какви озвучителни тела,но ако си почитател на стилната музика /да не се чете сИлната / то тогава си наясно че 1500 лева са смешка да си намериш нещо не качествено ами поне прилично.То е като да си купиш М пакет за Е60 за 600 лева- все е М пакет ама кенеф.
И като пример че в тази сфера е една от малкото в които размера няма значение а качеството-ей това малко чудо звучи феноменално.Беше 400 евро като излезе преди 5 години но си струва всеки цент.разбира се съседът ви пет етажа по долу няма да разбере че слушате най новото на Борил Дали по бумтенето на панела,но за ценители е екстра.

За по-ясно говорители с 85 Дб чуствителност ще са им нужни 100 вата подадена мощност за да звучат като 25 вата на говорители с 91 Дб.А над 92-93 Дб се намират много малко озвучителни тела които и качествено да звучат.Така че тези 1200 вата ако ще ми ги пускат на 83 Дб говорители с тотални изкривявания-не мерси.
Ако си със слухов неврит или си на 80 години е все тая какво ще ти пуснат да слушаш и на какви озвучителни тела,но ако си почитател на стилната музика /да не се чете сИлната / то тогава си наясно че 1500 лева са смешка да си намериш нещо не качествено ами поне прилично.То е като да си купиш М пакет за Е60 за 600 лева- все е М пакет ама кенеф.
И като пример че в тази сфера е една от малкото в които размера няма значение а качеството-ей това малко чудо звучи феноменално.Беше 400 евро като излезе преди 5 години но си струва всеки цент.разбира се съседът ви пет етажа по долу няма да разбере че слушате най новото на Борил Дали по бумтенето на панела,но за ценители е екстра.

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
bum_bum написа:acer написа:Всичко зависи до колко пари си готов да дадеш и къде ще ги ползваш
Ако имаш наблизко съседи всички тия мощности губят смисъл и по-правилно е тогава да заложиш на качество на звука, не мощност.
Ела го обясни на тоя под мен дето си е купил неква уредба от Метро и се чувства абсолютно длъжен всяка вечер да се увери колко много криви като я надуе до край
Според мен, купи му една качествена че и ти да се изкефиш хахаха
Харабия тоя модела на Harman колкото и добре да звучи, не мога се отърва от мислите че ми прилича на блендер 
Иначе си харесах подарък за коледа (безжичен че съм тотално нетолерантен към жици) ама си нямам и идея дали си струва
http://www.jbl.com/estore/jbl/us/produc ... =cat570038

Иначе си харесах подарък за коледа (безжичен че съм тотално нетолерантен към жици) ама си нямам и идея дали си струва

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
jorsenbmw написа:Всеки говори за Ватове но никой не обръща внимание на чуствителността на тонколоните ,която е нещо много много важно.Човек възприема не ватовете а децибелите,а именно това показва чуствителността-колко ефективно се превръща подадената електрическа мощност в звуково налягане.
Не исках да тормозя потребителите с подобни данни, защото съвсем ще настане хаос в главите им, иначе определено си прав колега.
А колкото до този Кардън - просто си го представям изработен от масивно дърво

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Аз бих взел това ако трябва сега да купувам .В тоя сегмент за около 1000 лв предлага всичко необходимо .
http://www.trustedreviews.com/panasonic ... 505-review
още едно бюджетно попадение в тоя клас
http://www.trustedreviews.com/best-surr ... -4#index=4
Това също е доста интересна система ако не ви се прескачат кабели и мястото е ограничено
http://www.crutchfield.com/S-BqYc2rGzTy ... T-ST7.html
http://www.trustedreviews.com/panasonic ... 505-review
още едно бюджетно попадение в тоя клас
http://www.trustedreviews.com/best-surr ... -4#index=4
Това също е доста интересна система ако не ви се прескачат кабели и мястото е ограничено
http://www.crutchfield.com/S-BqYc2rGzTy ... T-ST7.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм фен на саундбар системите, вършат чудесна работа за малки помещения. Проблемът с безжичните събуфъри обаче е, че трябва да стоят близо до основното тяло, за да вадят добър бас. Иначе и аз съм на вълна домашно кино, че сегашния ми саундбар е слаб, но за сметка това капризен на настройки и ми се иска да ъпгрейдна малко. SONY BDV-E4100 ми хвана окото, кабели имам пуснати под паркета и не са ми драма, за компоненти системи няма място, а и пари към момента. Panasonic SC-BTT505 изглежда много интересно, но не го намирам с цена в България...
Never mistake motion for action...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Модел 2013г и затова може би няма наличност .Но пък има SC-BTT885EGS малко над бюджета .С настъпващите празници ще има намаления при всички случаи така че също е вариант .
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
cod-cdbp написа:
Не исках да тормозя потребителите с подобни данни, защото съвсем ще настане хаос в главите им, иначе определено си прав колега.
А колкото до този Кардън - просто си го представям изработен от масивно дърво

