Въпрос за хидравлична ръчна спирачка.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Въпрос за хидравлична ръчна спирачка.

Мнение от ogata » 24 Ное 2014, 10:05

Знам, че най-безболезненият вариант е помпата на ръчната да седи между главния спирачен цилиндър и 3ника за задните колела, но се сблъсках с една друга система и единственият начин,дето ми идва на акъла включва 4ри допълнителни тройника и много осакатени тръби :kuku:

Другия вариант дето ми хрумва е да направя предните на един тройник, задните на друг, но не знам как ще се отрази върху спирането.

Давайте жокери как може да стане най-добре.
Първата снимка са предните спирачки, на втората задните. Няма ABS.

Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Въпрос за хидравлична ръчна спирачка.

Мнение от ивчо » 24 Ное 2014, 11:21

Е помпата е с 4 извода предполагам ?!
Или ?
Че гледам отзад си има тръга за всяко колело ..
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Потребител
Аватар
Кара: 318ti
Детайли за колата: 318ti M-technik

Мнение от Бобито » 24 Ное 2014, 12:17

Аз на моя компакт си свързах ръчната по пъртвия начин, като от тройника отзад удължих входящата тръба, която влезе във входа на помпата на ръчната, а изхода го свързах със входа на тройника отзад.Ти какъв ефект търсиш като вържеш ръчната по друг начин? При мен се появи друг проблем, понякога ръчната блокира, когато я ползвам в комбинация с крачната, но това не е от свързването и към спирачната система.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 24 Ное 2014, 12:18

Сигурно ли е, че таа схема е точно както е на колата?! Нещо май не е наред...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар
Кара: 318ti
Детайли за колата: 318ti M-technik

Мнение от Бобито » 24 Ное 2014, 12:21

Сега забелязах, че при теб отиват две тръбички към задните колела, а при мен само една, така че мнението ми няма да ти е от полза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Ное 2014, 14:24

ивчо написа:Е помпата е с 4 извода предполагам ?!
Или ?
Че гледам отзад си има тръга за всяко колело ..

Добре, на картинката къде ги видя тия 4 извода ?! :mhihi: :mhihi:
Помпата е с два извода и вътре в нея има две буталца. Сервото натиска едно, пък то от своя страна натиска второто.
Предния извод захранва предно дясно и задно дясно колело, а задния - предно ляво и задно ляво...

Ся идеята дето ми се върти е малко да барнем тръбите.
Правим от предния извод на помпата и единия Т образ предния кръг.
От другия извод тръбата направо в ръчната , от там обратно в Т образа и от там 2 пръчки към задните колела.

Така мисля, че ще е най-културно и добре, но не знам дали няма да се наруши спирачният баланс. :dunno:

KPETEH написа:Сигурно ли е, че таа схема е точно както е на колата?! Нещо май не е наред...

100%
И на мене не ми се вярваше първоначално :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 24 Ное 2014, 15:07

Е то в случая трябва да обединиш тръбите за отзад в една преди помпата за ръчната и после пак да ги разплетеш или неква двойна помпа за ръчната :mhihi:

Аз бих го направил както в е34. На първата от към купето сложи предните колела, може и без тройник, щото директно отвиваш пробката отдолу, ако съществува както е нарисувано и директно ляво и дясно предно са от помпата. На втората дето е към фаровете слагаш тръба, после монтираш ръчната, после тръба, после тройник и накрая двете колела. Баланса треа да се запази, щото по таа схема явно към всяко колело е еднакво.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Назад към Извън Темата