Най-добрите квартали за живот в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кои са най-добрите квартали в София?

Център
17
9%
Банишора
2
1%
Зона Б-5
8
4%
Медицинска Академия
3
2%
Иван Вазов
16
8%
Стрелбище
11
6%
Южен Парк
19
10%
Лозенец
38
20%
Докторски Паметник
10
5%
Оборище
14
7%
Яворов
10
5%
Изток
23
12%
Изгрев
9
5%
Гео Милев
13
7%

Общо гласове : 193
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Най-добрите квартали за живот в София

Мнение от Denmark » 08 Юли 2014, 0:07

ineedmoney написа:
streetz написа: не било в града

то щото младост е може би :mhihi: :mhihi: (всички номера, най-много 4)
честно, не разбирам как една поляна на 10 км от София застроена с панелно строителство може да бъде атрактивно място за живеене...особено 4-та част, :dunno: освен ако човек не работи в бизнес парка или клъстъра на цариградско, тогава има смисъл.
Реално погледнато младост си е и пространствено и транспортно и културно отделен от останалата част на софия. Дори люлин е по-"интегриран". Имам приятели от Младост, които без да преувеличавам, не бяха ходили до София месеци наред! Аз ако не се кача до Младост те никога няма да слязат. Работа в бизнес парка, на разходка във Витоша, кино и магазини - на околовръстното, купон и кафета - в Студентски. :kuku:

ми то и аз така правя, когато съм в БГ, само към списъка мога да добавя The Mall

не ми трябва нищо повече, че даже и ми е неприятно ако съм в някой от другите квартали :lol:

п.с. Младост го няма в списъка, а всъщност е доста добър квартал. може да прибравиме метрото, също и лесен изход към цариградско, околовръстното и съответнон магисгралите :)
Последна промяна Denmark на 08 Юли 2014, 0:09, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Юли 2014, 0:08

Ще ме извинявате, ама аз като несофиянец (безпристратен нали) За мен западните части (от центъра) на София изобщо не искам да стъпвам там (единствено Овча Купел е изненадващо приятен квартал). Ако трябва да избирам Младост или Люлин (иначе не бих живял в нито едно от двете на този етап)... без да се замисля Младост, 1 или 1 А. Забравих вече кое от коя страна беше ама от 1 и 1 А повече ми харесва това от западната страна. Тия 2-3-4 вече не ги харесвам изобщо. Били неинтегрирани със София, скачаш на цагирадско и си в центъра... стига глупости моля ти се :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 08 Юли 2014, 7:31

Kris написа:Въпреки че работата не свършва - къща, и сега живея в къща и незнам как се живее в апартамент........

Дано никога не разбереш как се живее в апартамент. По голямата част от живота ми съм живял в къща......,а сега от 6 години съм в апартамент :evil: ....е няма такава гняс :(
Затова и всеки петък като свърша работа в 18.00 в 18.10 вече съм запалил гумите към вилата. Добре ,че ми е близичко на около 40 км.
Иначе за най добър квартал за живеене....за мен е най добре бистрица, драгалевци, сименово ,бояна..,но по в горните краища ,по към гората.И то задължително къща !!!!
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 08 Юли 2014, 11:37

ineedmoney написа:
streetz написа: не било в града

то щото младост е може би :mhihi: :mhihi: (всички номера, най-много 4)
честно, не разбирам как една поляна на 10 км от София застроена с панелно строителство ...

Всеки си гледа през своята призма ;) В Младост си има всичко нужно на човек, за да живее нормално и да не му се налага да ходи по други квартали, транспорта е бърз и стигаш до всяка точка на града за нула време с градски транспорт или кола (е, в момента текат ремонти и нещата не са точно така, но е въпрос на време да се отпуши). На мен ми е важно да мога да изляза на магистралата за максимум 15 минути, което на живущите в западните квартали отнема поне 3 пъти повече време. Всички, които познавам без дори едно изключение, си купуват жилища в южните квартали. А от това, което съм видял в Люлин, Надежда и околните съм си обещал, че нито искам някога да живея там, нито да работя там, нито искам да ходя някога пак там, даже не искам да познавам някой от там :D Отделно повечето офиси на големите фирми са в Бизнес парк, Мегапарк и изобщо в този район като цяло. На мен това ми трябва. Засега поне :)
Иначе да, на всички е ясно колко е хубаво да се живее в къща, но в София и в радиус 20-30 км от нея за да живееш в къща трябва или да ти е наследствен имота, или годишният ти доход да е над 100 000.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Юли 2014, 1:17

Е то много зависи! Ако е в апартамент - около Докторската/Оборище, ако е в къща, има доста места в крайните квартали и до София :bchug:

В Оборище спокойствието, страхотните магазинчета и заведения, хората, които живеят там, качеството на строителството, макар и страро,
парковете в района, в комбинация с това, че е в центъра, го правят най-добрия избор! Не зная как въобще би могло да се сравни с Младост например??? :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Юли 2014, 9:00

