животът и скромните коли
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: животът и скромните коли
Много от вас не са имали много пари за да осъзнаят коя е най-голямата екстра на "имането". Алекс е прав, че като човек започне да изкарва пари няма време и енергия да се занимава с глупости. Мога да допълня, че вече не ти е необходима луксозна кола, дебел ланец и Айфон за да те оценят прошляците. Още повече не ти пука дали ще те оценят прошляците. Тези които те интересува да те оценят, отдавна са надскочили БМВ-то, ланеца, Адидаса и Айфона като средство за изява. А най-голямата екстра на това да имаш някакви пари е, че ако не си някакъв измекяр по душа изобщо не се замисляш за дребните работи и животът ти тече някак си по-спокойно. Представяте ли си да сте на почивка и да не ви интересува колко струва вечерята ви в ресторанта. Ядете каквото ви се яде. Или да спрете да заредите на ОМВ колата си и докато плащате да вземете една тораба коли, чипсове, шоколадови яйца и други простотии на децата и то без да се замислите кое колко струва....Или може би в хипермаркета, където си пазарувате за седмицата. Жената ви казва да вземете например оцет и на щанда има около 30 вида. Изобщо не се замисляте кой колко струва и дали няма да се минете, хващате един, хоп в количката и готово. Или отивате да гледате кино в мола, на тръгване виждате някакво яке, харесва ви, хоп кредитната карта и готово. Даже не го търсите в интернет да видите дали не са ви натоварили в този магазин. Хубаво е да си богат и здрав, няма спор. Хубаво е и да имаш ново БМВ, ако можеш винаги да му плащаш данъците, застраховките и да му пълниш резервоара без да се замислиш и да те заболи. Хубаво е и да имаш за любовница някаква фотомоделка, ако можеш винаги да я разкараш и не те товари психически с глупостите си. И в Монте Карло е хубаво през лятото, даже плажът е безплатен и бирата е сравнително евтина 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
pampo написа:Много е вяжно да разказваш на внуците що пу...ка си изебал като млад, тва се казва добър пример в живота.
На много хора това е цел номер едно в живота, особено, когато няма да има с какво друго да се похвали и картинката става пълна. Има други, които се гордеят, колко човека са пребили и т.н.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ukelichko написа:Представяте ли си да сте на почивка и да не ви интересува колко струва вечерята ви в ресторанта. Ядете каквото ви се яде. Или да спрете да заредите на ОМВ колата си и докато плащате да вземете една тораба коли, чипсове, шоколадови яйца и други простотии на децата и то без да се замислите кое колко струва....Или може би в хипермаркета, където си пазарувате за седмицата. Жената ви казва да вземете например оцет и на щанда има около 30 вида. Изобщо не се замисляте кой колко струва и дали няма да се минете, хващате един, хоп в количката и готово. Или отивате да гледате кино в мола, на тръгване виждате някакво яке, харесва ви, хоп кредитната карта и готово. Даже не го търсите в интернет да видите дали не са ви натоварили в този магазин. Хубаво е да си богат и здрав, няма спор.
Вай, вай ибахти лукса, чак си го представих верно ...
Шоколадовите яйца Киндер нали?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Най-важното е да си щастлив и това което правиш те радва... Защото може да имаш всякакви коли, яхти, самолети и т.н, и пак да не си щастлив, докато има хора които и без грам стотинка са доволни от живота и му се радват
Приказки от сорта на ''По-добре да плача на яхта, от колкото да се радвам в лада'' изобщо ама никак не са верни
Един пример от лятото... запознах се с едно момче, на което баща му е купил мерцедес 6.3амг ей тъй между другото... ами кво да ви кажа, така като го гледах всичко му е толкова тъпо и безразлично, че все едно няма нищо на тоя свят, а то съвсем не е така. Това е само един пример, който до като не го видях с очите си, си казвах, че това няма как да се случи 

..Bayerische Motoren Werke..

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Сигурно баща му е забравил да му даде пари да си купи чипс от ОМВ и яке от мола и за това е толко нещастен 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
K_Ilkov написа:Сигурно баща му е забравил да му даде пари да си купи чипс от ОМВ и яке от мола и за това е толко нещастен
С тоя и предния коментар къртиш миФки

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
А ако не пишете по темат, аз ще ви подаря по един подарък 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Абе тия с AMG-тата не знаят да живеят, ебахти сдуханяците са. Не е ли да се напиеш като говедо на Коледа, да се наядеш с гадни тлъстини и купени от Кауфланд колбаси като свиня, да събудиш комшиите с новите си колони, купени на далавера от един будала в Продавалника, след това да опънеш някоя парантия с визия на Сашка Васева, значи не си живял. Разбира се преди това си докопал евтина газ на една селска бензиностанция, откраднал си три железа от работата и си направил ремонт на панелката в (айде да не засегна някой на квартал) с бърз кредит, като си наслагал много лунички на трицветния гипсов таван. Е това е животааааа ......тук индивида трябва да се оригне безшумно и околните да подушат с какво е преял и препил.....ебал съм им майката на ония. И оня дето има компания с оборот няколко пъти по-голям от БВП-то на родината ни е ебахти глупака, щом не кара яка кола. А и в Монте Крло е ебахти теснотията, в Дубай е ебахти жегата, на Хаваите е ебахти глупавия пясък, на Карибите има акули, в Париж има само араби, в операта в Милано некакви само скърцат на некакви цигулки и извиват на умрело.....абе по-добро от Северна София няма.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Лукса е различен по определение според това къде се намираш и на фона на какво.Тези оцети,якенца,чипсове и Киндери които спомена може да са лукс ако ги говориш на някой в Сомалия,но беше малко тъпо да го кажеш за България,страна с 350 кв.м. търговска площ на 1000 души и поне по два мола във всеки голям град.Където има цени и за 2 и за 200 и където всеки тийн знае на коя марка кое колко струва и няма нужда да гледа цените на етикета а само да знае къде е влязъл на покупки.Наскоро някой беше постнал тема и с няколко ферарита,поршета и други луксозни коли спрени фриволно около някаква кръчма в балканско туристическо село.Личеше си колко са заети собствениците им и с изхабена енергия ,завалийките едва са вдигали вътре чашите сигурно и не са имали сили да изчакат чеверметата да се завъртят напълно.
Ако за вас успял човек е някой си на 45-50 години ,който едва сега започва да си купува по-лъскави коли и да си позволява по-разгулен живот,то за мен е точно обратното-тоя просто бърза да хване последния влак и да усети поне малко от това какво е да имаш пари и да не си им роб а да си и бохем.Който не е успял да си организира живота и да намери време за неговите сладости и живее с извинението пред останалите ,че видите ли докато е бил зает да изкарва пари с нюх ,предприемачество и талант му се е загубила енергията за останалото-жал ми е за него.Такива хора обикновено имат деца и на много по-късна възраст,пак с извинението че видите ли много били заети до тогава да си живеят обмисления и сметнат живот и са нямали енергия за повече.
За всичко си има и правилно време и възраст и да си стар и чак тогава да осъзнаеш ,че си богат е много грозна картинка отстрани.А и да живееш казвайки ,че си много зает да правиш пари и социално положение,а утре да те блъсне товарния влак и друг да ти харчи парите-не мерси.
Разбира се това е мое мнение и всеки може да твърди друго,не ме интересува.
Това ми оправи кривия ден .
Ако за вас успял човек е някой си на 45-50 години ,който едва сега започва да си купува по-лъскави коли и да си позволява по-разгулен живот,то за мен е точно обратното-тоя просто бърза да хване последния влак и да усети поне малко от това какво е да имаш пари и да не си им роб а да си и бохем.Който не е успял да си организира живота и да намери време за неговите сладости и живее с извинението пред останалите ,че видите ли докато е бил зает да изкарва пари с нюх ,предприемачество и талант му се е загубила енергията за останалото-жал ми е за него.Такива хора обикновено имат деца и на много по-късна възраст,пак с извинението че видите ли много били заети до тогава да си живеят обмисления и сметнат живот и са нямали енергия за повече.
За всичко си има и правилно време и възраст и да си стар и чак тогава да осъзнаеш ,че си богат е много грозна картинка отстрани.А и да живееш казвайки ,че си много зает да правиш пари и социално положение,а утре да те блъсне товарния влак и друг да ти харчи парите-не мерси.
Разбира се това е мое мнение и всеки може да твърди друго,не ме интересува.
K_Ilkov написа:ukelichko написа:..............
Вай, вай ибахти лукса, чак си го представих верно ...
Шоколадовите яйца Киндер нали?
Това ми оправи кривия ден .
surfboard написа:"Оперирането" с парите е въпрос на приоритети, които са строго индивидуални за всеки човек. За един е важно едно, за друг - друго. И както за мен едно нещо е от първостепенно значение, за друг може да е върховна глупост. И обратното. Един мисли по един начин, друг - по друг. Трудно е да се генерализира. Най-добре би било всеки да прави това, което би го накарало да се почувства щастлив, стига да не се изпада в някакви крайности, които биха били вредни за конкретния човек и околните.

