животът и скромните коли
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: животът и скромните коли
В интерес на истината има много хора, които могат да си позволят много и не го правят по едни или други причини. И преди бях давал примери, имам познати, които са пенсионери от доста време, децата са им изучени, взимат доста пари. Пенсионерите са да кажем доста богати, няколко милиона да речем, имали са пари винаги, но харчат много малко. За къщи и вили дават, за храна също дават много на фона на другите, но карат 20год среден клас коли, купени от магазина когато са били работещи още. Не мога да разбера защо го правят, но го правят. При електрониката е същата работа, ама там ги разбирам, не са свикнали. Карат с Нокия от преди 10-на години, дават пари за нови батерии, но не сменят..На последно място, ще кажа, че не са българи.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
никога няма да стоя пред дилема дали да карам чисто ново порше или да си остана със невзрачната живееща втори живот "нова" 10 годишна в добрия случай кола, така че ми е трудно да коментирам решенията на милионерите .
Купувал съм си на гол тумбак чифте пищови и не е никак правилно и оттогава съм на другата крайност-карам праисторическо возило ,на стойност по-ниска от едномесечната ми заплата и си мисля ,че не е само черно и бяло..
На дръгела не му мисля ремонтите,гумите, застраховките ,разхода му е приемлив (спрямо "вървежа " е трагикомичен, но ..),къде ще го оставя и дали ще го чукна и т.н...
Не ми тежи като перо в личните финанси хич.
НО, би ми се искало нещо по-бързо, по-новичко,по комфортно,по-сигурно и т.н. "по"
Но дори и малкото съмнение ,че в даден момент ще ми е повод за парично или друго притеснение, ме отказва веднага..
С една дума за да си купя "хубава" по нашите стандарти кола, трябва да мога да я прежаля кат първоначален разход за покупка без проблем,както и да нямам притеснения за качествената и поддръжка ( не съм маниак в никакъв случай, но поне технически да няма компромис)
и така..
Купувал съм си на гол тумбак чифте пищови и не е никак правилно и оттогава съм на другата крайност-карам праисторическо возило ,на стойност по-ниска от едномесечната ми заплата и си мисля ,че не е само черно и бяло..
На дръгела не му мисля ремонтите,гумите, застраховките ,разхода му е приемлив (спрямо "вървежа " е трагикомичен, но ..),къде ще го оставя и дали ще го чукна и т.н...
Не ми тежи като перо в личните финанси хич.
НО, би ми се искало нещо по-бързо, по-новичко,по комфортно,по-сигурно и т.н. "по"
Но дори и малкото съмнение ,че в даден момент ще ми е повод за парично или друго притеснение, ме отказва веднага..
С една дума за да си купя "хубава" по нашите стандарти кола, трябва да мога да я прежаля кат първоначален разход за покупка без проблем,както и да нямам притеснения за качествената и поддръжка ( не съм маниак в никакъв случай, но поне технически да няма компромис)
и така..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По принцип грам не ми дреме какво мислят хората, както и какво мисли въпросния с хондата
Ако му имах парите щях да имам поне 5-6 коли, от суперкари до Ролс със шофьор.

ми.. то е много индивидуално...
лъскава кола се кара по две причини...
1. защото си ценител и детето в тебе е живо и обичаш кола х защото има/прави х,у,з
2. защото си комплексиран и мислиш че колата те рисува в някакво амплоа което си мислиш че е готино за пред хората (това го написах много внимателно)
всеки притежател на лъскава кола попада в една от двете категории... а понякога и в двете едновремено
ако нямаш желание за лъскава кола- или просто не си фен и/или не си комплексиран. зукербърг не мисля, че е комплексиран, но не мисля че й е фен на коли. и затова - возилото не му е приоритет.
аз така го виждам.
лъскава кола се кара по две причини...
1. защото си ценител и детето в тебе е живо и обичаш кола х защото има/прави х,у,з
2. защото си комплексиран и мислиш че колата те рисува в някакво амплоа което си мислиш че е готино за пред хората (това го написах много внимателно)
всеки притежател на лъскава кола попада в една от двете категории... а понякога и в двете едновремено
ако нямаш желание за лъскава кола- или просто не си фен и/или не си комплексиран. зукербърг не мисля, че е комплексиран, но не мисля че й е фен на коли. и затова - возилото не му е приоритет.
аз така го виждам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е сега ще кажат, че има и трета категория, тия които не знаят защо живеят, любим лаф на българите
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз досега само бмв-та и бенцове съм карал ( с малки изключения) ама, като ги докарам настоящите, мисля да мина на субару, някоя джипка или невзрачен кенеф, понеже ми писна да ми липсват нЕкви части от колите, щото уонаби-тата и "маняците" нямали пари да си ги купят от магазина, докато се научат да карат ...
Ubi dubium, ibi libertas
Кара Голф и Хонда, ама в задният си двор мой да има Blue Gene
( http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Gene )
Иначе и Стийв Джобс е бил същият, дори още по-извратен, ходил е без обувки че го дразнят или натуралист ба ли
Да си прекалено успял е голямо бреме и затова мн рок звезди и прочие тръгват по друг път.. само че гийковете май са имунизирани.
Аз ако имам 80 млрд и мога си купя по 1 бройка от всяка една кола произвеждана някога.. ще ми е на оная работа дали съм с колело или пагани
Просто човешкият мозък е устроен като достигне някаква цел да му стане скучно и да минава нататък.. Аз на тяхно място за да не изчаткам от скука бих събрал секви генийчета и да направим био-компютър,хотел в орбитата или нещо друго scifi за да не умра от скука..
Ся като нямам 80 млрд и на тонклони pioneer се радвам

Иначе и Стийв Джобс е бил същият, дори още по-извратен, ходил е без обувки че го дразнят или натуралист ба ли

Да си прекалено успял е голямо бреме и затова мн рок звезди и прочие тръгват по друг път.. само че гийковете май са имунизирани.
Аз ако имам 80 млрд и мога си купя по 1 бройка от всяка една кола произвеждана някога.. ще ми е на оная работа дали съм с колело или пагани

Ся като нямам 80 млрд и на тонклони pioneer се радвам

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Делян написа:..
Точно

Щом го влече и дачия да кара... ама сигурно компютъра в къщи го сменя през месец за по няколко бона.
Мен какъв ми е компютъра не интересува, ама като ме влече да карам БМВ ще си го карам.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
А някой от вас замислял ли се е, че ако хипотетично имаш кинтите, караш скъпата кола и тн, но всичко прекрасно свършва до тук, защото започват нервите с
- падна градушка и сервиза по каското вече три месеца не може да уцели цвета, да не говорим за 3-те килограма кит.
- Крадат я за 3-ти път тази година от служебният охраняем паркинг - пак нерви и пак простотия.
- Всякакви подобни безумия, от милата родна картинка в държавата, КАТ например.
Замисляли ли сте се, какъв е смисъла образно казано да имаш Ламбо, ако нямаш асфалт пред двореца, в който живееш. Точно затова има разни хора, които хем имат парите, хем мислят практично, за което имат моите адмирации.
- падна градушка и сервиза по каското вече три месеца не може да уцели цвета, да не говорим за 3-те килограма кит.
- Крадат я за 3-ти път тази година от служебният охраняем паркинг - пак нерви и пак простотия.
- Всякакви подобни безумия, от милата родна картинка в държавата, КАТ например.
Замисляли ли сте се, какъв е смисъла образно казано да имаш Ламбо, ако нямаш асфалт пред двореца, в който живееш. Точно затова има разни хора, които хем имат парите, хем мислят практично, за което имат моите адмирации.
Последна промяна cod-cdbp на 15 Ное 2014, 0:40, променена общо 1 път

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alekangg написа:Е сега ще кажат, че има и трета категория, тия които не знаят защо живеят, любим лаф на българите
Е аз го казах вече - и да, има адски много хора за които щастието е да гледат в точка и никой да не ги търси за нищо ... особено в така наречените северни народи .
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Според мен основното при избора на кола трябва да е за какво ти трябва на първо място, на второ как (какво усещане) ще ти го "доставя" това, за което ти трябва и на трето на каква цена. Това в общия случай може да е кола и за 2 бона и за 2 милиона. Зукърбърг не смятам да коментирам, то при него всяка казана дума се продава на борсата, но поне за себе си съм го решил отдавна и не съжалявам. И да имах пари за нова М4-ка пак щях да взема Е46, ма това съм си само аз 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
rve написа:И да имах пари за нова М4-ка пак щях да взема Е46, ма това съм си само аз
Не си само ти, аз пак си гледам само Е32-ки

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:rve написа:И да имах пари за нова М4-ка пак щях да взема Е46, ма това съм си само аз
Не си само ти, аз пак си гледам само Е32-ки![]()
![]()
1300 години България, 1700 години М30

ATR-42/72
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Всичко е относително освен това. За някой скромна кола е голф 3, за друг голф 7.
Иначе Зукерберг кара кола за $30000, но къщата му май беше някъде $10,000,000. Изненадан съм, че не кара Тесла или Приус, за да може да обенсява колко е загрижен за планетата Земя
Стийв Джобс не знам колко бос е ходил, но караше караше Mercedes SL55 AMG... без номер нарочно. А като по-млад е имал мотори BMW (снимката е от 1982).

+++ ще си запазя някое старо БМВ да имам да си чопля като се пенсионирам...
Иначе Зукерберг кара кола за $30000, но къщата му май беше някъде $10,000,000. Изненадан съм, че не кара Тесла или Приус, за да може да обенсява колко е загрижен за планетата Земя

acer написа:Иначе и Стийв Джобс е бил същият, дори още по-извратен, ходил е без обувки че го дразнят или натуралист ба ли
Стийв Джобс не знам колко бос е ходил, но караше караше Mercedes SL55 AMG... без номер нарочно. А като по-млад е имал мотори BMW (снимката е от 1982).

hell's angel написа:понеже ми писна да ми липсват нЕкви части от колите, щото уонаби-тата и "маняците" нямали пари да си ги купят от магазина, докато се научат да карат ...
+++ ще си запазя някое старо БМВ да имам да си чопля като се пенсионирам...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Сергей Брин пък караше Фискър по едно време, хем да е модерен, хем екологичен. Те пък взеха, че фалираха
Сега не знам на какво е минал... Иначе няма толкова земен човек. Ходи по анцунг и буквално излъчва мотивация към служителите си (и не само, и не заради анцунга
). "Играе" си с други неща, не колички. Истински Тони Старк

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.