Миене на фарове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Миене на фарове
Отиди при бояджия. Аз лично нямам идея какъв точно лак, но не смятам, че можеш да направиш беля. Ако нещо не хване както трябва, ще го изтъркаш пак и на ново.
- indzagio
- Потребител
-
- Кара: E39-99'Е39-03'
- Мечтае да кара: самолет
Колеги информативно можете да погледнете тук:
viewtopic.php?f=63&t=273725
Ако някой има нужда от информация или конкретни въпроси кое как става (методи, материали и прочие) за да си рециклира фаровете сам, питайте конкретно, ще дам инфо на всеки.
viewtopic.php?f=63&t=273725
Ако някой има нужда от информация или конкретни въпроси кое как става (методи, материали и прочие) за да си рециклира фаровете сам, питайте конкретно, ще дам инфо на всеки.
- krasi_ns
- Потребител
-
- Кара: BMW 650 I
- Мечтае да кара: BMW
Мнение от laviatan » 25 Яну 2013, 9:21
И аз си мислех за полиране на фаровете отвън , но един познат ми каза нещо от сорта ,че не било добре - после фара не светел както трябва и се пречупвала светлината по друг начин...
На мен ми се вижда глупост това изказване , но някой полирал ли си е фаровете и какъв е ефекта? Пълни глупости нищо им няма на фаровете напротив.Аз съм ги полирал имах лек нагар на единия и след като се полираха се изчисти и всичко си е ок светят си перфектно (не че и преди това не светеха).
Мнение от laviatan » 25 Яну 2013, 9:21
И аз си мислех за полиране на фаровете отвън , но един познат ми каза нещо от сорта ,че не било добре - после фара не светел както трябва и се пречупвала светлината по друг начин...
На мен ми се вижда глупост това изказване , но някой полирал ли си е фаровете и какъв е ефекта? Пълни глупости нищо им няма на фаровете напротив.Аз съм ги полирал имах лек нагар на единия и след като се полираха се изчисти и всичко си е ок светят си перфектно (не че и преди това не светеха).
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ето малко снимки от полирани, фолирани и измити фарове. Нови xenon крушки D2S Philips за късите и нови оригинални "angel eyes".
1)Преди да започна махнах всички крушки, запалката, баласта на ксенона и упралението за завиващите светлини.
2)Полиране с паста.
3)Фолиране с фолио 3М.
Измиването на фаровете стана на два пъти.
1) Вода с веро - ефекта на почистване беше много добър. (доста мръсотия падна и водата от фара беше черна).
2) Оставих фаровете да изсъхнат 12ч.
3) Повторно измиване с дистилирана вода.
4) Повторно съхнене 24ч.
5) Въпреки всичко, след монтирането на фаровете се получи конденз във фаровете. За да се оправи отворих малките капачки на фаровете, след като паркирах колата и се надявам топлината на двигателя да помогне за пълното им изсъхване.
1)Преди да започна махнах всички крушки, запалката, баласта на ксенона и упралението за завиващите светлини.
2)Полиране с паста.
3)Фолиране с фолио 3М.
1) Вода с веро - ефекта на почистване беше много добър. (доста мръсотия падна и водата от фара беше черна).
4) Повторно съхнене 24ч.
5) Въпреки всичко, след монтирането на фаровете се получи конденз във фаровете. За да се оправи отворих малките капачки на фаровете, след като паркирах колата и се надявам топлината на двигателя да помогне за пълното им изсъхване.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Trixster написа:Ето малко снимки от полирани, фолирани и измити фарове. Нови xenon крушки D2S Philips за късите и нови оригинални "angel eyes".
2)Полиране с паста.
3)Фолиране с фолио 3М.
4) Повторно съхнене 24ч.
И аз минах през пичти същия път, но на аудито. Не посмях на бмв то заради завиването, но май и тях ще ги мина 1 път. Изглежда при теб се е получило много добре. Моите изглеждат много добре, но вътре не се знае какво е и ще ги мина за всеки случай и ще споделя.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Сешоар му е майката
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Няма начин за 10г да не са изгорели рефлекторите.
Има колега занимаващ се само с фарове... Май още има обява в "Продава"
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
INTEGRALE написа:Няма начин за 10г да не са изгорели рефлекторите.
Стои обявата, а някой има ли лични наблюдения от него понеже мисля на моите фарове да се подложа на тази процедура?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
///M_Martin написа:INTEGRALE написа:Няма начин за 10г да не са изгорели рефлекторите.
Стои обявата, а някой има ли лични наблюдения от него понеже мисля на моите фарове да се подложа на тази процедура?
Мисля, че при него си поставях Orion V4 ринговете на 550-та, намира се малко под сладкарница Романс. Нямах забележки, като цяло се справи добре. Фаровете не са се изпотявали след "интервенцията". Ако ще отваряш фаровете, може да помислиш за рингове

