Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?

Мнение от Elesar74 » 28 Окт 2014, 15:02

Само да кажа, че има ксенонови лампи и за рефлекторни фарове, мисля D1S се водеха, а тия за лупи за D2S. Но едва ли някой се съобразява с това, понеже повечето ксенон на пазара, е H7 китайски и горните спецификации не важат. Няма как да се наложи с подписка или дори шум. Българина вече няма срам от нищо, съвестта съвсем е прегоряла. Разни инициативи са често пръст насочен обратно. Мнозина колеги с BMW се държат като идиоти на пътя и са срам за марката дето се казва. Мен ако питате, членството в клуба не трябва да зависи от притежавания автомобил, а от човека, но това е друга тема. Въпросът е на ГТП и контрол от страна на КАТ. Последните две институции имат други мотиви обаче - да ви вземат парите. Първо ГТП пунктовете и после КАТ трябва да са мотивирани да не допускат несигурни и потенциално опасни автомобили на пътя, после са разните му инициативи, като допълнение, а не като основа. Сега BMW Club излиза с някаква инициатива за фаровете, а утре ще снимат десет BMW-та с не регулирани фарове и какво става? Тия хем са от нас, хем не са. Не става. Първо нашите редици трябва да са чисти, ама безкомпромисно чисти, после можем да отправяме разни апели, инициативи и т.н. Тук не става дума за това колко струва маслото и гумите. Размечтах се, сори.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 28 Окт 2014, 17:38

Elesar74 написа:Само да кажа, че има ксенонови лампи и за рефлекторни фарове

Да,
но както има ксенонови лампи за рефлектор, които са различни от тези за лупа, така има и рефлектори за ксенон, които също са различни от тези за халоген :)

За всичко друго съм напълно съгласен.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 28 Окт 2014, 18:04

Напълно съм съгласен, че трябва първо нашта си къща да подредим и тогава да тръгнем да гледаме навън....да предлагаме инициативи, да настояваме.
Съгласен съм и че има много колеги сред нас, които се броят и за членове на клуба, които карат с много по-убийствени и неприемливи подобрения по фаровете си и не им пука и даже се хвалят по сбирки и събирания.
Ако ние сами не променим нагласата си и да спрем да поощряваме такива сред нас - е все ще е нещо.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Окт 2014, 18:15

Познайте каква е колата :mhihi:
DSC_0742.jpg

пп Снимката скрива доста от пълния "блясък" на тези чудеса на инженерната мисъл наречени ксенон на рефлекторен фар
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Окт 2014, 18:50

Те такова едно ауди 80 направо ми ебаваше мамата 10 километра по магистралата към Бургас. Накрая спрях за да ме изпревари, след което му се закачих на бронята и после на дълги... Еми нещо аварйики ми пускаше, ма нещо не схващах за кво става дума....

Иначе инициатива може да има, примерно на некое от следващите мероприятия на клуба, да се вземете в ръце инициаторите от таа тема и да понастроите една камара фарове, демонстративно като за инициатива. Убеден съм, че ще има интерес и ще има послание. Ама треа се фанеш да свършиш нещо, не да ринеш по клавиатурата настоявайки.
Са да не се засегне някой, ама онзи ден за 7 километра срещнах 6 автомобила с по един фар, неколко със диодни ленти, неколко дето им светеха и мигачите като фарове, неколко на халогени и секви други простотии. Не ми харесва, ама можеш ли всички тия да оправиш?!?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Окт 2014, 18:53

daddy_ написа:

Смени си стъклата, и ще се оправи отражението :mhihi: :winky: :lol:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 28 Окт 2014, 22:02

KPETEH написа:....
Иначе инициатива може да има, примерно на некое от следващите мероприятия на клуба, да се вземете в ръце инициаторите от таа тема и да понастроите една камара фарове, демонстративно като за инициатива. Убеден съм, че ще има интерес и ще има послание. Ама треа се фанеш да свършиш нещо, не да ринеш по клавиатурата настоявайки.
Са да не се засегне някой, ама онзи ден за 7 километра срещнах 6 автомобила с по един фар, неколко със диодни ленти, неколко дето им светеха и мигачите като фарове, неколко на халогени и секви други простотии. Не ми харесва, ама можеш ли всички тия да оправиш?!?!

Е аз/ние сме се фанали....с риене (както казваш), с писане, със срещи къде си требе (онзи ден на 24.10. бех у нашио КАТ и се срещах с баш куката...приказвах му) .......... Явно, че треа, видно е, че треа.....(от всички е видно)....... :censored:

Ама като разсъждаваш, че не моеш сички теа а ги оправиш.........

Темата е за катанец вече....за мое голямо съжаление.......
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Окт 2014, 22:53

ивчо написа:
daddy_ написа:

Смени си стъклата, и ще се оправи отражението :mhihi: :winky: :lol:

Аде де, де ги :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 29 Окт 2014, 10:38

MORSKIa написа:
KPETEH написа:....

Е аз/ние сме се фанали....с риене (както казваш), с писане, със срещи къде си требе (онзи ден на 24.10. бех у нашио КАТ и се срещах с баш куката...приказвах му) .......... Явно, че треа, видно е, че треа.....(от всички е видно)....... :censored:

Ама като разсъждаваш, че не моеш сички теа а ги оправиш.........

Темата е за катанец вече....за мое голямо съжаление.......

Е мноо ясно, че всички се дразним, не разбирам смисъла от подобни теми. Явно и ти стигна до тоя извод... Успех с куките.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Дек 2014, 14:24

Проблема е доста сериозен, затова лично аз като се разминавам с някой, където саморъчно е направил класическата простотия ксенон на рефлекторите (познава се отдалеч) - не пропускам вече да му вкарам едни дълги докато се разминаваме, ей така за поздрав. Даже си мисля, че всички така трябва да правят явно, за да се чукнат някои хора в кратуните, че трябва малко и да се съобразяват с останалите на пътя.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Дек 2014, 16:02

b00st написа: Даже си мисля, че всички така трябва да правят явно, за да се чукнат някои хора в кратуните, че трябва малко и да се съобразяват с останалите на пътя.

Поне половината от тия са напълно наясно, но не им пука...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 01 Дек 2014, 16:11

KPETEH написа:Те такова едно ауди 80 направо ми ебаваше мамата 10 километра по магистралата към Бургас. Накрая спрях за да ме изпревари, след което му се закачих на бронята и после на дълги... Еми нещо аварйики ми пускаше, ма нещо не схващах за кво става дума....

точно така ги лекувам и аз подобни селяндури, които си мислят че закона важи за всички без тях и си слагат фарове неотговарящи на описаното в закона. Същото важи и за Ремус гърнетата по голфове, хонди и някои е36-ци
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Дек 2014, 16:21

Тъкмо щях да пиша за гърнетата и аз, гледам са ме изпреварили. Положението с тях си беше зле, но наблюдавам тенденция към влошаване. Всекидневно чувам пърдене и ревове на ниски обороти като зилове, от лъскави возила, мерцове, бмв, джипове и др, с 5-6литра мотори, които са доста пари. Явно е много вървежно да реват, иначе току виж, не ги видят като минат... :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 01 Дек 2014, 17:22

Е са може и мен да ме нахраните, ама от зор да е неръждавейка си купих едни грънци на HARTGE, са и на мен вътре в колата ми ебават мамата, ама тфа е положението, явно са си шумни некои :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Дек 2014, 20:51

b00st написа:Проблема е доста сериозен, затова лично аз като се разминавам с някой, където саморъчно е направил класическата простотия ксенон на рефлекторите (познава се отдалеч) - не пропускам вече да му вкарам едни дълги докато се разминаваме, ей така за поздрав. Даже си мисля, че всички така трябва да правят явно, за да се чукнат някои хора в кратуните, че трябва малко и да се съобразяват с останалите на пътя.

Това е мега селянията!Колко пъти ми е идвало да догоня подобни сополкьовци,които "вкарват" дълги точно преди да се разминеме и да им вкарам главите между раменете :bang:
Също много ме дразнят тези,които чакат да се видиме и след 2-3 секунди махат дългите!Толкова ли е фатално да превключиш малко преди да се срещнете с другата кола :censored:
И още много кофти навици в масовите шофьори ме дразнят,но какво да се прави,прост народ,слаба държава :dummy:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата