Има ли расизма почва у нас?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Има ли расизма почва у нас?

Не съм расист, но имам против налагането на друга вяра и насаждането на омраза между хората с различни виждания.
34
24%
Расист съм.
50
35%
Не ме интересуват виждания различни от моите.
2
1%
Всеки да си вярва в каквото иска, но без да ми налага мнението си.
24
17%
Всичко различно от християнството е грешно.
1
1%
Щом са дошли в нашата страна не трябва да парадират с друга религия
31
22%

Общо гласове : 142
Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Re: Има ли расизма почва у нас?

Мнение от MOGY » 18 Дек 2014, 20:51

hell's angel написа:У нас, по-скоро, толерастията има почва, отколкото расизма.

Да...и от там всяко действие има противодействие.Не е само у нас в цяла Европа е така.Квартали на Лондон приличат на индиски провинции...
За това нещата ще ескалират и не само в БГ.Европа която е люлка на съвременната цивилизация и покори и колонизира целия свят сега е колонизирана от всички тия които извади от сламените колиби преди време...
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Дек 2014, 23:06

Според мен се прави грешка, когато наред с ромите (циганите) се слага и друга раса, като чернокожите (негри) на пример.
Вие някога да се виждали повече от един циганин с някакво по-високо образование от да кажем средно?
За чернокожите има много представители, тоест при тях може да е приложима социалната сегрегация и интеграция, докато по цял свят циганите са си цигани.
Религията няма почти нищо общо с расизма, дори може да се каже че заради "далаверата", циганите ще приемат и марсианска вяра.
Това е изключително "интересен" етност, дори и в тяхната първородина не ги приемат...
Познавам разбира се двама- трима от този етност , които са страхотни хора и бих им поверил имуществото си, но това са буквално бих го нарекъл "щастлива мутация"
Но пък ние като раса, за българите говорим имаме не по-малко "цигански" черти в характера, една от тях е предателството..
Ето пример с някаква фондациика наречена "Български Хелзински комитет", тези хора са олицетворение на двуличие и национално предателство.
Тези хора си изкарват хляба, като търсят буквално под вола теле и съдят страната ни за цяло и нещяло в Страсбург, разбира се намират някой "онеправдан" ром, засилват делото, взимат предвидимо по 30-40к евро, дават му евентуално 1к евро, като останалите разбира се са "разноски по делото" и си живеят царски на гърба на собственият си народ...
Когато им бутаха кашонените незаконни постройки на циганите, веднага въпросните заведоха дело, защото разбираш ли държавата била "длъжна" да ги настани някъде, но не така се реагира, когато държавата бута незаконни строежи на българи.
За етническите турци да кажа.
дпс ще им избяга електората, като разберат как защитават циганите, защото етническите турци са по природа миролюбиви и трудолюбиви хора, а и те са пропищели от циганите...
Така че ние може много да се пънеме, но в нашата държава дискриминираните сме именно българите, и то от собствените си сънародници..

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 19 Дек 2014, 0:45

Добре, какво ви кара да мразите "циганите"? Трябва да има някоя особена черта в характера на човек, заради която да слагаме под общ знаменател почти всички с малки изключения..Както ние ги мразим, така и в индианците мразят "американците". Всяка държава си има "съквартирантска" нация, но при нас даже все едно са с привилегии и ни гледат като.."боклуци". Все едно нямаме място и то в нашата си държава. Каква е причината?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Мнение от v1e9s8o8 » 19 Дек 2014, 1:29

Единственото решение е измислено още преди 60 години. :bang: :bowdown: Мангалите не могат да се интегрират защото не искат при негрите както каза колегата по нагоре има някакъв шанс да станат хора :lol: за евреите не ми се пише чак.Най лошото е че белия човек позволява това.
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 19 Дек 2014, 1:40

как нема ги слагаме под общ знаменател, бе ман?
първият ми сблъсък с циганското племе беше в детската градина. едно дете от този етнос ми поиска някакъв мачбокс да го занесе у тях и да си поиграе с него. и мачбоксът беше до там. разбира се, казах на "тати" - дадох на оня там мачбокса си. "тати" рече: ще ти купя нов. аз :shock: институцията "тати", който в очите на едно 4 годишно дете е господ не реши проблема...
циганите винаги са били напаст божия, доколкото ми е известно в пределите на османската империя единствено от тях не се е изисквал кръвен данък. дори много българи са давали децата си на циганите, за да не ги пипат турците. сами си правете изводите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 19 Дек 2014, 1:42

http://www.burgasnovinite.bg/Osadiha-romi-za-napadenie-na-vlubeni.html#.VJNC6iz-1YU.facebook
и като четем всеки ден подобни новини, как мислиш ти...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2014, 2:01

kulov написа:как нема ги слагаме под общ знаменател, бе ман?
първият ми сблъсък с циганското племе беше в детската градина. едно дете от този етнос ми поиска някакъв мачбокс да го занесе у тях и да си поиграе с него. и мачбоксът беше до там. разбира се, казах на "тати" - дадох на оня там мачбокса си. "тати" рече: ще ти купя нов. аз :shock: институцията "тати", който в очите на едно 4 годишно дете е господ не реши проблема...
циганите винаги са били напаст божия, доколкото ми е известно в пределите на османската империя единствено от тях не се е изисквал кръвен данък. дори много българи са давали децата си на циганите, за да не ги пипат турците. сами си правете изводите.

Явно късно си роден :mhihi: Аз докато съм бил ученик в класа съм имал един единствен циганин, пардон-ром. В първи клас.. за един ден. След училище се събрахме момчетиите и му отворихме главата с един винкел да видим черепа му поне бял ли е. Директора разбра, дали е викал родители не помня но наказание не последва. Рома повече не се появи в училището. Така се поддържа етническа толерантност. С разни хелзингски комитети, права и свободи се видя до къде я докарахме.

Втория ми сблъсък с роми беше 3-4 години по-късно. Пързаляхме се в парка зимата и пристигат няколко чернокожи. Единия ми взе якето и почна да се пързаля с върху него. Като си тръгваха го хвърли- аз го взимам и гледам от джоба липсва електронен часовник с калкулатор. Рядка и скъпа вещ по онова време. :mhihi: Отивам при баща ми и от там в милицията при някакъв познат да обясня случая. На другия ден ме качват на патрулката и в Механото. Там влизаме по време на час и милиционера посочва един и вика- този ли е. Оказа се той. След час вече си бях с часовника в къщи, а мангала, извинете рома на път към ТВУ за няколко години да помисли дали е бил прав.

На по-късен етап съм имал взимане-даване с чернокожи, извинявам се- роми докато съм се занимавал със строителство. Това е мръсна долна сган незаслужаваща ни уважение, ни отношение, нито нищо като към нормален човешки индивид.

И накрая законопроекта на чичу. Гласувайте да не полОдявам :mhihi:

Законопроект за изтребление на малцинствата

чл.1 Този закон урежда изчистването на нацията от цигани .

чл.2 По смисъла на тази закон циганите са чергарско племе семити с индуски корен и кожа по-тъмна от тази на нормалните хора, ниска лична хигиена и подчертано асоциално поведение .
(1) под асоциално поведение се подразбира джебчийство, кражби на електропроводници, улични шахти, неприлично поведение, просия, гледане на ръка, продажба на килими на обществени места, носене на мръсни дрехи, проституция .
(2) циганите не следва да се зачитат от граждани на РБ като пълноправни човешки същества, противното се счита като помагачество и укривателство и се инкорпорира като криминално деяние противоречащо на реда и добрите нрави .

чл.3 Циганите се лишават от естествени права, както следва -
(1)да извършат движение на собствен ход в градските зони(градски зони по смисъла за ЗУТ), освен в случаите когато това им е заповядано от органите на реда .
(2) да извършват съвкупление, раждат и отглеждат деца на територията на РБ, освен в случаите когато това им е изрично наредено от ХЕИ и Министерство на отбраната .

чл.4 Циганите се лишават от субективни права, както следва -
(1) Политически права - създаване на партии, участие в партии, изразяване на изборен вот, участие в синдикати, изразяване на политическо или и лично мнение относно управлението на държавата и социалното благосъстояние на българите, демонстриране на политическо мнение по какъвто и да е бил пряк или конклудентен начин .
(2) Притежаването на всякаква недвижима собственост, с влизането в сила на този закон всякаква движима собственост с титуляр физическо лице от цигански произход се конфискува в полза на държавата .
(3) Притежаване на движими материални блага на стойност над 10 лева - дрехи, одеала, тоалетни прибори,битови отпадъци .
(4) Ползването на електрическо и градски транспорт, всичко по смисъла на “комунални услуги” .
(5) Облигационни субективни права - дълговете към физически лица с цигански произход се считат за погасени от момента на обнародването на този закон . Физическо лице конституирано като циганин не може да бъде страна по договор .

чл.5 Циганите следва да се наказват за неизпълнение да горните членове, както следва -
чл.3(1) - в случай на нарушение на чл.3(1) при извършване на непозволено движение в градски зони и загрозяване на пейзажът 10 дни принудителен общополезен труд, устно предупреждение . При рецидив 20 дни принудителен общополезен труд, писмено предупреждение с напечатване на номер на лицето, при трети рецидив 40 дни общополезен труд и напечатване на втори номер на лицето, четвърти, пети и така докъдето стигне с по десет дни и писмен печат на лицето .
 чл.3(2) -в случай на раждане на дете от циганка бащата се наказва с 1 година общополезен труд, и черен печат на челото . В случай на рецидив бащата се наказва с 2 години общополезен труд и втори печат на лицето . В случай на трети рецидив бащата се наказва с разстрел, третото дете се отнема от органите на ХЕИ и Министерство на отбраната .
 чл.4(1) - в случай на упражняване на политическа дейност по какъвто и да е начин и по каквато и да е форма, виновните цигани се наказват с 10 години общополезен труд а при рецидив разстрел в поделенията на МВР .
 чл.4(2) в случай на укривателство от страна на физическо или юридическо лице на недвижима собственост в патрониумът на физическо лице с цигански произход, собствеността се конфискува, а тази на физическото или юридическото лице от български произход до една втора с предупреждение за изселване за българските лица и 10 години общополезен труд за циганите .
 чл.4(3) притежаваните от физически лица с цигански произход движими вещи с митническа оценка над 10 лева се конфискуват в полза на държавата, а титулярите им се наказват с 10 дни общополезен труд .
 чл.4(4) Ползването на електричество и градски транспорт се наказва с 3 месеца общополезен труд, при рецидив 6 месеца общополезен труд .
 чл.4(5) В случай, че физическо лице с цигански произход се опита да черпи права от облигационно правоотношение се наказва с 3 месеца общополезен труд, при рецидив 6 месеца общополезен труд и предупреждава с цифров печат и така докъдето стигне в порядъка на обезобразяването .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 19 Дек 2014, 2:29

bum_bum написа:И накрая законопроекта на чичу. Гласувайте да не полОдявам :mhihi:

.........................................................................................

Това кой го е съчинил?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 19 Дек 2014, 2:30

баси, това дали наистина ако се внесе има шанс да се приеме :lol: :mhihi: много ме надъхва :mrgreen:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2014, 2:35

немо написа:
bum_bum написа:И накрая законопроекта на чичу. Гласувайте да не полОдявам :mhihi:

.........................................................................................

Това кой го е съчинил?

Старо е, поне от 10 години се мотае в Мрежата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 19 Дек 2014, 2:39

Абе най-добре прочети цялата тема.Датата и -от 2007 година само показва цикличността в мисленето и съдбата на българина.Тъжно,много тъжно....

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =4&t=54891

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 19 Дек 2014, 4:16

jorsenbmw написа:Абе най-добре прочети цялата тема.Датата и -от 2007 година само показва цикличността в мисленето и съдбата на българина.Тъжно,много тъжно....

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =4&t=54891

Прочел съм я от-до, колега, защото този форум и мнението му за доста от нещата в нашата смешна държава, изгражда доста от мнението ми за нея, защото вярвам, а и съм се убедил, че тук има доста начетени и умни хора, които за жалост не се срещат в ежедневието :yes: ..Точно и заради това ме боли, че макар и 7 години по-късно, нещата се повтарят..странно е, но не само на тая тематика е, че има такава цикличност. А ако отдадем факта и на това, че нищо не се е променило от тогава, а само влошило, то нещата си идват на мястото.. :bchug: затова и е тая тема - как да се справим с този проблем - Ромите! И как те влияят негативно на цялата страна вместо да се съобразяват с това, като собствените ѝ граждани искат най-доброто за нея, а реално не се получава.. :banghead: вярно, нямат кой знае каква вина за състоянието и дереджето на държават ни, благодарение на продажните ни политици, но доста го подпомагат..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Дек 2014, 8:26

Имам против всеки индивид, който бяга от отговорностите си и е тежест на обществото. Да повечето такива са цигани.... Но никога не бих дискриминирал един успял с честен труд циганин, който се бори за своето място в обществото.

Има раси, на които повече симпатизирам, но е заради цялостното впечатление и морал. Примерно азиатците са технологично развити, скромни, работливи, дружелюбни, няма как да не са ти симпатични. Примерно пък негрите са добри музиканти, добри спортисти, но пък има много измет между тях - безделници, престъпници, убийци, а и всички тези изнасилвания в африка на всяка еди коя си секунда. Какво да кажеш за тях като цяло... смесени чувства...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 19 Дек 2014, 14:27

Аз ще бъда малко по кратък:
Нямам желание да общувам с различни от бели хора... Не ми харесват никви цветнокожи... Не искам да ги гледам, ни арабели, ни африканци, ни негри, ни цигани, ни дръпнати, ни аборигени, ни индианци, мексиканци, даже малко и рижите не ми понасят :mhihi: ... Май съм си расист...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 20 Дек 2014, 2:20

KPETEH написа:Аз ще бъда малко по кратък:
Нямам желание да общувам с различни от бели хора... Не ми харесват никви цветнокожи... Не искам да ги гледам, ни арабели, ни африканци, ни негри, ни цигани, ни дръпнати, ни аборигени, ни индианци, мексиканци, даже малко и рижите не ми понасят :mhihi: ... Май съм си расист...

:mhihi: :mhihi:
Нали знаеш - расизмът е като циганите - ненужен :angel:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата