Пълнене с мастило на "главите" на принтер?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Пълнене с мастило на "главите" на принтер?
Свърши ми мастилото (и черното и цветното) и видях, че за около 8-10лв в Технополис има комплекти, с които мога сам да си запълня главите, вместо да купувам нови. Въпроса ми е как точно става? Потърсих в youtube и намерих едно клипче
( https://www.youtube.com/watch?v=fHT8GcCcnwU ), на което главите приличат на тези на моя принтер. Та да питам, освен вида мастило и дозировката, който трябва да ги пише на опаковката на комплекта, другото така ли става?
Принтера е: HP Deskjet 1050 j410
( https://www.youtube.com/watch?v=fHT8GcCcnwU ), на което главите приличат на тези на моя принтер. Та да питам, освен вида мастило и дозировката, който трябва да ги пише на опаковката на комплекта, другото така ли става?

Принтера е: HP Deskjet 1050 j410
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Пълнене с мастило на "главите" на принтер?
това е процедурата... не е необходимо да източваш с холдера и спринцовката, пусни си някакъв текст или тест 2-3 пъти, и е готово.
така процедирам с черното, цветната глава си я купувам... така или иначе, този принтер е само за текст, за снимки има съвсем друг
така процедирам с черното, цветната глава си я купувам... така или иначе, този принтер е само за текст, за снимки има съвсем друг

Какъв ти е принтера ? Аз си купувам неоригинални глави за по 4-5лв и въобще не се занимавам с такива еквилибристики. От марката G&G съм доволен, за съжаление ги няма за всеки принтер 

Не Мы такие, Жизнь такая
Не целя да изкарвам пари с него, така че не гоня качество на снимките, но ми се налага да имам и цветно.
И то ли се пълни с една инжекция, през една дупка, че на него пише Tricolor?
И то ли се пълни с една инжекция, през една дупка, че на него пише Tricolor?

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
За цветовете ти трябват 3 спринцовки, или да миеш и подсушаваш една спринцовка след всеки цвят. Процедурата е същата, на тази касета са 3 отвора за пълнене, за всеки цвят.
Провери и предложението на колегата, ако е изгодно финансово, ще си спестиш спринцовки и подобни... Понякога обаче оригиналната мастилница си е оригинална, ако се гони качество на печат, следва пълненето на оригинална мастилница с неоригинални мастила, и накрая като качество е неоригинални мастилници и мастила.
Провери и предложението на колегата, ако е изгодно финансово, ще си спестиш спринцовки и подобни... Понякога обаче оригиналната мастилница си е оригинална, ако се гони качество на печат, следва пълненето на оригинална мастилница с неоригинални мастила, и накрая като качество е неоригинални мастилници и мастила.
Последна промяна Владо на 17 Ное 2014, 0:03, променена общо 1 път
Благодаря ви за помоща!
Имам последен въпрос, в нета пише, че черната събира 3.5мл, а цветната 4мл. Значи ли, че за цветната тези 4мл трябва да се разделят еднакво в 3те дупчици или по 1.3мл?
Имам последен въпрос, в нета пише, че черната събира 3.5мл, а цветната 4мл. Значи ли, че за цветната тези 4мл трябва да се разделят еднакво в 3те дупчици или по 1.3мл?

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
кой номер ти е цветната? ако е 23, сметките ти са верни за разделянето, но ако е друга, потърси в нета спецификации, там ще ти излезнат количествата...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Много цапаща процедура .Различните глави имат различен обем мастило .Вътре в самата глава , в контейнера за мастилото има едно дунапренче което стои накиснато с мастилото .Пълниш със спринцовката докато поема .В общи линии спазвай инструкцията на рефила .Добре е да се почисти отдолу дюзата от засъхнало мастило .Тия мастилените трябва да се пускат тестово да печатат цветно поне един път на 20 дена иначе засъхват .
В драйвера на принтера има опция за тестова страница .В повечето случай различните цветове свършват неравномерно така че някой от трите цвята може и да не поеме всичкото мастило .
Тия рефили стават за 2-3 зареждания , главата просто се скапва и засъхва до степен на неизползваемост .Има някой ги киснат с флошове и разни такива но лазерния принтер си е чиста работа .Скоро ги изхвърлих два такива мастилни със пресъхнали глави , не ми се занимава с тия цапаници .
В драйвера на принтера има опция за тестова страница .В повечето случай различните цветове свършват неравномерно така че някой от трите цвята може и да не поеме всичкото мастило .
Тия рефили стават за 2-3 зареждания , главата просто се скапва и засъхва до степен на неизползваемост .Има някой ги киснат с флошове и разни такива но лазерния принтер си е чиста работа .Скоро ги изхвърлих два такива мастилни със пресъхнали глави , не ми се занимава с тия цапаници .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
stefanoff написа:Какъв ти е принтера ? Аз си купувам неоригинални глави за по 4-5лв и въобще не се занимавам с такива еквилибристики. От марката G&G съм доволен, за съжаление ги няма за всеки принтер
Къде ги пазаруваш тия глави, че тия от HP не познават цените и ми писна да им пълня гушата като сменявам касетите. Търсих из интернер ама не намерих списък на подържаните марки и модели
http://bgtoneri.com//Hewlett-Packard_c83_f.html тука поне за моя епсън са на най-добра цена
Не Мы такие, Жизнь такая
11 мнения
• Страница 1 от 1