Обущарска вакса
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Обущарска вакса
Носих едни обувки на обущар.
като се прибрах видях че ги е мазал с нещо. после една седмица имаха блясък като от магазин.
аз квото и да правя това не мога да го докарам.
някой има ли идея какво ползват, марки да ме упътите?
като се прибрах видях че ги е мазал с нещо. после една седмица имаха блясък като от магазин.
аз квото и да правя това не мога да го докарам.
някой има ли идея какво ползват, марки да ме упътите?
what a helluva ride
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Обущарска вакса
А защо направо не го питаш него какво е направил !? 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

За обувки/маратонки от естествена кожа, пробвай с препарат за поддръжка на кожени салони. Ще останеш адски доволен
.
Съвсем умишлено пишат по етикетите им, че не се препоръчват за обувки и кожени якета, с цел същите да се амортизират по-бързо и покупката на нови.
Всеки от нискобюджетните препарати върши перфектна работа - Sonax, Michelin, Turtle.

Съвсем умишлено пишат по етикетите им, че не се препоръчват за обувки и кожени якета, с цел същите да се амортизират по-бързо и покупката на нови.
Всеки от нискобюджетните препарати върши перфектна работа - Sonax, Michelin, Turtle.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Делян написа:Съвсем умишлено пишат по етикетите им, че не се препоръчват за обувки и кожени якета, с цел същите да се амортизират по-бързо и покупката на нови.
Нещо ми бега маркетинга в тая схема. Какъв е интереса на Сонакс, Мишлен или Търтъл да си скъсаш по-бързо обувките?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
bum_bum написа:Делян написа:Съвсем умишлено пишат по етикетите им, че не се препоръчват за обувки и кожени якета, с цел същите да се амортизират по-бързо и покупката на нови.
Нещо ми бега маркетинга в тая схема. Какъв е интереса на Сонакс, Мишлен или Търтъл да си скъсаш по-бързо обувките?
Нямат интерес да си скъсаш по-бързо обувките.А да не пречат на продажбите на обущарските фирми.

Не се изразих достатъчно ясно
.
Те разбира се нямат такъв интерес, напротив. Моята логика е, че ги задължават да вписват тази информация.
Не знам дали със сигурност е така, но не мога да си го обясня по никакъв друг начин, имайки предвид, че не само не повреждат обувките и якетата, ами ги правят като нови и дори смея да твърдя по-добре от нови, понеже стават по-меки и с един особен, плътен и матов блясък.
Преди повече от година, реших да пробвам, не виждайки никаква логика, как препарата е супер добър за естествена кожа на салон, а не е добър за същата кожа, но под друга форма и предназначение
.
Всеки може да пробва и сам да се убеди в това.

Те разбира се нямат такъв интерес, напротив. Моята логика е, че ги задължават да вписват тази информация.
Не знам дали със сигурност е така, но не мога да си го обясня по никакъв друг начин, имайки предвид, че не само не повреждат обувките и якетата, ами ги правят като нови и дори смея да твърдя по-добре от нови, понеже стават по-меки и с един особен, плътен и матов блясък.
Преди повече от година, реших да пробвам, не виждайки никаква логика, как препарата е супер добър за естествена кожа на салон, а не е добър за същата кожа, но под друга форма и предназначение

Всеки може да пробва и сам да се убеди в това.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз съм имал препарати за кола на които пише, че може да се използват и върху обувки, якета, чанти и т.н. Възможно е кожата на обувките или конците да са обработени с нещо, което в дългосрочен план да не се спогажда с въпросните препарати. Самите производители на тия препарати с радост биха си разширили таргета и биха се радвали на клиент, който няма кола а ще си ги купува.
Не знам каква е истината, но съм реставрирал няколко кожени якета на приятели, поддържам две мои и няколко чифта обувки и маратонки. Ползвал съм препаратите, които съм посочил по-горе. В момента използвам Turtle, понеже най-много ми допада. Нищо негативно не съм видял, напротив
.
Не държа по никакъв начин да убеждавам, който и да е. Дадох чисто приятелски съвет, всеки си преценява сам
.

Не държа по никакъв начин да убеждавам, който и да е. Дадох чисто приятелски съвет, всеки си преценява сам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Деляне, мерси
ще пробвам с препарат. имам и един чифт доброволци, тъкмо да не събират повече прах

ще пробвам с препарат. имам и един чифт доброволци, тъкмо да не събират повече прах
what a helluva ride
Кожата винаги трябва да се овлажнява..не говоря нонстоп да се маже с разни гелове и вакси, а според зависи от носенето и захабяването.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
То и в търкането има чалъм, не е просто да намажеш набързо и да ги обуеш.
Аз лично отделям много време на обувките си, поне веднъж седмично.
Аз лично отделям много време на обувките си, поне веднъж седмично.

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Лично аз си мажа обувките, портмонето, колана и чантата с препарата който ползвам за кожата в колата. Страшно много съм доволен. По обучките на места където имам протъркано, ползвам боя на восъчка основа. Но един качествен препарат за кожа, независимо дали е за кола или за каквото и да е без значение ... все си е кожа ... няма как да повлияе лошо... даже напротив, ще подпомогне по-дългия живот на тази кожа.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
http://www.youtube.com/watch?v=c-3ed17J3F8
http://www.youtube.com/watch?v=SrzNkhJsJm8
Аз съм по-скоро като този от второт клипче, ама когато ми се занимава, иначе с някаква гъба с боя Casablanca ги минавам набързо и после с един парцал с още малко от боята минавам набързо и става задоволително
http://www.youtube.com/watch?v=SrzNkhJsJm8
Аз съм по-скоро като този от второт клипче, ама когато ми се занимава, иначе с някаква гъба с боя Casablanca ги минавам набързо и после с един парцал с още малко от боята минавам набързо и става задоволително
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2