Има ли расизма почва у нас?
Модератор: Общи модератори
Има ли расизма почва у нас?
Здравейте колеги,
преди всичко искам да напиша, че се определям като човек, който няма нищо против други раси или изповядване на различна религия от нашата, но в последно време забелязвам тенденцията как хората, които споделят тази страна с нас, се имат за нещо повече и най-вече наглостта на "циганите".
Никога и за нищо на света не съм определял някого като циганин само защото има по-мургава кожа или изповядва, както казах друга религия, а винаги съм преценявал хората според това що за стока е..най-кратко казано.
Не знам дали се дължи на факта, че съм отраснал в малък град, в който има един квартал с такива хора, но тогава те си стояха само из квартала им и не слизаха по център и т.н., а в вчера чух история и то от близка приятелка как е попречила на изнасилване като е видяла младо момиче на земята към полунощ в същия град..
Не мога да отбележа или изкажа огорчението си, че въпросните хора /циганите/ са безкрайно нагли, арогантни и се имат за нещо повече от българите и особенно в последно време това се набива доста на очи..
Искам да ви попитам вас вие на какво мнение сте? Наскоро имаше една снимка във фейсбук..
https://www.facebook.com/14436358992054 ... 81/?type=1
Прочетете част от коментарите..вижте за каква омраза става на въпрос между българи и цигани/турци и искам да попитам най-културно това до какъв изход може да докара след евентуално, както пишат там, ако стане "гражданска война"? Ще се колим, бесим и т.н. ли? Какъв е този квартал Столипиново /наистина нямам представа, но знам, че там живеят предимно роми, извинявам се за невежеството си/? Защо ромите посягат на лекари? Че имам против дадено поведение имам, но просто тяхната наглост вече започва наистина да ми се набива на очи и особенно в по-малките градове как се множат като гниди и създават етническо напрежение..
Благодаря и надявам се наистина темата да запази добрия тон и да си дадем някои насоки с какво може и как най-вече да помогнем..
преди всичко искам да напиша, че се определям като човек, който няма нищо против други раси или изповядване на различна религия от нашата, но в последно време забелязвам тенденцията как хората, които споделят тази страна с нас, се имат за нещо повече и най-вече наглостта на "циганите".
Никога и за нищо на света не съм определял някого като циганин само защото има по-мургава кожа или изповядва, както казах друга религия, а винаги съм преценявал хората според това що за стока е..най-кратко казано.
Не знам дали се дължи на факта, че съм отраснал в малък град, в който има един квартал с такива хора, но тогава те си стояха само из квартала им и не слизаха по център и т.н., а в вчера чух история и то от близка приятелка как е попречила на изнасилване като е видяла младо момиче на земята към полунощ в същия град..
Не мога да отбележа или изкажа огорчението си, че въпросните хора /циганите/ са безкрайно нагли, арогантни и се имат за нещо повече от българите и особенно в последно време това се набива доста на очи..
Искам да ви попитам вас вие на какво мнение сте? Наскоро имаше една снимка във фейсбук..
https://www.facebook.com/14436358992054 ... 81/?type=1
Прочетете част от коментарите..вижте за каква омраза става на въпрос между българи и цигани/турци и искам да попитам най-културно това до какъв изход може да докара след евентуално, както пишат там, ако стане "гражданска война"? Ще се колим, бесим и т.н. ли? Какъв е този квартал Столипиново /наистина нямам представа, но знам, че там живеят предимно роми, извинявам се за невежеството си/? Защо ромите посягат на лекари? Че имам против дадено поведение имам, но просто тяхната наглост вече започва наистина да ми се набива на очи и особенно в по-малките градове как се множат като гниди и създават етническо напрежение..
Благодаря и надявам се наистина темата да запази добрия тон и да си дадем някои насоки с какво може и как най-вече да помогнем..
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Има ли расизма почва у нас?
А какво общо има расизма с вероизповеданията?
Аз лично съм атеист, и не бих се нарекъл расист. Циганите не ги харесвам, ама за мен циганин е по-скоро социален статус и манталитет отколкото принадлежност към раса.
Аз лично съм атеист, и не бих се нарекъл расист. Циганите не ги харесвам, ама за мен циганин е по-скоро социален статус и манталитет отколкото принадлежност към раса.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:А какво общо има расизма с вероизповеданията?
Ами добре примерно в случая българите винаги гледат с друго око на хора, които са мюсюлмани..и то може би най-вече заради това, че 500г сме били под тяхно робство. Винаги се променя представа за човек или поне сред мои близки/познати/приятели, ако се разбере това. Не знам дали заради това се дължи, но ми е направило малко или много впечатление..

Тук бих написал доста неща, ама ще ме баннат доживотно.
Расизма няма много общо с различните вероизповедания.
Индийците и азиатците са ми даже интересни. Докато арабите и негрите са ми доста противни.
Съответно почти всички смислени религии са ми интересни.
Исляма за мен е най-гнусното нещо на тоя свят, наред с арабите. Ако това ме прави расист, шовинист и там каквато е думата за релиогиозно нетолерантен спрямо тях - ДА, такъв съм. Ако зависеше от мен щеше да е е така:

Расизма няма много общо с различните вероизповедания.
Индийците и азиатците са ми даже интересни. Докато арабите и негрите са ми доста противни.
Съответно почти всички смислени религии са ми интересни.
Исляма за мен е най-гнусното нещо на тоя свят, наред с арабите. Ако това ме прави расист, шовинист и там каквато е думата за релиогиозно нетолерантен спрямо тях - ДА, такъв съм. Ако зависеше от мен щеше да е е така:

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
След расизма най-много мразя ромите.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Горе-долу и аз съм както Хаос. Не понасям отделни етноси, като араби, манговци и черни. Азиатци, южно Американци и други не ме бъркат грам, та не знам расист ли съм или не в крайна сметка.
Много хора ги е срам да кажат, че са расисти и винаги ми е било чудно защо. Например един негър с кеф ще сподели пред приятели, че мрази от дъното на душата си белите. Има и изключения, но болшинството са така, особено тези, които са от едно поколение из нормалните страни. Лично поне два пъти съм чувал от черен, че те самите са по-големи расисти от белите. А реално те най-много обичат да тръбят и да се оплакват против белите. Да не говорим, че разни смесени, наречени мулати, също мразят черните и искат да са по-бели по възможност. Това е от личен опит, не чуто или прочетено някъде.
А дали има почва у нас, има и то много! Като цяло българина не обича никой или почти никой, държавата ни е колкото един окръг и всеки плюе съседния град и изобщо всички останали, как говорили, как се държали и т.н., какво остава за чужденците..
Много хора ги е срам да кажат, че са расисти и винаги ми е било чудно защо. Например един негър с кеф ще сподели пред приятели, че мрази от дъното на душата си белите. Има и изключения, но болшинството са така, особено тези, които са от едно поколение из нормалните страни. Лично поне два пъти съм чувал от черен, че те самите са по-големи расисти от белите. А реално те най-много обичат да тръбят и да се оплакват против белите. Да не говорим, че разни смесени, наречени мулати, също мразят черните и искат да са по-бели по възможност. Това е от личен опит, не чуто или прочетено някъде.
А дали има почва у нас, има и то много! Като цяло българина не обича никой или почти никой, държавата ни е колкото един окръг и всеки плюе съседния град и изобщо всички останали, как говорили, как се държали и т.н., какво остава за чужденците..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
gromovich написа:След расизма най-много мразя ромите.
+1
Нямам против азиатци, негри и т.н. Само против цигани (ром се пие, циганин се бие)

А Столипиново е квартал на Пловдив. Не ти трябва да влизаш там. Все едно влизаш в друг свят. Пълна анархия. Един приятел беше сот-аджия в този район и един път ме прекара през "търговската улица" ... "Виждаш ли я бабата с детската количка? Под одеалцето има патлаци".

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
определено двете понятия не може да се смесват.
липса на толерантност, породена от религиозни или етнически разбирания.. едното или другото но не заедно.
например спокойно може да кажем, че целия християнски свят не приема останалите (което е така) както и, че мюсюлманите не харесват никои.. но това няма значение сега.
расизма е нещо друго и той се корени в по различни места и за мен в БГ има доста расизъм.. но пък за всичко си има причини..
липса на толерантност, породена от религиозни или етнически разбирания.. едното или другото но не заедно.
например спокойно може да кажем, че целия християнски свят не приема останалите (което е така) както и, че мюсюлманите не харесват никои.. но това няма значение сега.
расизма е нещо друго и той се корени в по различни места и за мен в БГ има доста расизъм.. но пък за всичко си има причини..
добре де..истина е, че расизма е с друго значение по книга, но тук специално в България всеки, който има различни виждания за даден /еле пък ако е от друга религия/ човек се определя като расист..

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Арабелите и чифутите, въпреки всичко, доста си приличат...
Нгуана уна, и хакуна матата -
Брат ми има интересна история - ако я види тая тема - има бая смЕх.
Рома ле и индийци -
Азиатките и в частност тайландките са ми слабост
У нас, по-скоро, толерастията има почва, отколкото расизма.
Нгуана уна, и хакуна матата -

Рома ле и индийци -

Азиатките и в частност тайландките са ми слабост

У нас, по-скоро, толерастията има почва, отколкото расизма.
Ubi dubium, ibi libertas
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Има почва расизма тук разбира се,и ние сме лоши намусени бедни хора.Винаги някой ни е виновен и е много ,,гаден подъл и ся ще го чупя от бой,,.
Но не забравяйте че ни е всички сме чужденци някъде по света. Вярвам че темата ще расте .......
Но не забравяйте че ни е всички сме чужденци някъде по света. Вярвам че темата ще расте .......
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Българите сме расисти без да е добре обосновано,срам ни е да говорим за секс,комплексари сме на тема размер на патлака и марка и размер и на колата.
Дрешки,часовници и прочее реплики са много разпространени,болезнено чуствителни сме и на тема пари и самочуствие на база на тях.
Едни от нещата които първи се променят когато човек емигрира трайно и с цел работа и установяване някъде другаде са именно толерантността ,вежливостта /макар и да е изкуствена и граничеща с лицемерие е по добре от никаква /,търпимост към различните и едва тогава усещането ,че като си с по-добри доходи имаш и самочуствие.
Тоест бедността ни за мен не е основен фактор за това което сме като национални черти,по-скоро липса на родителско внимание и възпитание,лошо обществено влияние и среда на общуване,изкривени ценности.
Дрешки,часовници и прочее реплики са много разпространени,болезнено чуствителни сме и на тема пари и самочуствие на база на тях.
Едни от нещата които първи се променят когато човек емигрира трайно и с цел работа и установяване някъде другаде са именно толерантността ,вежливостта /макар и да е изкуствена и граничеща с лицемерие е по добре от никаква /,търпимост към различните и едва тогава усещането ,че като си с по-добри доходи имаш и самочуствие.
Тоест бедността ни за мен не е основен фактор за това което сме като национални черти,по-скоро липса на родителско внимание и възпитание,лошо обществено влияние и среда на общуване,изкривени ценности.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Провокиран от това https://www.youtube.com/watch?v=oFIyR7ntWZM Какъв по-различен отговор от: "Расист съм." да дам? Моите виждания по въпроса с расизма какъвто и да е той - на расова, на етническа, на религиозна основа, са че всеки си има държава и място. В България основната религия е Християнство и тук живеят българи. В турция, турци, ислям и тн. Малко отиваме към разбиранията за "чиста раса", но не съм чак с такива крайни виждания. Разбира се това е напълно невъзможно да се случи, така че просто си оставам един обикновен интернет расист 

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Не знам защо расизма се смятаза нещо лошо? Всеки си купува расово куче пита за родословие,расовите коне струват цифра пара,даже по селата си гледат и пазят различни породи кози кокошки...Незнам как може да пазиш кръвта чист на животно а да не го сториш със себе си! Щото не знам колко са тия дето ще предпочетат муле пред расов кон.И колко от тия детоне са расисти няма да имат против дъщеря им да се ожени за някой като тоя бушмена от боговете сигурно са полудели.Няма нищо лошо да си расист и да си пазиш вида и кръвта тв е най-нормалното нещо така ни е създала природата.Тва не означава че мразиш другите!Расист и националист се превърнаха в нарищателно на нещо лошо и нещо бълващо омраза...което не е точно така..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
hell's angel написа:...У нас, по-скоро, толерастията има почва, отколкото расизма.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство