Проблем с форматиране на Micro SD Card?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с форматиране на Micro SD Card?
Здравейте, вчера тръгнах да си качвам някакви работи на картата, която е 2ГБ, но качих около 1ГБ и ми изписа, че няма повече място. Това ми се е случвало и преди и до сега съм го оправял с форматиране. Но този път уж се форматира, но сега като пробвам да влезна в нея, ми изкарва прозореца за форматиране автоматично, а каквото и да пробвам от опциите ми пише - Windows is unable to complete the format. Четох из Гуугъл и стигнах до някакви линкове за програми за форматиране, но като ги пусна ми пише, че картата е Write-protected и да мръдна палчета на SD slot картата, в която поставям мойта Micro SD. Но тя е отключена?! Реших да пробвам и с друга карта, в която да сложа микрото, но без резултат и сега, нито формат, нито мога да я ползвам, някакви идеи? 

Re: Проблем с форматиране на Micro SD Card?
Възможно е да е заминала по принцип. Възможно е и да е вирусясала(ебаси думата
). Може рийдъра да се е скапал. Пробвай на друг комп да я форматираш. Пробвай с друг рийдър. Опитай формат от команден ред(cmd). Лайв линукс дистрибуции също вършат много добра работа в такива случаи. Аз ползвам SLAX, че е най-малък и лек. Ако нищо не помага картата ти най-вероятно е за боклука вече.

nsfw написа:Възможно е да е заминала по принцип. Възможно е и да е вирусясала(ебаси думата). Може рийдъра да се е скапал. Пробвай на друг комп да я форматираш. Пробвай с друг рийдър. Опитай формат от команден ред(cmd). Лайв линукс дистрибуции също вършат много добра работа в такива случаи. Аз ползвам SLAX, че е най-малък и лек. Ако нищо не помага картата ти най-вероятно е за боклука вече.
На лаптоп с вграден слот за карти изобщо не я намира. Явно е свършила.
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Колега пробвай с това : HPUSBDisk
знам че се казва USB , поправял съм с нея няколко флашки и SD карти в подобно състояние (или вече и е било време на твойта)
знам че се казва USB , поправял съм с нея няколко флашки и SD карти в подобно състояние (или вече и е било време на твойта)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

mit-kong написа:На лаптоп с вграден слот за карти изобщо не я намира. Явно е свършила.
А друга карта имаш ли да пробваш дали е картата или рийдъра? Виж в device manager-a все пак да не ти е с удивителен рийдъра. Смени му драйверите профилактично.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Аз вече 2 флашки и 1 SD карта хвърлям след точно такава грешка. Шанса да я оправиш е около 1% според мен.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Флашката е заминала.
Щом компютъра не я вижда, пиши я кош.
Също така има флаш памети по 32GB , обаче са такова менте, че само проблеми прави, а и често не уж 32 GB а не може да качи и 8 GB.
Щом компютъра не я вижда, пиши я кош.
Също така има флаш памети по 32GB , обаче са такова менте, че само проблеми прави, а и често не уж 32 GB а не може да качи и 8 GB.
7 мнения
• Страница 1 от 1