Проблем с оборотите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с оборотите
Здравейте имам проблем с оборотите когато е студена(до като не излезе от синьото),след това всичко си е ок-няма проблеми.Първите няколко минути работи добре,тръгвам да я карам няма да предърпва няма нищо ,след това спра на някой светофар и започва да мъче да гасне и някой път даже гасне.Сменил съм свещите,масла,филтри.На диагностика нищо не показва-няма грешки.Та въпроса ми е от какво може да е?Някой ми каза че е замърсено стъпковото моторче,ако е така защо като е загрее няма проблеми?
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Re: Проблем с оборотите
Здравейте. Гледам, че темата стои без отговор, но ще я ползвам защото и аз имам същия проблем. Студена ли е колата, особено сутрин, когато е стояла много часове пред блока, след като запаля почват да й играят оборотите и да гасне. Когато загрее няма абсолютно никакви проблеми.

- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
при мен беше така а сега вече на студен пали и гасне но до колко то знам на диагностиак ми излезна датчик на разперделителен вал и датчик тепература на главата
само че тоя на разпределитела не сам го още сменил поради финансови причини
само че тоя на разпределитела не сам го още сменил поради финансови причини
Колата трудно ли пали? Ако е датчик на коляновия или разпределителния вал диагностиката няма да го хване, докато не изпатка напълно. 

- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Пали само докато и бутна ключа. Не се замисля, без значение дали е студена или топла. След празниците ще я закача в някой сервиз да видим, иначе по таблото нищо не ми свети. Вдигне ли 30 градуса и е наред нито гасне нито й играят оборотите.

- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Имах откачен маркуч за вакуума мисля. Имам един тройник до изпарителя, с малки маркучета и едното беше извадено. Поставих го обратно и от тогава нямам проблем с обороти и гаснене, когато е студена. Не съм ходил по майстори и случайно видях видящото маркуче като си проверявах маслото. Не, че при всеки това ще е решение на проблема, но явно понякога дребни неща като това решават големи проблеми.

- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
Vacheto написа:Имах откачен маркуч за вакуума мисля. Имам един тройник до изпарителя, с малки маркучета и едното беше извадено. Поставих го обратно и от тогава нямам проблем с обороти и гаснене, когато е студена. Не съм ходил по майстори и случайно видях видящото маркуче като си проверявах маслото. Не, че при всеки това ще е решение на проблема, но явно понякога дребни неща като това решават големи проблеми.
тя с газ ли е тая кола
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Моята е с газово. И от там ми беше проблема. Не съм в час с тия работи, но със сигурност от това ми бяха дертовете.

9 мнения
• Страница 1 от 1