Цената на петрола се срина - под 60 долара на барел!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Цената на петрола се срина - под 60 долара на барел!

Мнение от Владо » 17 Дек 2014, 13:06

Не знам дали е лош, но със сигурност е глупав... като всеки продукт на кгб :mhihi:

Апропо, само за деня са метнати нови 2 милиарда долара да се спре потъването на рублата... спрени са почти всички продажби на западните фирми в русия... в момента ново бмв няма как да си купиш там от официален вносител... Викаш, всички тия работи са резултат от гениалността на кагебиста ??? трябва да си сляп за процесите в страната, която ще стигне до просешка тояга под мъдрото ръководство на ребрестия...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Дек 2014, 13:22

Че РФ е нетен донор на германската икономика не от вчера . Какво се промени последната година ? Освен американската подводница - укайна , друго не виждам ново .
Европа е съюзник на САЩ, но е и най-големият търговски партньор на Русия. Москва е третата по важност в търговията страна за целия ЕС и основен източник на енергоносители, като делът на руския петрол и газ е 30% от потребяваното в Европа. В Русия се продават 18% от продуктите на химическата индустрия на ЕС, Европа е продала в Русия автомобили за 10 млрд. евро през 2012 г. Москва изнася в ЕС 40% от паладия, който добива, 20 процента от титана, 14 процента от платината, а тези редки метали са ключови за всяко високотехнологично производство
.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 17 Дек 2014, 13:27

drago_pavlov написа:Някой ще гризне дървото, и то много сериозно...
А ако съдим по новата ни история, ние винаги сме на страната на гризачите... :banghead:
Дано не ни излязат през носа тия ниски цени...

напълно си прав, само че нещата в европа не са като преди 30 години. Вече няма как да гризнем само ние. Или гризва цялото ЕС или никой в него. Този път сме от правилната страна на делението. Русия, ЕС и США вече си изиграха ходовете. Сега чакаме да видим Китай кво ще каже и коя везна ще наклони
А за цените в момента съм 100% сигурен че после ще ни излязат през гъза. Това десетилетие е последното в което ще е рентабилно да се кара на изкопаеми горива. Следващата кола - хибрид, по-следващата изцяло на ток. Такива са ми плановете
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 17 Дек 2014, 16:54

© написа:
Демирев написа:Чудовщни далавери по бензиностанцийте по Господари на ефира.
Разкриха как се пълнят в 55л. резервоар 67 литра на бензиностанция от голяма верига :evil: :evil:
...въпреки скритото и замазано се видя че е Шел...но и в други големи вериги си въртят лъжите с литрите напълнено гориво :evil:
Колонката засича пяната и отчита че е напълнено 67 л. - а в резервоара реално има 55 л. и спец.пяна...веро с химически примеси далеч от бензин и дизел! :evil: :evil: :evil: :evil:
Според шефа на КЗК реално българина зарежда на 3.20 лв. литър бензин А95 и дизел.

приказки от 1001 нощ, ако има подобен случай то съвсем не може да бъде масов
Все пак ми е интересно да видя предаването на Господари на ефира, още повече щом засяга една верига която наистина не харесвам :lol:
Тоя шеф на КЗК ако има информация за 3,20лв няма нужда да дава изявления ами направо да действа. Или така е по-лесно - само да се говори

http://gospodari.com/%D0%BB%D1%8A%D0%B6 ... 48110.html

Мисля, че е това :)
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 17 Дек 2014, 17:04

Днес в ''Таймс'' попаднах на много хубава карикатура описваща актуалното състояние на Русия.От една страна силния за себе си Путин и от друга това,което причини на икономиката на собствената си страна.Естествено аз съм привърженик на това да има баланс в този Ню Уърлд Ордъ ,не ме интересува дали Русия ще фалира или не,но не е хубаво и икономическите, и военните и геостратегическите жокери да са все от едната страна на Океана.Губим всички ние-дребните душици данъкоплатски.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 17 Дек 2014, 17:49

ineedmoney написа:напълно си прав, само че нещата в европа не са като преди 30 години.

тва преди 30 години не би звучало възможно.. но да европа днеска е обединена и според мен вървим към европейски щати :) само това че европейското законодателството вече е над законите в страните членки говори само по себе си
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 17 Дек 2014, 17:54

Глей как се радват на един (невъзможен) крах на Русия...И то граждани на държава, която на 90% зависи от Русия в енергийния сектор. :lol:
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 17 Дек 2014, 18:01

acer написа:
ineedmoney написа:напълно си прав, само че нещата в европа не са като преди 30 години.

тва преди 30 години не би звучало възможно.. но да европа днеска е обединена и според мен вървим към европейски щати :) само това че европейското законодателството вече е над законите в страните членки говори само по себе си

Колкото германци,холандци,французи и фламандци познавам с частен бизнес или занимания до гроб мразят Евросъюза.Ама страшно много.Но всички ,които са на държавна/бюджетна службица си го тачат.За мен ЕУ е съвремения СССР.Доказано многократно.Убийствени данъци,почти те карат да намразиш частната инициатива ,господство на мегакомпаниите и монополистите и рай за човечеца на държавна хранилка.
Да не говорим че от 3 години само 2 държави вземат решенията.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 17 Дек 2014, 18:02

MatriX_Fucked написа:Глей как се радват на един (невъзможен) крах на Русия...И то граждани на държава, която на 90% зависи от Русия в енергийния сектор. :lol:

бе той и СССР беше невъзможен да крАхне, ма си падна като нищо... а Русия днеска е бледа сянка на СССР... не са решили не е паднала и така ще е докато имат икономика базирана не на производство а на износ на газ/горива ;) ние 1 зима ще изкараме без газ, но Масква 1 зима без да продава изкопаеми на европа ще се срине.. на руснаците нищо няма да им стане, само спестявания.. а на Путин ще му хвръкне главата дето се правеше на велик :mhihi: от кгб-сти политици не става

jorsenbmw написа:
Колкото германци,холандци,французи и фламандци познавам с частен бизнес или занимания до гроб мразят Евросъюза.Ама страшно много.Но всички ,които са на държавна/бюджетна службица си го тачат.За мен ЕУ е съвремения СССР.Доказано многократно.Убийствени данъци,почти те карат да намразиш частната инициатива ,господство на мегакомпаниите и монополистите и рай за човечеца на държавна хранилка.
Да не говорим че от 3 години само 2 държави вземат решенията.

много.. колко много да познаваш, Украйна ако влезе, ЕС става 650 млн :mhihi:
имаше избори видя се "националистите" въпреки растежа им заради кризата нямат никаква гласност и хората одобряват идеята за обединена европа в която свободно се пътува и търгува :) Убийствените данъци не зависят от ЕС а от националните парламенти.. Във Франция данъка е 70%, Германия 30% (май), България 10%.. та така.. но спора е излишен, има се избори и се видя хората какво искат.
Последна промяна acer на 17 Дек 2014, 18:09, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Дек 2014, 18:09

acer написа:

Пак ли във Фейса зацикли ? :lol:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 17 Дек 2014, 18:30

днес гледам пропан-бутан 0.98лв :mhihi: от много време не е било литъра да е повече при зареждане от лева ;)
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 17 Дек 2014, 18:41

По-ниските цени не означават по-голяма платежоспособнност.
Винаги ми е било чудно как хората се радват като им падат /уж/ разходите,а никога не обръщат внимание че от години не са им се вдигали както трябва приходите.Малко Пирова победа ще дойде цените на горивата,аз не виждам да са се отразили на нещо съществено в положителен апсект.

Даже и съвсем дребния факт, че тази година я няма самохвалната тема в този форум кой къде щял да изкара феноменално новогодишните празници,а за 8-ми декември един студент не се разписа и на пияна кратуна ми е ясно какви са настроенията на хората.
И да вметна,за да е в крак с икономическия анализ по темата,че от началото на рестрикциите към Русия 140 фирми в БеНеЛюкс фалираха или бяха закрити ,защото пряко или косвено зависиха от това.Който иска да си намери инфо в гугъла и да чете.И пази Боже стачната вълна да залее цяла Европа / с действащ бизнес,а не България/.Тогава пак ще си говорим,имало ли е избори и хората какво си избраха.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 17 Дек 2014, 18:47

Валутата на ОАЕ се срина със 17%, канадския долар се смъкна на нива отпреди 5 години, но нас залива информация как се готви преврат в Русия...Ебаси колонията...
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 17 Дек 2014, 18:54

И какво като се е сринала???Вчера обмених евро при курс 4,45 дирхама за едно евро,февруари беше почти 4,95.Долара пък е скочил на 3,62 ,а беше твърда тройка преди 10 месеца.Бензинът им е 63 български стотинки,а дизела 1,5 лева. 2009 година беше 16 стотинки....да не ти говоря за цените на имотите какви са и как се очаква да са към 2020г-само нагоре. И да ти кажа 2001г. 1000 дирхама бяха пари,сега отиват за три дни.Но какво от това?????И заплащането отдавна е много на друго ниво.Защо се гледа курса на една валута а не реалната и сила на местния й и международен пазар.
В България като сме 1,95 закотвени за евро,цъфнали сме и сме вързали а улиците са пълни с усмихнати хора........ мъка мъкаааа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 17 Дек 2014, 19:20

[quote="jorsenbmw"]По-ниските цени не означават по-голяма платежоспособнност.
Винаги ми е било чудно как хората се радват като им падат /уж/ разходите,а никога не обръщат внимание че от години не са им се вдигали както трябва приходите.Малко Пирова победа ще дойде цените на горивата,аз не виждам да са се отразили на нещо съществено в положителен апсект.

ами колега така е не ни остава нищо друго в тази наша държавица освен да се радваме на маааалко по евтинки горива за всеки е ясно, че приходи в тази скапана страна големи няма да види така че.........
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата