Откраднат Автомобил
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Откраднат Автомобил
Mercedes C220 CDI 99 г.
Мисля че се пада около 80% от застрахователната оценка.
Иначе и на мен са ми казвали, че ако някой се обади за теб може да само да забавят нещата.
Мисля че се пада около 80% от застрахователната оценка.
Иначе и на мен са ми казвали, че ако някой се обади за теб може да само да забавят нещата.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
samphonе написа:На баща ми му откраднаха колата.
Без никакви жокери, без никакви щети през годината. Застрахована в ДЗИ мерцедес за 4500лв. след 4м. му изплатиха 3800лв.
Това беше реалността при него.
И каква беше причината да намалят сумата за изплащане ?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Е има овехтяване. Никога не може да изплатят 100% от застрахованата стойност.
Освен в същият ден на сключване на каското да я блъснеш тотал-ка.
За кражба май няма никакъв шанс на пълно обезщетение. Винаги се чака доста месеци: 6-7-10 разследване и си смятат овехтяване.
За кражба май няма никакъв шанс на пълно обезщетение. Винаги се чака доста месеци: 6-7-10 разследване и си смятат овехтяване.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Демирев написа:Е има овехтяване. Никога не може да изплатят 100% от застрахованата стойност.
Да, но вноската ми цяла година си е фиксирана на база цена която е без овехтяване. Ама както се казва ти отиваш доброволно при вълчо ....
И не намирам логика ако я направя тоталка да дадът повече отколкото при кражба. Ако е тоталка поне ароматизатора ще си взема, при кражба само спомена остава.
masimo написа:Демирев написа:Е има овехтяване. Никога не може да изплатят 100% от застрахованата стойност.
Да, но вноската ми цяла година си е фиксирана на база цена която е без овехтяване. Ама както се казва ти отиваш доброволно при вълчо ....
И не намирам логика ако я направя тоталка да дадът повече отколкото при кражба. Ако е тоталка поне ароматизатора ще си взема, при кражба само спомена остава.
Ароматизатора освен да го помиришеш друго няма да стане или поне ако искаш пълните пари от каското.
Наскоро имахме с мой приятел инцидент с едина кола при Алианц която е на 7,5г. и е с възлагателно писмо. Просто от градушката и от лек удар отпред и в официалния сервиз дадоха добра цена, и съответно застрахователя каза "тотал щета". Съответно ни даде два варианта, като застраховката беше на цена от 24 000 лв (а пазарната цена на колата беше около 21 000лв, но те сами са си дали такава цена). Та вариантите бяха:
1. Взимаш 24 000лв и не помирисваш колата.
2. Взимаш 16 000лв и си взимаш колата в това състояние, като не искат бележка за бракувана кола. (щото някои искат и освен на части не можеш да си я оправиш или пне доста трудно)
А пък то ни се появи трети вариант:
Взехме 16 000лв от застрахователя и колата. А за колата наддаваха един от приемчиците на Балкан Стар и един джамбазин. Та накрая джамбазина спечели на 9500лв.
Вариантите са много.
На нас ни обясниха, че има овехтяване което за 9м. от сключването на застраховката ми се стори доста, но пазарната цена на колата беше близо до тази която ни дадоха така че не протестирахме много.
Нямаше как да ни предложат да си запазим колата понеже беше открадната, но при тотал щета може да има доста варианти.
На нас ни обясниха, че има овехтяване което за 9м. от сключването на застраховката ми се стори доста, но пазарната цена на колата беше близо до тази която ни дадоха така че не протестирахме много.
Нямаше как да ни предложат да си запазим колата понеже беше открадната, но при тотал щета може да има доста варианти.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Да не отварям нова тема - юни месец ни откраднаха колата, която беше застрахована в Булинс на 10000 лв.
Най-сетне излезе решението им и обезщетението е 7800 лв., което не ми харасва.
Та има ли смисъл от обжалване, адвокати и съдилища?
Питам от чисто финансова гледна точка. Дали ще ги взема сега тия пари сега или след 1 година ми е все тая. Да инвестирам в хонорари на адвокати също не ми е проблем, стига да не е загубена каузата.
Питам от чисто финансова гледна точка. Дали ще ги взема сега тия пари сега или след 1 година ми е все тая. Да инвестирам в хонорари на адвокати също не ми е проблем, стига да не е загубена каузата.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Няма значение за колко е застрахована колата. Това, че хората се бутат да застраховат коли с пазарна стойност 6500-7000 лв за 10-11 к, облагодетелства единствено и само застрахователя > брокера - по-голямата премия и комисионна респективно. Дори и за 20к да я застраховаш накрая винаги се изплаща % от ПАЗАРНАТА стойност към момента на събитието, а не по сумата, написана в полицата. Кофти е, но така стоят нещата. Затова следващия път като отидете при брокера - възможно най-ниската цена, която е близка до реалната или минимума, която дава съответния застраховател, защото тия хиени са си вързали гащите с тези минимални суми.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Дават ти 78% от каското, което е близо до общо известните 80%.
Според мен взимай парите и не се занимавай.
Според мен взимай парите и не се занимавай.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
gurcayy написа:Няма значение за колко е застрахована колата. Това, че хората се бутат да застраховат коли с пазарна стойност 6500-7000 лв за 10-11 к, облагодетелства единствено и само застрахователя > брокера - по-голямата премия и комисионна респективно. Дори и за 20к да я застраховаш накрая винаги се изплаща % от ПАЗАРНАТА стойност към момента на събитието, а не по сумата, написана в полицата. Кофти е, но така стоят нещата. Затова следващия път като отидете при брокера - възможно най-ниската цена, която е близка до реалната или минимума, която дава съответния застраховател, защото тия хиени са си вързали гащите с тези минимални суми.
Тука има и друг тънък момент. Кола, с пазарна оценка на 5000 лв. и застрахована за да кажем 9000лв. Тая същата кола я крадат, после застрахователите казват, че има опит за застрахователна измама - от тая разлика в цените. Човека не взе никакво обезщетение, не помня дали не го и съдиха за "измамата". Това съм го чел тук във форума.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Веднага налазиха форумните експерти да ми обясняват какъв съм измекяр, че кола за 5 бона съм я застраховал за 10...
Има и други е46-ци освен 320д на милион километра
Има и други е46-ци освен 320д на милион километра

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Можеш да заведеш дело, но съдът ще гледа средната пазарна стойност. И евентуално ще присъди да ти се плати разликата плюс лихва върху нея за забавата. Ако е близо или над 10к си струва, ако е 8500 по-скоро не.
Много лобистки тия наредби и закони за застраховането. Плащаш си процент от стойността на колата в момента, а ако я откраднат в края на годината ти плащат по-малко. Въпреки, че си заплатил за по-високо покритие актуално към момента на сключване на полицата. Все едно ти в края на годината ако нямаш щети да искаш да ти върнат застрахователната премия изчислена върху разликата в стойността в началото и края на годината.
Много лобистки тия наредби и закони за застраховането. Плащаш си процент от стойността на колата в момента, а ако я откраднат в края на годината ти плащат по-малко. Въпреки, че си заплатил за по-високо покритие актуално към момента на сключване на полицата. Все едно ти в края на годината ако нямаш щети да искаш да ти върнат застрахователната премия изчислена върху разликата в стойността в началото и края на годината.

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
drago_pavlov написа:Да не отварям нова тема - юни месец ни откраднаха колата, която беше застрахована в Булинс на 10000 лв.
Колега, максималното което ще получиш, дори и да се съдите ще бъде 10 000лв. Последното е застрахователната сума на имуществото ти- тоест горната граница, до която носи отговорност застрахователя. Съдът определя действителната пазарна стойност на автомобила към датата на извършване на кражбата. За целта се ползват услугите на вещо лице, което изготвя експертиза. Тя се основава на това, което му казват "метод на пазарните аналози". Казано с две думи- отваря един сайт за автомобили, преглежда няколко обяви и определя средна цена, като прилага съответен коефициент увеличение, тъй като ще установява цена към един предходен момент. Личното ми мнение е да не се занимаваш, тъй като ще получиш не повече от 700-800 лв. повече. За това пък ще буташ съдебно производство поне 2 инстанции, с включващите се в това разходи.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колега, обясни от правна гледна точка този казус ако можеш, че ми е много интересен.
Аз плащам застрахователна премия в началото на годината върху 10 000лв. Тя се изчислява като процент от стойността на автомобила. В края на годината ми го крадат, а аз получавам по-малко. Т.е. съм платил процент върху нещо, което го няма и не ми се възстановява нито стойността върху която е пресметната премията, нито самата премия.
Аз плащам застрахователна премия в началото на годината върху 10 000лв. Тя се изчислява като процент от стойността на автомобила. В края на годината ми го крадат, а аз получавам по-малко. Т.е. съм платил процент върху нещо, което го няма и не ми се възстановява нито стойността върху която е пресметната премията, нито самата премия.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
bum_bum написа:Колега, обясни от правна гледна точка този казус ако можеш, че ми е много интересен.
Винаги се смята и овехтяване на автомобила, което го има при всички положения за близо една година
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4