Какво ви е мнението за промените в правата на катаджиите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Какво ви е мнението за промените в правата на катаджиите

Мнение от Club BMW » 06 Дек 2014, 23:12

Издадената заповед от вътрешния министър Веселин Вучков във връзка с осъществяване на пътния контрол...

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 07 Дек 2014, 10:31

Мен ми направи впечатление, че полицаите изчезнаха още като им направиха мобилните камери незаконни. Не съм от най активно каращите, 700-800км на месец от които 300-400 извънградско. Инак анархията на пътя особенно в София е на макс - преди години ги бяха отучили тарикатите да карат в бус лентите, почти през ден имаше акции, сега всеки 3ти там си пердаши
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар

Мнение от gurcayy » 07 Дек 2014, 15:38

Прав е колегата над мен. Нищо не ме дразни повече от австралопитеците, които карат по бус лентата. Не се гордея с постъпката си, може би трябваше да се овладея, но вчера вечерта набих канчето на един, който беше задръстил бус лентата малко по-надолу преди камерата на Орлов мост, а отзад линейка се опитваше да гази през тротоара заради него. А нашият надул музиката и нито гледа в оглелалата, нито нищо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Дек 2014, 15:48

stefanoff написа:Мен ми направи впечатление, че полицаите изчезнаха още като им направиха мобилните камери незаконни. Не съм от най активно каращите, 700-800км на месец от които 300-400 извънградско. Инак анархията на пътя особенно в София е на макс - преди години ги бяха отучили тарикатите да карат в бус лентите, почти през ден имаше акции, сега всеки 3ти там си пердаши

Че нали в София са най-културните и оправните шофьори, постоянно се плюе по провинциалните селяни минали с колите през столицата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 07 Дек 2014, 19:59

Doberman_vas написа:
k-hristov написа:Тъкмо мислих да пусна и аз една такава тема, ама колегата ме е предварил.Та тия милиционерчетата верно ги нема много-много вече, и ми е доста по-добре така, а не след всяка кюше да се чудя дали нема да изкочи некой дебил с фенерче и жилетка от Чистота АД.

Откакто ги няма полицаите шофирането в софия стана по тегаво, контрол му трябва на нашто племе и при нередност глоба, като го удариш по джоба нашенеца най-се кротва.

:yes:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2014, 20:28

gurcayy написа:вчера вечерта набих канчето на един

Добре дошъл в нинджа.бг форума. :ok: Няма да се притесняваш. Тука всички сме така и редовно се бием, ще видиш сам. Даже един миналата година с некво Субару дойде да се прави на събора и голям бой яде. Клипчето е навсякъде в нета. Може да видиш колко много го бихме. :mhihi: Ако искаш мога да те поканя в подфорума "боен клуб", който по принцип е скрит за обикновени потребители. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 08 Дек 2014, 9:07

Колеги моля за не информираните като мен и много други, напишете на кратко какви законови изменения има и какво НЕ могат вече да правят катаджиите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 08 Дек 2014, 11:46

Колега, в момента дори и органите на КАТ не могат да ти обяснят точно какво могат или не могат да правят. Идеята на новите им вътрешни наредби е следната: край на случайните проверки, при които катаджии, без автомобил и технически средства стоят отстрани на платното и спират автомобили. Всички нарушения ще бъдат записвани с техническо средство и ще бъде съставян акт за установяване на адм. нарушение, или ако е заснето нарушението от стационарна камера, ще бъде съставян електронен фиш. Освен това се засилва и вътрешния контрол в системата на "Пътна полиция", който касае разположението на мобилните екипи и дейността им в рамките на една смяна. Друг е въпросът, че според новите правила, автомобил трябва да бъде спиран след като водачът е извършил конкретно нарушение- тук се появява и въпросът как ще се следи за редовността на документите на водача. Повишава се и рискът от документално неизрядни водачи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 08 Дек 2014, 12:12

Благодаря за информацията.

Тук намерих полезна информация относно възможността за снимане с камери: http://pravatami.bg/6273

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Дек 2014, 12:47

Николай Диянов написа:Колега, в момента дори и органите на КАТ не могат да ти обяснят точно какво могат или не могат да правят. Идеята на новите им вътрешни наредби е следната: край на случайните проверки, при които катаджии, без автомобил и технически средства стоят отстрани на платното и спират автомобили. Всички нарушения ще бъдат записвани с техническо средство и ще бъде съставян акт за установяване на адм. нарушение, или ако е заснето нарушението от стационарна камера, ще бъде съставян електронен фиш. Освен това се засилва и вътрешния контрол в системата на "Пътна полиция", който касае разположението на мобилните екипи и дейността им в рамките на една смяна. Друг е въпросът, че според новите правила, автомобил трябва да бъде спиран след като водачът е извършил конкретно нарушение- тук се появява и въпросът как ще се следи за редовността на документите на водача. Повишава се и рискът от документално неизрядни водачи.

Te новите камери (на Струма има такива) директно те снимат за гражданска (за винетка не съм много сигурен). 1-2 км по-надолу се залагат катаджийте и спират само тези , които трябва
Не Мы такие, Жизнь такая

Предишна

Назад към Извън Темата