Бракувана кола .. Документи ? ?
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Бракувана кола .. Документи ? ?
Преди няколко години бракувах една кола ,хвърлена на отпадъци спряна от движение и т.н .. НО съм забравил да е отпиша от данъчното и сега ми излизат суми за плащане ..
А смених жилището и НИКАКВИ документи не мога да намеря за този автомобил. Някой има ли някаква идея къде да ида да ми изкарат документ който да важи пред данъчните в съвета . Копие някакво от Фирмата за скрап едва ли .. В КАТ ? ПОМОЩ

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Бракувана кола .. Документи ? ?
Големият талон не го ли пазиш? Май само той ти е удостоверението, че е бракувана и не се кара.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Големия талон ти го дупчат при бракуването и ти свиват номерата.
Колега, от КАТ трябва да имаш документ, чрез който КАТ обявява автомобила за излязъл от движение. Този документ ти се връчва, когато предадеш талоните, платен данък, рег номера. С този документ може да идеш в общината и да искаш отписване. Та по моему може да потърсиш помощ в КАТ, защото там си прекъснал "веригата" по бракуване.
Иначе случая е емблематичен и показва добрата синхронизация м/у различните държавни учреждения за пореден път.
Колега, от КАТ трябва да имаш документ, чрез който КАТ обявява автомобила за излязъл от движение. Този документ ти се връчва, когато предадеш талоните, платен данък, рег номера. С този документ може да идеш в общината и да искаш отписване. Та по моему може да потърсиш помощ в КАТ, защото там си прекъснал "веригата" по бракуване.
Иначе случая е емблематичен и показва добрата синхронизация м/у различните държавни учреждения за пореден път.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Venko написа:Големия талон ти го дупчат при бракуването и ти свиват номерата.
То си е било негово задължение след бракуването да отиде и до данъчното и да си отпише колата, пък ако иска после може да си хвърли всичките документи за подпалки.
В много от случаите сами сме си виновни и вместо да си кажем така и така, тя държавата бюрократична и т.н.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
b00st написа:Venko написа:Големия талон ти го дупчат при бракуването и ти свиват номерата.
То си е било негово задължение след бракуването да отиде и до данъчното и да си отпише колата, пък ако иска после може да си хвърли всичките документи за подпалки.
В много от случаите сами сме си виновни и вместо да си кажем така и така, тя държавата бюрократична и т.н.
Колега, мнението ми е, че всеки допир с коя да е административна част от нашата държава води до полубезкрайна хамалогия, изразяваща се в трасирането от гише до гише или от сграда до сграда. Колегата е пример за това - има ли логика да плащаш данък за кола, която няма номера, няма документи и е обявена в КАТ като бракувана? - не, няма логика в това, но въпреки това трябва да иде до община и т.н.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
Колеги от гише на гише проблема го реших . В кат ми изкараха документа който ми трябваше и след това в съвета си закрих всичко. Но много странно отивам в КАТ казвам за документа никой си няма и на идея какво искам .... от едното гише на другото ГИШЕ 2 няма връзка с ГИШЕ 3 по какъвто и да било начин документа взимаш от 2 ПЛАЩАШ отиваш на 3 пак ПЛАЩАШ. Но в случая моя е грешката за така не запазените документи но за това мотане се сещам поне 50 начина как можеха да се решат нещата още в далечната 2010 ако всичко беше свързано и комуникират дадените служби между тях си.
8 мнения
• Страница 1 от 1