Гараж или паркинг?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

подземен гараж или платен паркинг?

платения паркинг
6
15%
подземния гараж
34
85%

Общо гласове : 40
старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Гараж или паркинг?

Мнение от t0sh » 28 Окт 2006, 4:10

здрасти колеги, та имам една дилема: да държа колата на платен паркинг или в подземен гараж. В момента съм на паркинга, отвори се оферта гаража. За паркинга съм чакал 2 месеца да се вредя, и то с късмет и наглост, гаража - също 2 месеца се оглеждам чак сега изскочи, така че не е лесно тука, безумен дефицит на места :confused:
Данните:

1) Паркинга - добре осветен, с камери, като се прибирам късно пазачите винаги будни, едната му ограда е бензиностанция Лукойл - не е нещо затънтено. Задната ограда - двор на блок, третата - колело на крайна на автобуси, улица. Чакъл (дига прах лятото и по колата), нямам навес (гъзарските 5 места заети), и няма изгледи да има преди лятото.
На 300 метра от нас.
цена: 50 лева

2) Гаража - подземен, в 4 годишен блок. С лек наклон напред, пред вратата веднага канал за отичанията. Няма мухъл, но и няма отвори за проветрение - затова пък собственика обеща да пробие на вратата затварящи се метални капаци. Няма парно но май има тръбите, няма вода - пак само тръби, ток не погледнах. Те са комплект гаражи 'нявътре' под блока, но този е точно до главния вход на гаражите, т.е. се вижда от улицата / прозорците на блока, единствен такъв, до него е голямата решетка за всички други.
Собственик: към 50-те, с фирма, дойде със S класа, изглеждащ стабилен, купил е 2 гаража и единия го дава.
На 250 метра от нас.
Цена: 100 лева

аз съм 50/50 и не мога да реша, гаража - заради цената и това че ако влязат в гаража имат време да палят колата колкото си искат + едва ли ще чуе някой алармата иззад вратите. Паркинга - яко дъжд / сняг по колата + студ зимата / прах лятото. Ще ми е интересно да чуя мнения и аргументи за едното и другото

:help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 28 Окт 2006, 4:38

Аз съм за подземия защото колата ще се пази основно от атмосверните влияния и като цяло ще е по-добре за нея с пъти, цената по-висока, но си зависи от теб след като си обичаш колата това е варианта според мен, а за крадците не мисля, че трябва да се притесняваш, защото едвали ги спира това, че досега си я държал на паркинг по-скоро застраховката според мен.
Може да има вариант да се пусне СОТ в гаража сигурно :roll:
Ти се притесняваш за колата си, а представяшли си, ако имаше мотор и те както не искат да ги застраховат за кражби и какъв страх се бере с такова нещо :D

Зимата няма да чистиш колата от досадния сняг, няма опастност някой да ти я надраска както в паркинга та дори и без да иска, незнам минусите като чели са много по-малко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 28 Окт 2006, 7:59

ако можеш да си го позволиш, безусловно гараж + СОТ за твое утешение, ама охранителни мерки панацея няма.
Успех
а сега, де?

Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Окт 2006, 9:06

_BoBI_ написа:Аз съм за подземия защото колата ще се пази основно от атмосверните влияния и като цяло ще е по-добре за нея с пъти, цената по-висока, но си зависи от теб след като си обичаш колата това е варианта според мен, а за крадците не мисля, че трябва да се притесняваш, защото едвали ги спира това, че досега си я държал на паркинг по-скоро застраховката според мен.
Може да има вариант да се пусне СОТ в гаража сигурно :roll:
Ти се притесняваш за колата си, а представяшли си, ако имаше мотор и те както не искат да ги застраховат за кражби и какъв страх се бере с такова нещо :D

Зимата няма да чистиш колата от досадния сняг, няма опастност някой да ти я надраска както в паркинга та дори и без да иска, незнам минусите като чели са много по-малко

Като цяло е така, ама от подземния гараж си мисля че много по лесно ще останеш без халогени примерно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 28 Окт 2006, 9:20