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Cinder написа:///M_Martin написа:INTEGRALE написа:Няма начин за 10г да не са изгорели рефлекторите.
Мисля, че при него си поставях Orion V4 ринговете на 550-та, намира се малко под сладкарница Романс. Нямах забележки, като цяло се справи добре. Фаровете не са се изпотявали след "интервенцията". Ако ще отваряш фаровете, може да помислиш за рингове
Аз говорих с него и ми се стори пич но ме интересува от първа ръка как е фара след интервенцията и има ли видими следи....
Ако се реша да ги отворя на 100% ще сменя ринговете с Orion

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
При отворен преден капак, отгоре на самия фар се вижда силикона, ако се вгледаш де, защотот той все пак е черен, на черен фон и има разни пластмасарии отгоре му. При затворен капак не си личи абсолютно нищо. Принципно може да пробваш и с по-малко силикон, Мирафиоритата пробваха този вариант, като правиха фаровете на М5-та, защото не им хареса колко силикон имаше по фаровете на 550-та, но и двата фара се изпотяваха след това и се наложи да ги отварят и затварят пак. Този път с повечко силикон
Бих те посъветвал и да боядисаш всички хромирани елементи вътре в черен мат, вързва се доста добре.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Cinder написа:При отворен преден капак, отгоре на самия фар се вижда силикона, ако се вгледаш де, защотот той все пак е черен, на черен фон и има разни пластмасарии отгоре му. При затворен капак не си личи абсолютно нищо. Принципно може да пробваш и с по-малко силикон, Мирафиоритата пробваха този вариант, като правиха фаровете на М5-та, защото не им хареса колко силикон имаше по фаровете на 550-та, но и двата фара се изпотяваха след това и се наложи да ги отварят и затварят пак. Този път с повечко силиконБих те посъветвал и да боядисаш всички хромирани елементи вътре в черен мат, вързва се доста добре.

- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Колега, моите ги отваря Ацалов от Пловдив.Като сериозен плюс при него е, че не ги реже, а ги разлепя.След почистване, рециклиране на рефлектора и нови лампи, ефекта беше сериозен.Манипулацията беше направена преди половин година-проблеми с фаровете не е имало.
П.П. Той ми монтира и "Орион"-ите.
П.П. За Ориона мога да ти дам ел. схема, така че да им се запази пълната функционалност и като оригинални габарити(пре фейс с LM1)
П.П. Той ми монтира и "Орион"-ите.
П.П. За Ориона мога да ти дам ел. схема, така че да им се запази пълната функционалност и като оригинални габарити(пре фейс с LM1)
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Аз също съм го ползвал на 3 коли. Доволен съм от услугата, има ли рекламация си ги оправя без мрънкане.
Иначе не знам колко ще изкара самия рефлектор с тия вкл фарове постоянно, ама след година ще ги отворя пак да видя как е българското покритие... Не очаквам чудо
Иначе не знам колко ще изкара самия рефлектор с тия вкл фарове постоянно, ама след година ще ги отворя пак да видя как е българското покритие... Не очаквам чудо

45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3