Бракувана кола .. Документи ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Бракувана кола .. Документи ? ?

Мнение от uzunoff » 20 Ное 2014, 3:19

Преди няколко години бракувах една кола ,хвърлена на отпадъци спряна от движение и т.н .. НО съм забравил да е отпиша от данъчното и сега ми излизат суми за плащане .. :confused: А смених жилището и НИКАКВИ документи не мога да намеря за този автомобил. Някой има ли някаква идея къде да ида да ми изкарат документ който да важи пред данъчните в съвета . Копие някакво от Фирмата за скрап едва ли .. В КАТ ? ПОМОЩ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Бракувана кола .. Документи ? ?

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Ное 2014, 6:57

Големият талон не го ли пазиш? Май само той ти е удостоверението, че е бракувана и не се кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 21 Ное 2014, 17:29

Големия талон ти го дупчат при бракуването и ти свиват номерата.
Колега, от КАТ трябва да имаш документ, чрез който КАТ обявява автомобила за излязъл от движение. Този документ ти се връчва, когато предадеш талоните, платен данък, рег номера. С този документ може да идеш в общината и да искаш отписване. Та по моему може да потърсиш помощ в КАТ, защото там си прекъснал "веригата" по бракуване.

Иначе случая е емблематичен и показва добрата синхронизация м/у различните държавни учреждения за пореден път.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Ное 2014, 17:57

Venko написа:Големия талон ти го дупчат при бракуването и ти свиват номерата.
Колега, от КАТ трябва да имаш документ, чрез който КАТ обявява автомобила за излязъл от движение. Този документ ти се връчва, когато предадеш талоните, платен данък, рег номера. С този документ може да идеш в общината и да искаш отписване. Та по моему може да потърсиш помощ в КАТ, защото там си прекъснал "веригата" по бракуване.

Иначе случая е емблематичен и показва добрата синхронизация м/у различните държавни учреждения за пореден път.

То си е било негово задължение след бракуването да отиде и до данъчното и да си отпише колата, пък ако иска после може да си хвърли всичките документи за подпалки.
В много от случаите сами сме си виновни и вместо да си кажем така и така, тя държавата бюрократична и т.н.

Потребител
Аватар
Кара: м10

Мнение от amdqmov » 21 Ное 2014, 22:26

В КАТ срещу десетина лева получаваш документа,който ти трябва :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 22 Ное 2014, 0:42

b00st написа:
Venko написа:Големия талон ти го дупчат при бракуването и ти свиват номерата.

То си е било негово задължение след бракуването да отиде и до данъчното и да си отпише колата, пък ако иска после може да си хвърли всичките документи за подпалки.
В много от случаите сами сме си виновни и вместо да си кажем така и така, тя държавата бюрократична и т.н.

Колега, мнението ми е, че всеки допир с коя да е административна част от нашата държава води до полубезкрайна хамалогия, изразяваща се в трасирането от гише до гише или от сграда до сграда. Колегата е пример за това - има ли логика да плащаш данък за кола, която няма номера, няма документи и е обявена в КАТ като бракувана? - не, няма логика в това, но въпреки това трябва да иде до община и т.н.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 22 Ное 2014, 2:23

Удостоверение за бивша собственост.

Потребител
Аватар

Мнение от uzunoff » 23 Ное 2014, 19:24

Колеги от гише на гише проблема го реших . В кат ми изкараха документа който ми трябваше и след това в съвета си закрих всичко. Но много странно отивам в КАТ казвам за документа никой си няма и на идея какво искам .... от едното гише на другото ГИШЕ 2 няма връзка с ГИШЕ 3 по какъвто и да било начин документа взимаш от 2 ПЛАЩАШ отиваш на 3 пак ПЛАЩАШ. Но в случая моя е грешката за така не запазените документи но за това мотане се сещам поне 50 начина как можеха да се решат нещата още в далечната 2010 ако всичко беше свързано и комуникират дадените служби между тях си.

Назад към Извън Темата