Какво ви е мнението за промените в правата на катаджиите?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какво ви е мнението за промените в правата на катаджиите?
Според мен ще настане анархия и кварталните рейсъри ще чупят тъпомера редовно
Аз скоро не съм виждал катаджии да спират коли за проверка, нещо изчезнаха

www.bmwпрофесори-bg.net
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Какво ви е мнението за промените в правата на катаджиите
Е с'а, на Цариградско ги бЕха подпукали на общо основание, от 10 коли в колоната - 7 в дясно

Ubi dubium, ibi libertas
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Разбрах, че вече имало нова схема за двайсетарката. Нали с новата промяна, за да ти напишат акт трябва да са две патрулки не знам си колко полицаи с камера и тн.
Да кажем, че ви виждат да минавате на червено, спират ви и следват реплики от сорта на:"Може да чакаме 45 минути втора патрулка с камера, за да напишем акт или да измислим нещо." Това е пример от преди няколко дни на мой познат
Да кажем, че ви виждат да минавате на червено, спират ви и следват реплики от сорта на:"Може да чакаме 45 минути втора патрулка с камера, за да напишем акт или да измислим нещо." Това е пример от преди няколко дни на мой познат

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Затва телефончето на запис като те спират и да видим кво прайм тогава 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Тъкмо мислих да пусна и аз една такава тема, ама колегата ме е предварил.Та тия милиционерчетата верно ги нема много-много вече, и ми е доста по-добре така, а не след всяка кюше да се чудя дали нема да изкочи некой дебил с фенерче и жилетка от Чистота АД.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
k-hristov написа:Тъкмо мислих да пусна и аз една такава тема, ама колегата ме е предварил.Та тия милиционерчетата верно ги нема много-много вече, и ми е доста по-добре така, а не след всяка кюше да се чудя дали нема да изкочи некой дебил с фенерче и жилетка от Чистота АД.
Откакто ги няма полицаите шофирането в софия стана по тегаво, контрол му трябва на нашто племе и при нередност глоба, като го удариш по джоба нашенеца най-се кротва.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Дрън, дрън ... Полицаите са си на място, но имат заповед да не спират.
Нямаме нужда от подобна структура, като КАТ, която е една хранилка за определен кръг! Публична тайна е как се отчитат по веригата!
2011 г. от общо 60 екипа на КАТ само един не взима подкуп. Чистата смяна обаче е тази, която трябва да уличи колегите си.Това разкриват от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.
Doberman_vas, тези хора ли ти липсват?
Операция "Палки" - арест на корумпирани катаджии
Нямаме нужда от подобна структура, като КАТ, която е една хранилка за определен кръг! Публична тайна е как се отчитат по веригата!
2011 г. от общо 60 екипа на КАТ само един не взима подкуп. Чистата смяна обаче е тази, която трябва да уличи колегите си.Това разкриват от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Club BMW написа:Дрън, дрън ... Полицаите са си на място, но имат заповед да не спират.
Кой им дава рушветите на катаджиите?Като минеш с 10лв на ръка,вместо 50лв + точки ти е добре

Не правете нарушения и не давайте на ръка и всичко ще е ОК.
Аз лично съм против новите правила.Също съм и против това да им се забранява да се крият по храстите с радарите!Ако си карам по правилата ще ме хванат за дедовия,ако ли не ще си нося последствията и те така.
Явно съдиш по себе си
Аз се старая да съм изряден и съм, така че не ми се налага да давам, но ми е проблем да ме спират без причина и да си търсят тези ... лв.
Проблема не е в даващите, а във взимащите. Ако не взимат и ти сложат прангите, ще предлагаш ли?! Много е изгодно за корумпираните полицаи твоята теза.
"ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
8. Държавният служител насърчава хората да спазват закона, като дава личен пример с поведението си."
Какво стана с ченгето, което го сгащиха? Щели да направят вътрешна проверка... и да бъде уволнен, но никой не спомена за "Наказателен кодекс", защото предвижда за приемане на подкуп от длъжностно лице годинки на топло, плюс глоба.
Не, мерси от такива следящи за спазване на закона...

Аз се старая да съм изряден и съм, така че не ми се налага да давам, но ми е проблем да ме спират без причина и да си търсят тези ... лв.
Проблема не е в даващите, а във взимащите. Ако не взимат и ти сложат прангите, ще предлагаш ли?! Много е изгодно за корумпираните полицаи твоята теза.
"ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
8. Държавният служител насърчава хората да спазват закона, като дава личен пример с поведението си."
Какво стана с ченгето, което го сгащиха? Щели да направят вътрешна проверка... и да бъде уволнен, но никой не спомена за "Наказателен кодекс", защото предвижда за приемане на подкуп от длъжностно лице годинки на топло, плюс глоба.
Не, мерси от такива следящи за спазване на закона...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Това което аз виждам е че почти няма полицаи, все едно е коледа.
За повечето тъпанари на пътя само, това че има полицай е достатъчно да кара по правилата!
Защо като отпаднаха камерите и броя на убитите по пътищата рязко се увеличи?
Който тук каже, че никога не им е давал за да мине по-леко, има респект от моя страна, ама надали има повече от 5-10% от хората. Аз не ги защитавам когато се крият, но по-добре да караме по правилата и със тях, отколкото без тях. И нека не се сравняваме с развитите държави, понеже там и хората са развити
За повечето тъпанари на пътя само, това че има полицай е достатъчно да кара по правилата!
Защо като отпаднаха камерите и броя на убитите по пътищата рязко се увеличи?
Който тук каже, че никога не им е давал за да мине по-леко, има респект от моя страна, ама надали има повече от 5-10% от хората. Аз не ги защитавам когато се крият, но по-добре да караме по правилата и със тях, отколкото без тях. И нека не се сравняваме с развитите държави, понеже там и хората са развити

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Колеги, спазвайте закона и правилника за движение по пътищата и не давайте подкуп. Полицая е виновен за вземане на подкуп, но не по-малко е виновен и даващия-и двете страни търпят наказателна отговорност. Явно българина все още не е променил манталитета си и му е по-лесно да мине със "син пропуск на Министерството на финансите". Не трябра да има и корумпирани полицаи, но този парадокс все някога ще се изтръгне. Трябва повече прозрачност при такива случаи-сигнали на тел.112, както и реципрочни мерки към служителя взел подкуп. Лошото в случая е, че след като даден служител е "рекетирал" на пътя 10-20 години, след като е "хванат в крачка", ще намери добър адвокат и "правилния" съдия ще определи "НЕВИНЕН", поради липса на доказателства. Цялата система е "гранясала".
Проблема може да се реши, но явно не е изгоден за някого-камери на всеки ъгъл+драконовски мерки за плащане на съставените наказателни постановления/при нужда отнемане на движимо и недвижимо имущество/. Така ще намалеят нарушенията и престъпленията по улиците, което ще доведе и до по-малко жертви на пътя. За взелия подкуп-10 години на "топло"+още толкова на Белене.На българина му трябва дисциплина и "желязна" ръка+казарма, в противен случай ще има само мрънкане и криворазбрана демокрация! Живи и здрави!
Проблема може да се реши, но явно не е изгоден за някого-камери на всеки ъгъл+драконовски мерки за плащане на съставените наказателни постановления/при нужда отнемане на движимо и недвижимо имущество/. Така ще намалеят нарушенията и престъпленията по улиците, което ще доведе и до по-малко жертви на пътя. За взелия подкуп-10 години на "топло"+още толкова на Белене.На българина му трябва дисциплина и "желязна" ръка+казарма, в противен случай ще има само мрънкане и криворазбрана демокрация! Живи и здрави!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Е аз онзи ден отивам към Бояна и на околовръстното преди Борис, застанали двама пешаци и развяват палките. А ме бяха спрели, а стана цирк Буш 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Doberman_vas написа:Защо като отпаднаха камерите и броя на убитите по пътищата рязко се увеличи?
Имаш ли някаква официална статистика за това или си го съчини сега. Щото по мое мнение се кара много спокойно и сигурно откакто не дебнат и не изкачат. Тоест правят го по-малко ,иначе продължават да си го правят. Създават много повече предоставка за ПТП като търчат през 3 платна и мантинела и 10 човека коват спирачки и си метат телефоните. Атова дето праят задръстване с масовите проверки въобще не е за коментар. А рейсърите си ги знаят къде са и кога са и за колко пари са и си карат и преди и сега така.
Ама и те ше си "спазват" и заобикалят новите правила, колкото и ние нашите.
Но тука от 20 човека 18 моралисти анти-нарушители, а утре пак :джигит с БМВ еди кво си

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Тия дето много бръщолевят, ама се качват на кола от гарата до барата и на година минават по 1000 км нека не се изказват. Нека кажат какво мислят хората, на които голяма част от деня минава зад волана. Бихте ли карали по Ботевградското с 50? Готови ли сте да спазвате неадекватни правила и знаци от времето на комунизма? Цял ден гледам как половината шофьори не могат да карат, а другата половина си мислят, че могат. Цял ден гледам как се пускат леви и леви ленти в задръстването и как се засича после. Цял ден гледам как спят по светофарите и образуват задръствания. Това селянче-студентче разбута лайната, които ще ги ядат тези, които шофират активно. Разберете, че не се намирате в европейска държава, а една изостанала и нещастна страна, изпълнена с корупция и точене на еврофондове, където човешкият живот е жълти стотинки. Първо трябва да се изкоренят царящите страх и чувство на безнаказаност със мерки, които биха въвели само хора като Стамболов, липсващи на днешната политическа сцена.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
k.milanov написа::"Може да чакаме 45 минути втора патрулка с камера, за да напишем акт или да измислим нещо."
Ето къде се бавят тия от втората патрулка

http://prikachi.com/images.php?images/275/7766275o.jpg
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2