платения паркинг- гласувах, щом обещават да сложат навеси и е по евтинко ;) :D а и в подземния гараж може плъхове да си похапнат от вкусната ти ел. инсталация :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 28 Окт 2006, 11:58

Аз съм от твоя квартал и съм наясно че охраняемите паркинги са дефицит,но мога да ти предложа много подземни гаражи на конкурентни цени

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 28 Окт 2006, 18:05

мерси за коментарите дотук :)

Turboman написа:Аз съм от твоя квартал и съм наясно че охраняемите паркинги са дефицит,но мога да ти предложа много подземни гаражи на конкурентни цени

ако са около 73-то даскало наблизо - направо казвай оферти ;)

иначе за плъхове - казах блока е на 3-4 годинин, а гаража е отделен - с канала _отпред_ а не вътре, няма откъде плъхове ;)

паркинга - на доста публично място е, плюс камери, за да крадат според мен, а и досега оттам не са крали - седи една 6-ца с немска регистрация, има и нови 5-ци седмици... навеси ВЕВНТУАЛНО чак пролетта, зимата ще я вали яко снега ...

СОТ - само включването сигурно е 500-1000лв, плюс на месец такса, чак толкова едва ли ми искат колата че да си струва ;)

иначе мен предимно евентуалните далавери на собственика също ме притесняват, но казах изглеждаше си стабилен с пари... само дето откъде са му парите нали :mhihi:
Последна промяна t0sh на 28 Окт 2006, 18:10, променена общо 2 пъти

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 28 Окт 2006, 18:09

Гараж + каско
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 28 Окт 2006, 18:35

Ех, от гараж по-хубаво няма. Всъщност има - гараж с парно :D . Сериозно, ако можеш да си позволиш гаража, нанасяй се. Колата ще го понася по-добре и зиме, и лете. Зимата няма да жулиш лед от стъклата, паленето няма да е толкова стресово за автомобила, по-бързо ще имаш парно и т.н. Лятото пък в дните, когато колата е в гаража, няма да я пече слънцето. За охраната не знам как е. Но за гаража можеш да го измислиш не със СОТ, ми с някаква автомобилна аларма примерно. Хем ще си имаш дистанционно за нея - никакви кодове, нищо - натискаш копченцето - ARMED, натискаш пак - DISARMED. И една яка сирена :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 28 Окт 2006, 19:22

Принципа е колкото повече толкова повече :) Около блока ми тук по тротоарите стоят един мерцедес CLS500 и един SL500 със сгъваем покрив. Струва ми се твърде много да давам 2000лв на година за каско + гараж за кола като моята и като твоята tOsh :) Но ти си знаеш, мен ако ме питаш дръж я на паркинга.

Selqnin
Аватар

Мнение от Selqatin » 28 Окт 2006, 20:02

Като си зема 5-цата само на платен паркинг че съседите у гевгелииски са педера си и тормозеха италианската чикия ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 28 Окт 2006, 22:57

еее модовете... как ще е 'извън темата' едно обсъждане къде да държиме бмв-тата.. ?! :?: :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 28 Окт 2006, 23:39

п.с. забравих - колата си има каско и аларма. но алармата няма ГСМ модул, може би ще и ръгна и аре в гаража.. имам още 3 дена да реша :confused:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 28 Окт 2006, 23:50

Аз въобще не мога да си представя как сравняваш гараж с паркинг :roll: Ако гаража ти е на 2км. от вас да, но иначе :shock:
Изображение
Изображение

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 12 Ное 2006, 12:21

Гараж, ето как мисли фанатик като мен
1.На платения паркинг при маневра дори да е малко възможно вероятноста да те жулнат я има
2.Зимата отиваш в гаража и колата ти е топла
3.Можеш да се насладиш спокоино на природните бедствия защото в гаража колата ти е защитена а не като мен в случеите в които не е в гаража да бягам с одяла като луд при всеки дъжд :paranoid: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата