животът и скромните коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: животът и скромните коли

Мнение от acho.rs » 19 Ное 2014, 21:50

Механджията написа:най-хубаво е да имаш активен живот, да изкараваш достатъчно много пари, че да не спреш да ги цениш и да са като вестници, тогава ще си като Бъфет да се возиш на кошница, а да си милиардер... имам приятел, кариера, бизнес направи, има близо милион спестени в няколко банки, но си поръчва телефон реплика от китай, гледа промоции в лидъл и стиска едни пари.... има мерак за тая и оная кола, ама не купува.... и тоя живот за какво се живее, ако имаш възможност и не се наслаждаваш като си угаждаш - има един клишитан лаф, че животът е твърде къс за грозни жени и бавни коли :D та и аз съм се зарекъл, следващата ми кола ще е поне два пъти по-мощна от сегашната, защото малките радости от живота го правят смислен - човек с много пари е толкова филмиран от поддържане на успехите си, че и да има луксозни коли, няма да ги цени като такива, щото няма да има време.... затова и написах - умерено богат е истината ;) ще си направя списък с икони от 80-те и 90те, бмвта, мерцове, поршове... и ще си напазарувам колекция на цената на едно ново ферари

:yes:

Потребител
Аватар
Кара: ше Е36 320i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от JuStDieSeL » 23 Ное 2014, 0:12

Ако имах милиони нямаше никога да се стискам за неща които ми дават радост и ме правят щастлив.. Единственото ми притеснение е дали ще успея да поддържам стандарта на живот които ми дава всичко това достатъчно дълго бих живял на максимум всеки ден дори 1 лев няма да оставя на някого :Д Този живот е да се живее на максимум нищо не взимаме като умрем за това приживе трябва да се изразходи това е моята философия.

Потребител
Аватар

Мнение от Kristofor » 25 Ное 2014, 19:42

Еми така си е. Не всеки има лев за някой излъскан швабен :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 29 Ное 2014, 1:13

"Оперирането" с парите е въпрос на приоритети, които са строго индивидуални за всеки човек. За един е важно едно, за друг - друго. И както за мен едно нещо е от първостепенно значение, за друг може да е върховна глупост. И обратното. Един мисли по един начин, друг - по друг. Трудно е да се генерализира. Най-добре би било всеки да прави това, което би го накарало да се почувства щастлив, стига да не се изпада в някакви крайности, които биха били вредни за конкретния човек и околните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Ное 2014, 15:40

Никога не трябва едно желязо да ти е смисъла на живота и да гладуваш заради него. Добре че го осъзнах като минах 40 - те, че преди беше страшно. Колкото е тъпо да си прошляк и да караш яка кола с газово и да зареждаш от горивото на народа за по 20 кинта, толкова е тъпо и да си милионер и да караш някакъв кенеф. Само че при милионера карането на кочина може да мине за екстравагантност. А прошляка си е прошляк.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Ное 2014, 21:04

ukelichko написа:Никога не трябва едно желязо да ти е смисъла на живота и да гладуваш заради него. Добре че го осъзнах като минах 40 - те, че преди беше страшно. Колкото е тъпо да си прошляк и да караш яка кола с газово и да зареждаш от горивото на народа за по 20 кинта, толкова е тъпо и да си милионер и да караш някакъв кенеф. Само че при милионера карането на кочина може да мине за екстравагантност. А прошляка си е прошляк.....

е тука уби голяма част от българите и мечтите им.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 30 Ное 2014, 21:44

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Дек 2014, 18:23

проблема е, че ако нямаш пари си мислиш, че като имаш ще живееш ебати живота (коли, жени и тн.)

после ако се случи така че да си на това положение да имаш пари - тия коли и жени и живота на скорост ти минават много бързо щото... е изморително и се изисква енергия - а тя енергията винаги е кът - особено когато имаш пари щото тия пари не си ги направил (и трябва да продължаваш да тичаш на финансовия тредмил) като си си бъркал в носа а си изхабил значително количество енергия. и кръга се затваря. затова и много от хората с финансови възможности не карат скъпи коли и не чукат скъпи жени. щото... енергията е най-скъпо платения ресурс на човека. и като напреднеш с материала - често ти идва акъла и започваш ревностно да я пазиш от разхищение.

ама аз понеже идвам малко на години за болшниството от юзърите тука - може и да ми се смеете... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Дек 2014, 19:35

Значи трябва да си млад богат и здрав за да караш хубави коли ? :mhihi:
Кризата на средната възраст не те ли е хванала още ? При богатите мъже около 45-50 е често явление .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Дек 2014, 20:51

alx написа:проблема е, че ако нямаш пари си мислиш, че като имаш ще живееш ебати живота (коли, жени и тн.)

после ако се случи така че да си на това положение да имаш пари - тия коли и жени и живота на скорост ти минават много бързо щото... е изморително и се изисква енергия - а тя енергията винаги е кът - особено когато имаш пари щото тия пари не си ги направил (и трябва да продължаваш да тичаш на финансовия тредмил) като си си бъркал в носа а си изхабил значително количество енергия. и кръга се затваря. затова и много от хората с финансови възможности не карат скъпи коли и не чукат скъпи жени. щото... енергията е най-скъпо платения ресурс на човека. и като напреднеш с материала - често ти идва акъла и започваш ревностно да я пазиш от разхищение.

ама аз понеже идвам малко на години за болшниството от юзърите тука - може и да ми се смеете... ;)

Аз въпреки, че съм на малко под 30г напълно разбирам и подкрепям мнението ти, освен че го прилагам ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Дек 2014, 21:24

Така е, стойте си енергични и недоебаващи и после на внуците си разказвайте некви рибарски истории :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Дек 2014, 0:37

ogata написа:Така е, стойте си енергични и недоебаващи и после на внуците си разказвайте некви рибарски истории :mhihi:

:mhihi: Най-тъпото е, когато "си изкарал парите", да забравиш за какво са ти трябвали...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Дек 2014, 1:19

alx написа:проблема е, че ако нямаш пари си мислиш, че като имаш ще живееш ебати живота (коли, жени и тн.)

Това е най точното мнение по темата за мен
аз нямам много пари, но е по важно за мен да имам 2000 лева в джоба и да карам кола за 2000 лева която харчи 5/100 или 10 газ от колкото да карам кола за 10 000 лева и да има мв джоба 50 лева и да харчи 15/100

Огата ти не можеш да разбереш какво пише/ казва Алх защото не си му на акъла и парите , това не е лошо но се дръж прилично
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 03 Дек 2014, 9:01

Много е вяжно да разказваш на внуците що пу...ка си изебал като млад, тва се казва добър пример в живота.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Дек 2014, 10:10

alx написа:щото... енергията е най-скъпо платения ресурс на човека.

демек парите имат своята цена ...

въпроса е колко пари си склонен да си "купиш"?

от един момент на там почва да се губи смисъла леко според мен ...
За какво са ти ако не можеш да си позволиш нещо, което искаш, за да си пазиш енергията за още пари? :dunno:

N.Mihaylovski написа:аз нямам много пари, но е по важно за мен да имам 2000 лева в джоба и да карам кола за 2000 лева която харчи 5/100 или 10 газ от колкото да карам кола за 10 000 лева и да има мв джоба 50 лева и да харчи 15/100

Да си практичен е много важно. Черта, която на българите ни липсва доста.
Но ако станеш практичен във всяко едно нещо разликата между теб и робота става 0.
Ако за теб колата не е важна сигурно има друго, което ти е важно и си склонен да дадеш неразумни за друг пари за него ...

Цялата история с колите и богатите хора опира до интереси - не всеки го вълнуват колите повече от това дали се движат.

Дайте да видим другата крайност - Джей Лено.
Тия коли дали му "трябват" всичките :mhihi:
и колко енергия му отнемат :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата