Колко "пеперуди" са хвръкнали през последните години....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fisikela
- Потребител
-
- Кара: Е39 525d
- Мечтае да кара: M6
Колко "пеперуди" са хвръкнали през последните години....
От известно време чета за клапаните на всмукателния колектор.
Искам да изясня, чисто статистически, колко колеги във форума, ама лично на тях, да им се е случвало, да им хвръкнат "пеперудите" на колектора, и на колко километра е била колата?
Целта ми е да направим анализ, на колко от собствениците на този автомобил /Е39 със автоматична скоростна кутия/ им е прецакан двигателя, поради тази причина...?
Искам да изясня, чисто статистически, колко колеги във форума, ама лично на тях, да им се е случвало, да им хвръкнат "пеперудите" на колектора, и на колко километра е била колата?
Целта ми е да направим анализ, на колко от собствениците на този автомобил /Е39 със автоматична скоростна кутия/ им е прецакан двигателя, поради тази причина...?
Последна промяна fisikela на 04 Дек 2014, 14:38, променена общо 1 път
Re: Колко "пеперуди" са хвръкнали през последните години....
fisikela написа:този автомобил /Е39 със скоростна кутия/
A без скоростна кутия Е39 има ли

Сега сериозно. Предполагам искаш да направиш "анализ", щото се чудиш "сега да ги махам ли и моите или да си карам така". 15 човека, ако ти напишат, че са ги махнали поне още 15 ще се намерят да кажат, че не са ги махнали и всичките 30 ще са доволни от колите си. Във всеки случай лесно отстранима "детска болест" ли е прави я да нямаш евентуални излишни главоболия занапред

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Те (пеперудките на дизелите) са основно два вида - малки (по-стари, ф22мм.) и големи (по-нови, ф33мм.). Големите минават за "усилени" и по-надеждни, не се разпадали толкова лесно. Познавам хора, които си карат с тях и нямат никакви притеснения.
Excellent! Steven is my name!
тези вихрови клапи не водят след себе си никакви повреди или намаляване на кпд ако се отстранят,
а същевременно ако не се премахнат биха довели до много повреди по основния агрегат на всяко мпс.
От това мисля, че всеки би си направил извод, че поемането на този риск е необоснован и следва пеперудите да бъдат премахнати веднага.
а същевременно ако не се премахнат биха довели до много повреди по основния агрегат на всяко мпс.
От това мисля, че всеки би си направил извод, че поемането на този риск е необоснован и следва пеперудите да бъдат премахнати веднага.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
nsfw написа:
Сега сериозно. Предполагам искаш да направиш "анализ", щото се чудиш "сега да ги махам ли и моите или да си карам така". 15 човека, ако ти напишат, че са ги махнали поне още 15 ще се намерят да кажат, че не са ги махнали и всичките 30 ще са доволни от колите си. Във всеки случай лесно отстранима "детска болест" ли е прави я да нямаш евентуални излишни главоболия занапред
Пропусна останалите 90%, които не знаят въобще имат ли такова животно или нямат

Аз на моя кола не съм ги засмуквал, но бях в колата на приятел, като ги засмука и 6-те при 180км/ч. Съответно, двигателя мармалад и не става или по-скоро няма смисъл да се ремонтира.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Бъдете хора, сервизите и те хранят семейство 

- fisikela
- Потребител
-
Borymeckata написа:Те (пеперудките на дизелите) са основно два вида - малки (по-стари, ф22мм.) и големи (по-нови, ф33мм.). Големите минават за "усилени" и по-надеждни, не се разпадали толкова лесно. Познавам хора, които си карат с тях и нямат никакви притеснения.
Здравейте колеги, малко спам в собствената си тема

Благодаря на всички колеги предварително и висило посрещане на Никулден...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Изобщо не се занимавайте да махате пеперудите,това е излишно набутване!
Търсете си колектор без пеперуди фабрично
Спестява се някой лев,а и си става както трябва.Няма течове на масло и разправии с тапи.
Търсете си колектор без пеперуди фабрично

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
(bubsa) написа:Изобщо не се занимавайте да махате пеперудите,това е излишно набутване!
Търсете си колектор без пеперуди фабричноСпестява се някой лев,а и си става както трябва.Няма течове на масло и разправии с тапи.
И къде е спестяването - колектор втора ръка е 100 камъка, аз си махнах клапите и смених гарнитурите за 32 лева комплект...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:(bubsa) написа:Изобщо не се занимавайте да махате пеперудите,това е излишно набутване!
Търсете си колектор без пеперуди фабричноСпестява се някой лев,а и си става както трябва.Няма течове на масло и разправии с тапи.
И къде е спестяването - колектор втора ръка е 100 камъка, аз си махнах клапите и смених гарнитурите за 32 лева комплект...
Имаш време и условия

На мен ми взеха 60лв за махането + 40 гарнитури + 60-100лв за тапи

Има известна разлика

- fisikela
- Потребител
-
(bubsa) написа:Изобщо не се занимавайте да махате пеперудите,това е излишно набутване!
Здравей колега, ще ти бъда благодарен ако ми дадеш "сламка" от къде да взема такъв колектор. Благодаря предварително
Едно пиленце ми каза, че при махането на тези "пеперудки", двигателя ставал по-муден в ниските обороти и разхода на гориво се повишавал малко. Така ли е или пиленцето ме е излъгало? 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
fisikela написа:(bubsa) написа:Изобщо не се занимавайте да махате пеперудите,това е излишно набутване!
Здравей колега, ще ти бъда благодарен ако ми дадеш "сламка" от къде да взема такъв колектор. Благодаря предварително
Пусни си тема в "купува" и ще те засипят с предложения

На М57 са еднакви колекторите.Задължително си купи нови гарнитури и си ти

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
g0p3to написа:Едно пиленце ми каза, че при махането на тези "пеперудки", двигателя ставал по-муден в ниските обороти и разхода на гориво се повишавал малко. Така ли е или пиленцето ме е излъгало?
Може и да има нещо вярно,но не е осезаемо.
Глупости.
Със пеперуди съм карал година и половина, след което ги махнах и без тях още година и половина и никаква разлика никъде. Нито в горивото нито в ускорението нито в оборотите.
Това мога да ви го гарантирам.
Иначе, относно колектора:
-защо да си взимаш колектори като може да си ползваш собствените като премахнеш пеперудките и оставиш само основата им като тапи. Няма никаква разлика дали ще си със колектор без пеперудки или с колектор с тапи на местото на пеперудките.
Това е напълно излишен разход.
Със пеперуди съм карал година и половина, след което ги махнах и без тях още година и половина и никаква разлика никъде. Нито в горивото нито в ускорението нито в оборотите.
Това мога да ви го гарантирам.
Иначе, относно колектора:
-защо да си взимаш колектори като може да си ползваш собствените като премахнеш пеперудките и оставиш само основата им като тапи. Няма никаква разлика дали ще си със колектор без пеперудки или с колектор с тапи на местото на пеперудките.
Това е напълно излишен разход.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2