Проблем с оборотите

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с оборотите

Мнение от bmw_e39_ » 25 Май 2014, 16:45

Здравейте имам проблем с оборотите когато е студена(до като не излезе от синьото),след това всичко си е ок-няма проблеми.Първите няколко минути работи добре,тръгвам да я карам няма да предърпва няма нищо ,след това спра на някой светофар и започва да мъче да гасне и някой път даже гасне.Сменил съм свещите,масла,филтри.На диагностика нищо не показва-няма грешки.Та въпроса ми е от какво може да е?Някой ми каза че е замърсено стъпковото моторче,ако е така защо като е загрее няма проблеми?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Re: Проблем с оборотите

Мнение от Vacheto » 22 Ное 2014, 20:57

Здравейте. Гледам, че темата стои без отговор, но ще я ползвам защото и аз имам същия проблем. Студена ли е колата, особено сутрин, когато е стояла много часове пред блока, след като запаля почват да й играят оборотите и да гасне. Когато загрее няма абсолютно никакви проблеми.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 13 Дек 2014, 8:23

при мен беше така а сега вече на студен пали и гасне но до колко то знам на диагностиак ми излезна датчик на разперделителен вал и датчик тепература на главата
само че тоя на разпределитела не сам го още сменил поради финансови причини

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_e39_ » 21 Дек 2014, 0:01

Като я закача на диагностика - няма грешки

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 28 Дек 2014, 23:19

Колата трудно ли пали? Ако е датчик на коляновия или разпределителния вал диагностиката няма да го хване, докато не изпатка напълно. :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 29 Дек 2014, 4:13

Пали само докато и бутна ключа. Не се замисля, без значение дали е студена или топла. След празниците ще я закача в някой сервиз да видим, иначе по таблото нищо не ми свети. Вдигне ли 30 градуса и е наред нито гасне нито й играят оборотите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 18 Фев 2015, 20:50

Имах откачен маркуч за вакуума мисля. Имам един тройник до изпарителя, с малки маркучета и едното беше извадено. Поставих го обратно и от тогава нямам проблем с обороти и гаснене, когато е студена. Не съм ходил по майстори и случайно видях видящото маркуче като си проверявах маслото. Не, че при всеки това ще е решение на проблема, но явно понякога дребни неща като това решават големи проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 23 Фев 2015, 8:21

Vacheto написа:Имах откачен маркуч за вакуума мисля. Имам един тройник до изпарителя, с малки маркучета и едното беше извадено. Поставих го обратно и от тогава нямам проблем с обороти и гаснене, когато е студена. Не съм ходил по майстори и случайно видях видящото маркуче като си проверявах маслото. Не, че при всеки това ще е решение на проблема, но явно понякога дребни неща като това решават големи проблеми.

тя с газ ли е тая кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 23 Фев 2015, 23:17

Моята е с газово. И от там ми беше проблема. Не съм в час с тия работи, но със сигурност от това ми бяха дертовете.

Назад към E39