Изглежда наистина интересно, но нещо не мога да му схвана бас-рефлекс схемата на воофера.
Иначе относно масивното дърво - филтрира и то всяко дърво филтрира различно, което е особено важно при музикалните инструментите, но при нещо което точно трябва да пресъздаде това което инструментите вече са направили, не съм сигурен.. Иначе тая форма е бая предизвикателство за масивно дърво.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
На моя лаптоп говорителите са 1:1 с тея малките, дето са в комплект по 4 в едното ОТ. Това дали наистина ще свири? Цената му не е висока, но си мисля, че е повече "колонки за комп" отколкото "домашно кино".
Аз дето предложих пайнера, май и аз ще си го взема
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... /SP-PK52FS
Въпроса е с къв ресийвър и защо в ниският клас като че ли бягат от ресийвърите на пайнер?
п.с как се вграждат кабели в пода когато паркета е сложен

Въпроса е с къв ресийвър и защо в ниският клас като че ли бягат от ресийвърите на пайнер?

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има едни плоски кабели като лентови. Слагат се отгоре. Пак е грозно ама не толкова, колкото кръглите 

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
acer написа:Аз дето предложих пайнера, май и аз ще си го вземаhttp://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... /SP-PK52FS
Мислиш ли, че тази комбинация ( която ти ляга на горе долу 800+) + един ресийвър ( 500-600лв) ... ще свири повече от това което съм си харесал аз ? http://www.technomarket.bg/products/091 ... dv-n9200ww
като се има напредвид, че плеяра който се предлага в тази система хем е плеяр хем е с усилвател и ми се струва, че е по-добър от ресийвър...
Отделно задните колони са с приемник и не се опъват кабели което пак си е оферта
За дизаин не говорим, понеже още не съм им видял конкурент ...
Какво ви е мнението за това ? http://www.technomarket.bg/products/091 ... v375-black
май е доста нисък клас ?
bum_bum написа:Има едни плоски кабели като лентови. Слагат се отгоре. Пак е грозно ама не толкова, колкото кръглите
Ааа то кръгло или плоско пак в краката

май ще ги държа всички фронтално или ще къртя паркета

cocosas написа:
Мислиш ли, че тази комбинация ( която ти ляга на горе долу 800+) + един ресийвър ( 500-600лв) ... ще свири повече от това което съм си харесал аз ? http://www.technomarket.bg/products/091 ... dv-n9200ww
като се има напредвид, че плеяра който се предлага в тази система хем е плеяр хем е с усилвател и ми се струва, че е по-добър от ресийвър...
Отделно задните колони са с приемник и не се опъват кабели което пак си е оферта
За дизаин не говорим, понеже още не съм им видял конкурент ...
Pioner-a до около 1300 долара няма кой да ги бие

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
acer написа:Аз дето предложих пайнера, май и аз ще си го вземаhttp://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... /SP-PK52FS
Под первазите покрай стената, винаги има място отдолу, достатъчно за кабели за колони, особено ако е естествен паркета. Там, където влиза и излиза от улеите се прави леко изрязване на перваза и си готов. Е, демонтажа е играчка, но си струва да скриеш всичко

cocosas написа:Какво ви е мнението за това ? http://www.technomarket.bg/products/091 ... v375-black
май е доста нисък клас ?
Не мисля, че ще свири по-зле от готовите комплекти на масовите марки. Ако имах къде да ги сместя, веднага го отнасях тоя комплект, като за 30 кв.м стая е супер.

Never mistake motion for action...
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2