А относно посоката обръщане на темата, нека не съдим по български отстрани кой как запълва финансовия си недоимак в БГ, лепвайки етикети.
Българина винаги съм и ще го разпознавам независимо колко напред е с финансите, с кой играе голф и с кой си пие уискито и колко равностоен между тях изглежда само по едно... Винаги ще го чуя как започва отстрани да съди знайни и незнайни хора слагайки ги под общ знаменател, Неодобрявайки никого освен себе си.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
N.Mihaylovski написа:А ако не пишете по темат, аз ще ви подаря по един подарък
Мога ли да те помоля да дефинираш кое е по темата и кое не?
ukelichko написа:Абе тия с AMG-тата не знаят да живеят, ебахти сдуханяците са. Не е ли да се напиеш като говедо на Коледа, да се наядеш с гадни тлъстини и купени от Кауфланд колбаси като свиня, да събудиш комшиите с новите си колони, купени на далавера от един будала в Продавалника, след това да опънеш някоя парантия с визия на Сашка Васева, значи не си живял. Разбира се преди това си докопал евтина газ на една селска бензиностанция, откраднал си три железа от работата и си направил ремонт на панелката в (айде да не засегна някой на квартал) с бърз кредит, като си наслагал много лунички на трицветния гипсов таван. Е това е животааааа ......тук индивида трябва да се оригне безшумно и околните да подушат с какво е преял и препил.....ебал съм им майката на ония. И оня дето има компания с оборот няколко пъти по-голям от БВП-то на родината ни е ебахти глупака, щом не кара яка кола. А и в Монте Крло е ебахти теснотията, в Дубай е ебахти жегата, на Хаваите е ебахти глупавия пясък, на Карибите има акули, в Париж има само араби, в операта в Милано некакви само скърцат на некакви цигулки и извиват на умрело.....абе по-добро от Северна София няма.
Това по темата ли е?
На мен колегата не ми пречи с емоционалните си излияния, но да знам как да продължавам надолу ...
Това, което смятам аз, че е по темата е, че Зукърбърг има антипод по отношение на колите и това е Джей Лено примерно ...
Има ли проблем някакъв Лено? Парвеню ли е? Показва ли се?
Няма такава рецепта - имаш пари караш обикновена кола ...
Всичко си зависи от човека и възгледите и мераците според мен.
А ако някой си взима скъпа кола за да парадира - толкова по-зле за него ...

...
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
и аз имам приятели, дето имат лъскави коли, но цял живот са живяли в такава среда и не гледат на тези неща, както аз, да речем... просто за тях е нормален и скучен живот...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

Sea Eagle написа:surfboard написа:"Оперирането" с парите е въпрос на приоритети, които са строго индивидуални за всеки човек. За един е важно едно, за друг - друго. И както за мен едно нещо е от първостепенно значение, за друг може да е върховна глупост. И обратното. Един мисли по един начин, друг - по друг. Трудно е да се генерализира. Най-добре би било всеки да прави това, което би го накарало да се почувства щастлив, стига да не се изпада в някакви крайности, които биха били вредни за конкретния човек и околните.
Тези думи напълно съвпадат и с моето мнение.
А относно посоката обръщане на темата, нека не съдим по български отстрани кой как запълва финансовия си недоимак в БГ, лепвайки етикети.
Българина винаги съм и ще го разпознавам независимо колко напред е с финансите, с кой играе голф и с кой си пие уискито и колко равностоен между тях изглежда само по едно... Винаги ще го чуя как започва отстрани да съди знайни и незнайни хора слагайки ги под общ знаменател, Неодобрявайки никого освен себе си.
Току що направи това, за което говориш в поста си, постави неодобрителен етикет на милиони хора. Това ми е любим приом на писане в интернет пространството, да чета как българинът е такъв и онакъв, колко е зъл, завистлив, глупав, безотговорен, мързелив и т.н и т.н... В тази огробна бройка пишещият, разира се, не се числи, той е пълната противоположност на мизерните си сънародници.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
jorsenbmw написа:..Наскоро някой беше постнал тема и с няколко ферарита,поршета и други луксозни коли спрени фриволно около някаква кръчма в балканско туристическо село.Личеше си колко са заети собствениците им и с изхабена енергия ,завалийките едва са вдигали вътре чашите сигурно и не са имали сили да изчакат чеверметата да се завъртят напълно.
Мисля, че това е точно по темата

И това:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Mollov написа:"Баба знае 2 и 200.." - по принцип не всеки е способен на подобно нещо, без това сериозно да му пречи на душевният комфорт... при Зукърбърг това може да е чиста проба позьорство, и то по специфичен начин, че да се прави на скромен... така или иначе всички го знаят, че е много богат, няма сми да го показва по подобен начин... кучките няма да избягат от седан-а, най-малкото няма да го карат те
Тази тема получи много рано правилния отговор/горе/.
Харесва ми, че всеки познава милионери

Защо никой не взима предвид хобитата, любимата част от деня и мечтата на всеки индивидуален човек ?! Тези които са милионери и карат коли за 20к, може би имат друга мечта/цел/хоби, която ги забавлява/желаят/искат да реализират?! Онези с коли за по 300к може би това им е хобито/желанието/допълващото чувство?! Онези с колите за 20к може би имат други приоритети ИЛИ не са осъзнали колко е приятно да се возят в кола за 300к!
Всяко нещо си има алтернативна цена! Всеки избор на непознат човек вие го притегляте през вашaта алтернатива!
Какво значи един човек да е успешен?! Всеки има мечти и възможности! Когато някой има възможностите да постигне своите мечти остава на заден план другите неща/чуждите мечти/! Неговата цел и стратегията му за постигането и, няма нищо общо с колата и с цената и/докато двете неща са различни/!