Най-добрите квартали за живот в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кои са най-добрите квартали в София?

Център
17
9%
Банишора
2
1%
Зона Б-5
8
4%
Медицинска Академия
3
2%
Иван Вазов
16
8%
Стрелбище
11
6%
Южен Парк
19
10%
Лозенец
38
20%
Докторски Паметник
10
5%
Оборище
14
7%
Яворов
10
5%
Изток
23
12%
Изгрев
9
5%
Гео Милев
13
7%

Общо гласове : 193
старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Най-добрите квартали за живот в София

Мнение от Sharo » 18 Ное 2014, 14:04

Важното е да е след околомръсното ... това като трябва да влезна навътре се успокоявам 1 час предварително.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 14:49

Верно е важно ама и е важно от коя страна. Че ако си от другата ще трябва да се успокояваш и преди да се прибереш :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 18 Ное 2014, 15:31

Да Лозенец долната част около ФСГ и при семинарията е наистина хубав, останалите части са ми много наблъскани особено където е стръмно.

Бистрица цените са взели да се катерят, особено местата с регулация.

Но, за мен южната дъга си остава най-доброто , стига да може да си позволиш прилична къща с двор. Апартамент с къща е несравнимо.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 18 Ное 2014, 15:34

BMW_RIDER написа: ...Апартамент с къща е несравнимо.

Да, по къщата все има какво да правиш :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Ное 2014, 16:06

Никой не се изказа за Горна баня - почти изцяло само къщи с дворове, сравнително нормални хора живеят тук, лесно придвижване към центъра, бърза връзка с околовръстното. Аз лично много си го харесвам квартала.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 20 Ное 2014, 12:29

Don_Diego написа:Никой не се изказа за Горна баня - почти изцяло само къщи с дворове, сравнително нормални хора живеят тук, лесно придвижване към центъра, бърза връзка с околовръстното. Аз лично много си го харесвам квартала.

Живял съм на квартира там. Какво имаш в предвид под бърза връзка с центъра ? Вървят само стари не особенно редовни автобуси ... Когато живеех там работех в Лозенец и със 102 пътувах по 2 часа до там. Като комуникация е доста зле, има огромни задръсвания на кръстовището на цар Борис. Положителното, е че има спокойствие в квартала, къщи ...

Сега съм в Дружба 2 и съм супер доволен. Има всички комуникации включително и метро, много хипермаркети, магазини, банки и т.н. Все още квартала не е презастроен и се паркира свободно, а булевардите са изчислени като големи за квартала и не стават задръствания, за 2мин съм на цариградско, а още 5 на центъра с кола. Лятото беше кофти само като ремонтираха цариградско, но товага всички страдаха.

Тук някой казват Ст. Град. Като бивш жител там само мога да кажа, you must be joking. Той е на последно място. :)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Ное 2014, 13:16

masimo написа:
Don_Diego написа:Никой не се изказа за Горна баня - почти изцяло само къщи с дворове, сравнително нормални хора живеят тук, лесно придвижване към центъра, бърза връзка с околовръстното. Аз лично много си го харесвам квартала.

Живял съм на квартира там. Какво имаш в предвид под бърза връзка с центъра ? Вървят само стари не особенно редовни автобуси ... Когато живеех там работех в Лозенец и със 102 пътувах по 2 часа до там. Като комуникация е доста зле, има огромни задръсвания на кръстовището на цар Борис. Положителното, е че има спокойствие в квартала, къщи ...

Сега съм в Дружба 2 и съм супер доволен. Има всички комуникации включително и метро, много хипермаркети, магазини, банки и т.н. Все още квартала не е презастроен и се паркира свободно, а булевардите са изчислени като големи за квартала и не стават задръствания, за 2мин съм на цариградско, а още 5 на центъра с кола. Лятото беше кофти само като ремонтираха цариградско, но товага всички страдаха.
Колега, така е за Дружба 2,но колко е мръсен въздуха, каква депресия е целия квартал ,заедно със индустриалната му зона и Теца ,аз лично не го харесвам-всъщност може би това едно от най-неприятните неща на Дружбите-на ниско са и най-мръсния въздух се свлича там..В тази връзка на под 5 км е Редута,но заради това ,че е малко по-високо въздуха е коренно различен..(там пък драмата с транспорта ако нямаш МПС е голяма)-пълно щастие няма :lol:
П.С. Горна Баня е супер според мен (не съм живял там),но просто ми харесва напук на гореизброените бели кахъри
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Ное 2014, 13:19

Майка ми е единствения човек в къщата дето ползва градски транспорт постоянно и по нейни думи 260 е най-редовния автобус в София. За задръстванията ако знаеш от къде да заобиколиш няма чак толкова големи проблеми - това акп слизаш към центура през борис, ако пътуваш към младост в час пик - ядеш дървото. Скоро има планове да има близка спирка на метрото, което ще е много добре.
Заради застаряващото население в квартала и в търсене на доход се напълни с разни аборигени наематели :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 20 Ное 2014, 13:27

Bogat-Beden написа:
masimo написа:

Колега, така е за Дружба 2,но колко е мръсен въздуха, каква депресия е целия квартал ,заедно със индустриалната му зона и Теца ,аз лично не го харесвам-всъщност може би това едно от най-неприятните неща на Дружбите-на ниско са и най-мръсния въздух се свлича там..В тази връзка на под 5 км е Редута,но заради това ,че е малко по-високо въздуха е коренно различен..(там пък драмата с транспорта ако нямаш МПС е голяма)-пълно щастие няма :lol:
П.С. Горна Баня е супер според мен (не съм живял там),но просто ми харесва напук на гореизброените бели кахъри

Може би съм трениран, но разлика във въздуха не откривам. А въздуха в София никъде не е чист. Депресия ? :) Ами по депресиращо ми беше в Г. Баня, без детски площадки и черни кални пътища :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Ное 2014, 20:13

И аз съм живял в Горна Баня и е жестоко, стига да не трябва да ходиш на работа или ако работата е в Овча Купел, Княжево или Павлово. Иначе не ти мърдат едни 3-4 часа двупосочно на ден. Всичко друго е супер, освен сметките за отопление зимата и тва, че както каза колегата, има много новодошли уроди, дето могат да рабият у вас и да изнесат тва-онова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Ное 2014, 22:08

Много са ни изкривени представите тук за добро място за живеене... Ама много. Припомням си го всеки път като отида в бяла държава. Реално в София няма добро място за живеене (и прилично дори няма) и става само по-зле. Но това си го правим и ние самите, та да не отварям темата.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Ное 2014, 22:28

И инфраструктурата е кофти...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 20 Ное 2014, 22:35

Бургас :winky: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 21 Ное 2014, 10:01

Convertible написа:Бургас :winky: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Още не се е разрастнала София толкова, че и Бургас да и' е станал квартал, ама като гледам как не спират да прииждат от всички крайща и само се строи и се разраства Столицата, нищо чудно до 20 години и Бургас да и' стане квартал. :censored:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 21 Ное 2014, 18:25

Има ли някъде данни за надморската височина по квартали?

Живея в Пазарджик но имам апартамент в Слатина в района на сладкарница неделя и като изключа раздрънканите тротоари като цяло квартала ми допада.

Най -най- недопостимо грозни за мен са старите панели над 8 етажа .
Както и да ги гледам не мога да си обясня кой ги проектира и кой ги одобри за строителство ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата