Автомивка
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Javorov1103
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e30
Re: Автомивка
Колеги да не се изместваме от темата моля ви.
Самопочистване няма да правя.
На кратко идеята:
Правят се 2 клетки за начало, с персонал, разбира се в началото аз ще съм си персонала. Старомодното търкане и бърсане на кола.
Имота и с хубави разположение. Едната му страна е на главна улица, която води към изходите на града.
Правят се 2 клетки и парите свършват за инвестицията, започва да се работи и да се изкарва някой лев, ако ми излезе късмета.
Борба с конкуренцията и всякакви други неща.
1. кладенец
2. постройка с шахта
3. пречистване
4. оборудване - водоструйки прахосмукачки и т.н.
5. бумащина, ама то къде ли няма
После идеята по някой евро програма да се отворят още 2 клетки за нови работни места (тук мога да споделя че съдружника ми има опит с такава програма и вече спечели един проект, което също си е предимство)
Ясно ми е че без здрава работа нерви нищо няма да стане, но в крайна сметка, аз не очаквам парите да паднат от небето.
затова по отделните точки събирам информация, за да мога да да сметна колко пари трябва още да събера, или кой орган да си продам
Както казваше Бати Къци: Риск печели, Риск губи.
Поздрави на всички
Самопочистване няма да правя.
На кратко идеята:
Правят се 2 клетки за начало, с персонал, разбира се в началото аз ще съм си персонала. Старомодното търкане и бърсане на кола.
Имота и с хубави разположение. Едната му страна е на главна улица, която води към изходите на града.
Правят се 2 клетки и парите свършват за инвестицията, започва да се работи и да се изкарва някой лев, ако ми излезе късмета.
Борба с конкуренцията и всякакви други неща.
1. кладенец
2. постройка с шахта
3. пречистване
4. оборудване - водоструйки прахосмукачки и т.н.
5. бумащина, ама то къде ли няма
После идеята по някой евро програма да се отворят още 2 клетки за нови работни места (тук мога да споделя че съдружника ми има опит с такава програма и вече спечели един проект, което също си е предимство)
Ясно ми е че без здрава работа нерви нищо няма да стане, но в крайна сметка, аз не очаквам парите да паднат от небето.
затова по отделните точки събирам информация, за да мога да да сметна колко пари трябва още да събера, или кой орган да си продам

Както казваше Бати Къци: Риск печели, Риск губи.
Поздрави на всички
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Задължително СОБСТВЕН ВОДОИЗТОЧНИК (ако имота е в София имаш късмет, че често вода се намира на 12-15метра, ориентировъчно сондата взима 100лв на метър сондаж. Задължително като намериш вода биеш сонда още 3-4метра поне за да си сигурен, че и да има сух период без никакъв дъжд ти няма да останеш без вода), задължително и СОБСТВЕНА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ, няма вариант да идват на място да ти събират мръсната вода. Според мен няма изгода в това да правиш мивка на самообслужване, мивката трябва да е с добър персонал и задължително човек да проверя след измиването как е измита колата и тогава да се връща на клиента (поне уважаващите себе си собственици на мивка я имат тази практика). синеокия доста добре е описал нещата, по-напред в темата също има смислени мнения
- Javorov1103
- Потребител
-
Да, има доста добри мнения, които доста ми помогнаха да избистря всички съмнения.
Надявам се темата да бъде полезна и за други хора с подобни идеи.
Имота е в Русе, за което се надявам река Дунав и река русенски Лом, да помогнат затова да има вода на плитко.
Следващите дни ще проучвам и другите разходни компоненти по плана.
Сега трябва да намеря някой да проучи имота, за да даде мнение къде трябва да се сондира, ако ми излезе късмета да има вода де
Чакам оферти от няколко фирми за оборудване да видим в крайна сметка калкулацията какво ще покаже.
Поздрави на всички и още веднъж благодаря
Надявам се темата да бъде полезна и за други хора с подобни идеи.
Имота е в Русе, за което се надявам река Дунав и река русенски Лом, да помогнат затова да има вода на плитко.
Сега трябва да намеря някой да проучи имота, за да даде мнение къде трябва да се сондира, ако ми излезе късмета да има вода де

Чакам оферти от няколко фирми за оборудване да видим в крайна сметка калкулацията какво ще покаже.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Javorov1103 написа:...съдружника ми ...
Тук виждам аз един от големите проблеми или поне по опита, който имам.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Сега видях частта със съдружника - има ли такъв, изобщо не се захващай с това начинание, по-добре продай земята или направи градина да гледате домати, така поне със сигурност ще е по-равно: един за теб, един за мен (и аз говоря от личен опит, както и доста наблюдения).
Много добре си направи сметка дали такава сериозна инвестиция ще се избие в град като Русе и за колко време
Много добре си направи сметка дали такава сериозна инвестиция ще се избие в град като Русе и за колко време
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
В София поне народа се сцепва да си мие сам колицата за по 3-4лв. Тия от мивките са пред фалит повечето. Та незнам дали не е по-умно да е с жетончета.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Javorov1103 написа:Имота е в Русе, за което се надявам река Дунав и река русенски Лом, да помогнат затова да има вода на плитко.
Колега, аз преди години участвах при строежа на автомивка в Русе.. Автоматична е с четки на самата машина пише ''истобал''Намира се до кооперативният пазар . Беше собственост на някой си Милен -тогава караше фолксваген ''фаетон'' -страшна машина, и беше представител на ''вюрт'' за Русе. Не знам сега дали все още съществува тази мивка,но тогава инвестицията им беше доста голяма.... До тях си спомням ,че имаше един магазин с мокети -карпет макс или нещо от този род, а по-нагоре беше кооперативният пазар... Спомням си ,че докато е оборудваме, да вдигнем клетката, машините да пуснем стояхме около 2 месеца... След това периодично ходихме пак да правим профилактика и т.н. Разходи се нататъка, виж как са нещата, защото този си беше въобразил, че той ще държи бизнеса с автомивки в РУСЕ. Наистина хубаво ги премисли нещата преди да се впускаш в такива инвестиции ...Поздрави от мен и лека вечер !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Don_Diego
- ентусиаст
-
E34 написа:В София поне народа се сцепва да си мие сам колицата за по 3-4лв. Тия от мивките са пред фалит повечето. Та незнам дали не е по-умно да е с жетончета.
Който иска да му е хубаво измита колата я кара на мивка с персонал или я мие сам вкъщи, тия с жетоните са пълен та*ак според мен, мъчил съм се и не мога да измия колата хубаво там.
Мивка където мият добре и са разширили дейността си (пране салони, полиране фарове, пране на килими и тн.) имат страшно много работа и пак нещата отиват не до цена, а до качество на изпълнение на задачата. Имал съм случай в кар спа май се казваше на българия - мангустата да хване парцала от земята и да тръгне без да го пере/плакне и тн. дори без препарат да ми мие прозорците на осмицата........

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Don_Diego написа:тия с жетоните са пълен та*ак според мен..

- Javorov1103
- Потребител
-
Колеги, частта със съдружника е най-премислената част от плана. във всичко друго мога да се съмнявам, но не и това, знам че сега ще има хора които не вярват, но там съм на 101%.
Тоя Милен, го знам, хвърля една камара пари и си мисли че, после парите почват да валят. Ние сме от друго тесто, без качество и контрол на персонала няма бъдеще в този бизнес. Просто предимството е имота, в Русе коли има (по статистика по 3 на глава от населението)
От маркетингова гледна точка, хората биха лесно сменили автомивката си, при появяване на по-качествена услуга.
Точен краен резултат не може да се изчисли никога с точност, а именно дали ще съм финансово доволен от резултата. Но сега му е времето да се рискува, преди да направя семейство деца и т.н., имот имаме и начален капитал до известна степен. Обичаме колите си и знаем колко е важно за един клиент състоянието на колата му. Смятам че можем да предложим качество на клиентите.
А между другото в момента аз лично ходя на една мивка, където работят 2 момчета с една клетка. Единия е живял в София 15 години и се върнал в Русе, защото му е писнало то Столицата, купи си къща и си работи с кеф в Русе. Качеството на услугата, която я предлага е на светлинни години от другите мивки и затова опашката пред мивката му с 1 клетка е винаги доста дълга.
Затова пак казвам качество, допълнителни услуги и отношение към клиента.
Догодина - Каквото сабя покаже !
Тоя Милен, го знам, хвърля една камара пари и си мисли че, после парите почват да валят. Ние сме от друго тесто, без качество и контрол на персонала няма бъдеще в този бизнес. Просто предимството е имота, в Русе коли има (по статистика по 3 на глава от населението)
От маркетингова гледна точка, хората биха лесно сменили автомивката си, при появяване на по-качествена услуга.
Точен краен резултат не може да се изчисли никога с точност, а именно дали ще съм финансово доволен от резултата. Но сега му е времето да се рискува, преди да направя семейство деца и т.н., имот имаме и начален капитал до известна степен. Обичаме колите си и знаем колко е важно за един клиент състоянието на колата му. Смятам че можем да предложим качество на клиентите.
А между другото в момента аз лично ходя на една мивка, където работят 2 момчета с една клетка. Единия е живял в София 15 години и се върнал в Русе, защото му е писнало то Столицата, купи си къща и си работи с кеф в Русе. Качеството на услугата, която я предлага е на светлинни години от другите мивки и затова опашката пред мивката му с 1 клетка е винаги доста дълга.
Затова пак казвам качество, допълнителни услуги и отношение към клиента.
Догодина - Каквото сабя покаже !

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Единствената, която остави положителни впечатления е тази червената на околовръстното между детелината и драгалевци, но пък ми е много далече и рядко я посещавам 

Не искам да те разубеждавам,но от моя 13 годишен опит на автомивка,мога да ти кажа,че пари от това не се правят.За да правиш пари от това ти трябват 5-6 клетки,които трябва винаги да са пълни и цената на комплексното миене поне 12лв..Автомивката,която държим ни е просто за да си покриваме разходите за храна.Няма да ти казвам,колко е скъпо да поддържаш машините за автомивка.В моя град ние сме единствената автомивка с пароструйка.Всичко мазно или замръзнало,което се сетиш съм мил.Обаче за за година и половина налях 2 бона в шибаната пароструйка.Вярно,че е стара вече,но сам прецени кога ще се избият тези пари.Всяка година влиза в сервиза на Karcher без изключение.Разните му там гумички,клапанчета и т.н са цифра.Под 350-400лв. не минавам.Не мисли,че можеш да я побългариш,пробвал съм 100 пъти и не става.Всичко е направено да не стане нищо друго.Другите марки машини са още по-зле.Karcher е най-добрия избор,като качество,но е скъпо.Не знам как работят другите автомивки зимата с тези водостуйки,зверска работа направо.
Ако все още си сам,без семейство ще живееш що годе нормално.Ако обаче трябва жена и деца да гледаш ще трудно,че и ако се развали машина и месеца отиде.Както сте и двама в края на месеца не знам какво ще ти остане.Това е много работа за малко пари.Всеки иска да му изчистиш колата перфектно,за кратко време и малко пари
. Със самото пускане в действие на автомивката не мога ти помогна,но ако имаш някакви въпроси относно работата мога да те насоча.Пожелавам ти успех все пак 
Ако все още си сам,без семейство ще живееш що годе нормално.Ако обаче трябва жена и деца да гледаш ще трудно,че и ако се развали машина и месеца отиде.Както сте и двама в края на месеца не знам какво ще ти остане.Това е много работа за малко пари.Всеки иска да му изчистиш колата перфектно,за кратко време и малко пари

deomen написа: цената на комплексното миене поне 12лв..
Лично аз винаги, когато съм виждал цена повече от 10лв съм правил така - оставям колата за едно единствено комплексно миене и ако ми хареса -преповтарям. Обаче във ВТ и в Свищов има автомивки, които за 7 или 8 лева ти измиват колата - перфектно, а имам доста завишен критерии за това понятие, защото попринцип аз сам си мия моята, както и на приятели за коли с препродажба. За мен това си е чисто обирджийство и, ако ще хората захванали се с този бизнес, да са вложили 1 000 000лв повече от 10 лева (и то в извънредни случаи) си е чисто обирджийство

Не ме бъркат 4те лева отгоре, а това, че някои прави пари на мои гръб, за нещо, което не струва толкова

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Само да вметна, изцяло като клиент. В Дупница едно външно измиване е 4лв. Външно и вътрешно е 8лв. Вчера исках да си измия колата по средата на работен ден и на 3-те мивки, на които отидох имаше по 3 4 коли. А не беше събота и неделя.
В малък град мивка с левчета не може да просъществува. Именно заради цените. Никой няма да даде 4-5 лева за да си пръска колата сам в студа или жегата като за 4 лв ще му свършат по-добра работа.
Може би именно заради това не ми се вижда нормално да дам 12-14лв. за външно миене на колата.
Та като пълен аматьор ми се струва, че момчетата имат доста работа. И не са на някакви клетки, имат си постройка и си мият от пред пред нея.
В едната мивка имаше огромен резервоар с вода, и водоструйката беше включен към него.
В малък град мивка с левчета не може да просъществува. Именно заради цените. Никой няма да даде 4-5 лева за да си пръска колата сам в студа или жегата като за 4 лв ще му свършат по-добра работа.
Може би именно заради това не ми се вижда нормално да дам 12-14лв. за външно миене на колата.
Та като пълен аматьор ми се струва, че момчетата имат доста работа. И не са на някакви клетки, имат си постройка и си мият от пред пред нея.
В едната мивка имаше огромен резервоар с вода, и водоструйката беше включен към него.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
За мен колата ми е като жената. Мразя да ми я пипат! 99% от пичовете по автомивките са меко казано мърляви, затова съм супер доволен, че се появиха тия с жетоните. Сам си я мия и чистя и го правя редовно, не чакам вътре да стане баси кочината, че да я давам на бай мангал с ботушите. Отделно, че тия на самообслужване са денонощни! Пийнеш хапнеш нощеска, пръснеш си колицата - баси и щастието 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5