ТОва което категорично би ме отказало от идеален център София (ако можех да си го позволя :mhihi: ) е безумно мръсния въздух
Новородено може да умре за един час престой само от изгорелите газове на Орлов Мост-поне така бях чел някъде,дори и да не е вярно ..
От друга страна за мен отново това е преимуществото на отдалечените села/квартали или дори на решението да живееш на 20 плюс км от София -въздуха
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 330d

Мнение от sevisevi16 » 15 Ное 2014, 22:09

Кремиковци :yes:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 17 Ное 2014, 14:49

sevisevi16 написа:Кремиковци :yes:

Темата е за квартали в София все пак...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Ное 2014, 15:02

boksioraE39 написа:

и за живот при това :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 17 Ное 2014, 15:07

Изображение
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 330d

Мнение от sevisevi16 » 17 Ное 2014, 15:31

boksioraE39 написа:

Колега, Кремиковци се води квартал на София. :yes: знам го защото там имаме къща ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 17 Ное 2014, 15:37

KPETEH написа:Аз съм израсъл в Младост 1А. Ми хубаво си беше докато в един момент квартала не стана от 27 на 55 блока, на почти същото пространство и една трета от тях в зелените площи, да не говорим за автомобилите. Навсякъде по тротоарите и зелените площи. Преди 4 години бях в Триъгълника - там къща, двор - тишина някак си - хубаво е. Ся съм в една вилна зона преди Панчарево, еми с гръб съм към Самоковско, гледам си Витоша и съм доволен, засадих си бор в двора :mhihi: ,бабата и дядото се постарали, има лозе, малини, ягоди, круша, ябълка, череша, вишна, праскова, кайсия, лешник и др. Пием си биричка и си кося тревата през 2 седмици. Асфалт нямаме, съседи - хм, имаме ама всеки си гледа своето. Нямаме магазин, ама е къде е МЕТРО... Детската градина ни е на "Стамобилийски" ама не съм умрял - само на 7км. съм от Младост 3 или Експоцентъра, до там с колата и после с метрото... цивилизация де*а :mhihi:
Седя си на двора една Събота и си мисля "Абе кво ли правят другите по цял ден в апатаментите?!"
Хората дето идват от провинцията искат да са в апартаментите, тия от апартаментите искат да са извън София, еволюция :mhihi:
Иначе наща фирма построихме 80 апартамента в Бояна, първите сме с канализация... ама кво от това, то нема тротоар да си разходиш детето... зимата не минава ни рейс, ни снегорин... джипки и батки, ама да не се отклоняваме...

Подкрепям колегата,само че препоръчвам Бистрица.Въздуха е уникален(950 м. надм височина е),а същевременно за 5 мин слизане до околовръстното.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 18 Ное 2014, 0:36

Bogat-Beden написа:
boksioraE39 написа:

и за живот при това :lol:

:clap: :mhihi: :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Ное 2014, 0:52

Колеги придържайте се към темате моля ви, без излишен спам

За кварталите Лозенец си е най добрият, който не ми вярва да заповяда вкъщи да види в 8:30 и после 18:30 за какво спокойствие става дума, освен, че Попа е на 5 минути пеш
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 18 Ное 2014, 11:15

Имам два апартамента, един в Лозенец (площад журналист) и един в Оборище, хубаво старо строителство с 3 метрови тавани са и двата. За мен центъра - Оборище е най-удобния квартал, тук живея, предимствата за мен са че работата ми е близо до нас, като излизам по заведения ходя пеша и не ползвам таксита, общо взето е спокойно, хората са по-нормални - интелигентни или чужденци, строителството е старо от преди комунизма, има къде да се паркира през деня тъй като е зелена зона и е спокойно за който има стикер, като основен минус ме е яд че не мога да си намеря да закупя гараж близо до нас и когато ползвам кола трябва да ходя да я взимам на около 200-300 метра от нас. За Лозенец може би съм пристрастен, защото това ми е родния квартал и сигурно бих твърдял че е най-хубавия, но това беше преди, сега не съм на това мнение. Според мен Лозенец е редно да се раздели на две части, горната няма да я коментирам, след строителния бум от 90те години там за мен е отврат.. За долната част, предимствата са, че е близо до центъра, на 3-4 минути от началото на графа, за който ползва метро е удобно че вече е построена спирката при бившото синьо кафе и действа, парка също почва от там или другата му част която почва от борова гора и води към семинарията, има хубави малки магазинчета от типа Добрев.. по моя статистика мисля че и престъпността е по-ниска, но за това не мога да съм сигурен. Сега за недостатъците, паркирането е почти невъзможно, навсякъде коли и човек понякога трябва много да върти докато намери място, според мен трябва да се направи целия квартал зелена зона, друг основен проблем е застаряващото население, навсякъде в буквалния смисъл е пълно с вмирисани пенсионери които са и клюкари, само те гледат, обсъждат и занимават, с една дума - гадни комунисти, това е и основната причина да не искам да живея там. Иначе като идея за най хубав квартал (без да съм живял там постоянно) може да се каже квартал Изгрев, около градинката на Дънов или непосредствено зад руското посолство, там е супер.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата